^_____^

My photo
I would like to share, the precious journey of my life. Hanya sebuah blog personal biasa. Sedikit coretan dan pandangan peribadi. Blog ini bukanlah blog untuk mencari info atau blog ilmiah. I just share my story with love and a big heart :)

Daisypath Friendship tickers

Daisypath Friendship tickers

What's new..?

Saturday, December 18, 2010

Situasi : kat outlet Baskin Robbins member
pesalah : den
saksi : member n adik die
time : pagi ahad lepas.. huhu


...kitorang tgh berbincang ttg faktor umur antara lelaki n perempuan yang kapel..
dan baru lepas bercerita pasal bajet nak upah lori angkat barang ( bru pindah)...

member : aku tak tau la ngan ko kak.. naper la ko nak kawan ngan si mizi tu.. macam da tua je.. umo die berape?

aku : eh.. tak tue sangat la die tu...'40 ringgit' mude ape....?
(member aku pandang dengan pandangan yang menyampah...sebab aku slalu sanagt salah cakap)

adik member : warrgghhhkahkahkahkah.... kak, abes, 40 tahun tu murah la ea kak..

ayat salah = 40 ringgit tu muda laa
ayat betul = 40 tahun tu muda laa

menyampah aku.. kitorang gelak guling2... sambil memikirkan logik 40ringgit = muda, 40tahun = murah.. huhu macam hampeh.. kitorang gelak

Wednesday, December 8, 2010

Calah Sakap = Salah Cakap..?

Assalammualaikum & Salam Sejahtera

mmm mukadimah yang camane aku nak mule ek.... kang orang ingat aku nak mempamerkan kelemahan diri plak kan.. tapi sebetulnye bukan macam tu.. huhu.. baiklah.. macam nih laa...

wah.. aku mmg ade masalah sket laa bab2 sebutan nih.. tetambah kalau aku excited.. macam aku nak sebut 'boring' tetibe jadi 'boran'... sebab, konpius nak sebut antara 'boring' atau 'bosan'... kekadang sampai leh jadi gagap.. haha..
ade lagi contoh.... aku cakap macam nih...

"haa.... kalau nak tau, ko cubela 'trest' menda tu..."

mmm.. n aku menggeleng balik.. padahal perkataan yang aku dah gabungkan tu adalah 'try' + 'test'= trest.. yang aku menyampah tu.. ade plak yang perasan aku salah cakap.. wahahahahaha.... n da perasan tu, nak plak cakap kat sume orang.. nyampah aku.. huhuhuhu... ape boleh buat.. nasib badaannn *skrip P.Ramlee...

nak dijadikan citer..... aku rase, inilah tahap kesalah cakapan aku yang paling kritikal setakat nih.. aku ade terjumpe sorang member yang selalu jugak la salah cakap.. lebih kritikal dari aku dari segi kekerapan salah cakap die tu.. huhuhu.... kebetulan plak, kawan yang mmg asik dapat tangkap kesalah cakapan aku ade same... kitorang sembang punye sembang.. mamat nih pun tercakap la....

"eh, yang korang masak semalam tu 'todoung' ea.. cdap..." kitorang yang dengar memang tak tunggu lame laaaa.... waaaarrrggghhhhhh kahkahkahkah....

kawan-kawan.... perkataan sebenar nye adalah 'sotong'... dah mane pulak datang nye TODOUNG tuuuu...?
adeehhhhhh.... kitorang pun ketawa la pecah peruttt.... n aku telah menerima bahana mentertawakan orang time tu jugak.... dalam ketawa2 tu, aku ngan excited dan kondifennye cakapla.....

"hahahaha... Apes... ko slalu silaaaap je kan... ape kate ko masuk persatuan 'Calah Sakap'...."
time tu gak aku terus terdiam n tergamam.... gulp.... -_-"
padan muke aku.. korang rase diorang yang tengah ketawa tu buat ape?
tolonglah shoot aku skejap... XP