^_____^

My photo
I would like to share, the precious journey of my life. Hanya sebuah blog personal biasa. Sedikit coretan dan pandangan peribadi. Blog ini bukanlah blog untuk mencari info atau blog ilmiah. I just share my story with love and a big heart :)

Daisypath Friendship tickers

Daisypath Friendship tickers

What's new..?

Monday, June 27, 2011

Heart : ~Percaya Cinta~

erm.. aku nih tgk dok belajar2 cipta lagu n lirik sendiri... sekian lame mengodek gitar.. akhirnya aku berjaya gak.. takde la sedap mane.. but... ini la hasil nurkilan aku yang pertama...

#Chord : C, G, Am, F# (ulang2 je 4 chord nih.. senang je kan?) heeee ^___^

Aku percaya, adanya rasa cinta,
Dalam diriku namun tersimpul rapi,
Tiada siapa yang dapat melerainya,
Aku tak percaya mereka semua

Namun bisakahku menolak takdir yang Esa,
Menemukan ku seorang lelaki yang sederhana,
Dia menyenangkan,
Dia menghiburkan,
Dia mengingatkan ku pada rasa kebahagiaan

Aku terima andainya ini takdirku,
Membuka hatiku dan serahkan cinta padanya,
Kini, aku percaya indahnya perasaan...
Mencintai dan dicintai..

erm.. ok tak lirik die? takde kne mengena ngan sape pun.. just idea yang muncul pepagi bute nih jer ngeh ngeh...

Sunday, June 26, 2011

Aku tak percaya lagi


Eiiiiii... mencik la kalau jadi macam nih... aku da tak caye lagi dah pasal satu produk untuk turunkan berat tu...


name die D______ tuuttt !!! Aku makan jap je.. 2 minggu.. mmg la turun... lepas tu aku tak amik dah.. sebab tak de cukup wit nak beli... lepas tu aku da mula susah nak buang air... okeh takpe lagi.. aku buat la theory maybe sebab aku kurang minum air masak kot kan.... ok lahh.. aku pun minum la air masak bebanyak.. sampai naik kembung aku nih.. terase la kalau berjalan tu, air lam badan aku nih tergoncang2... dasat gak hahahaa... tapi tak pun membuang nye... erm... theory aku salah ok... huhuhuh... and aku rase itu mmg efek die kalau aku benti makan menda tu.. hiiiiii bebuluuuu je la aku.. daripada berat aku ari tu 82kg, skang da naik dekat 89kg...


aduuuu terase gak la badan nih berat... erm.. dasat.... kawan2.. jangan amik ea produk tu... kalau nak amik ape2 tanye aku dlu, takut korang teramik yang aku da amik tu.. kang tak pasal2 nak 'melabur' pun makan berhari2.. hahahah :P

ape pun.. aku kne kuatkan azam laaa... aku ni laaa... ari tu da beriye sangat nak pg berjogging.. lepas tu, sekali tak jadi, terus lenkali da taknak pg.. ade gak men bedminten ari tu skali... tapi, skali tu je la... adehhh berbulu je aku hahahahha.... okeh Diyana... dont give up kay... u can start it all over again... Chaiyok2!!!

~ Diana by Paul Anka~


erm... first time aku dengar lagu nih aku da jatuh cinta dah.. hehehe.. eleleleleeeee mmg la kan... sebab die sebut name aku lam lagu nih :P... lagu nih pun ade nostalgia die ngan dak bawah umor.. hahahahah :P ieee aku mmg takleh lupe la.. kawan2 aku panggil mamat tu 'Anak Ikan'... macam haram tul... ape pun dis guy is really kind, caring, sopan.. just bese la kan muda2 lagi, die konpius.. so, aku rase baik aku blah dari idop die.. kehadiran aku buat die lagi konpius hhuhu.. and aku da mengganggu proses die nak membesar... huhuhu.. ape pun enjoy dis song... :)

p/s : lagu nih sangat kena ngan kitorang okay... mase first dengar lirik die... aku terase mcam kne lempang hahaha... :P


I'm so young and you're so old
This, my darling, I've been told
I don't care just what they say
'Cause forever I will pray
You and I will be as free
As the birds up in the trees
Oh, please stay by me, Diana

Thrills I get when you hold me close
Oh, my darling, you're the most
I love you but do you love me
Oh, Diana, can't you see
I love you with all my heart
And I hope we will never part
Oh, please stay with me, Diana

Oh, my darlin', oh, my lover
Tell me that there is no other
I love you with my heart
Oh-oh, oh-oh, oh-oh
Only you can take my heart
Only you can tear it apart
When you hold me in your loving arms
I can feel you giving all your charms
Hold me, darling, ho-ho hold me tight
Squeeze me baby with-a all your might
Oh, please stay with me, Diana
Oh, please, Diana
Oh, please, Diana
Oh, please, Diana

Friday, June 24, 2011

;P Kire-kire Annual Leave


Aku keje malam tadi. lepas handover kat morning shift, aku terlelap la pulak.. haha.. ni terjege kejap aku pun tgk la email2 dari opis. kot2 da keluar schedule for July n August plak ke kan. hehehehe.... and suddenly it reminds me to ask for my Annual Leave balance to HR Dept. hhehehehe... da lame sbenanye teringin nak tanye.... tapi tak terbuat.. alang2 teringat nih baik aku tanye... aku pun kol la opis.

"Helo morning," huh.. aku kenal sangat suare nih...
"Mie, bz ker?" aku buat biase la kan..
"hah? sape nih?" lorr... die tak kenal lagi suare aku?
"Isy, aku la.. Diyana.. sambungkan aku ngan Kak Maz," aku straight je la.. lambat tul Hirmie nih.. hehehee...
ehem-ehem... nak cakap ngan orang HR nih.. kne seryes sket.. :P

"Hello, gud morning," terdengar suare kak maz yang lemak merdu tu.. hehe..
"Assalammualaikum Kak Maz, Diyana ni. akak. Kalau saye nak tanye balance annual leave saye boleh kan?"
"Boleh, nanti akak email Diyana la ea," fuuhhhh senang je nak cakap.
"Okay, terima kasih Kak Maz,"

aku pun berdoba-doba la dado nih tunggu email.. nak tau gak brape hari... sebabkan aku banyak replace orang cuti, Mei Lan (bos aku) cakap da tambah kat lam annual leave aku hehehe... tak lamela... tak sampai seploh menet ghaso aku la.. da dapat email dari Kak Maz. die kate gini :

2011 Leave Balance up to June'11


Dear Diyana,
Your Leave Balance which up to June’11 is 13 days.
This is including replacement and additional (Agong Birthday falls on 4th June) leave provided by company.
Thank you

Best Regards,
Masliza Mustaza
EIS Services (M) Sdn Bhd,
32-4-2 Jalan 2/101C,
Cheras Business Centre,
56100 Kuala Lumpur, Malaysia
Tel : +603 9130 9900
Fax: +603 9131 2900
huhuhuhuhu..... haaaa.. aku baru je keje sini 7 bulan lebih.. da 13 hari dah aku nyer Annual leave.. Alhamdulillah... leh ar aku nak plan amik cuti (AL) 2-3 hari nnt kalau ade program. tu pun kne tunggu setel yang satu hal tu.. huhu... chaiyok Diyana chaiyookkk.........!!!!!!!!!

Sunday, June 19, 2011

Dating ngan BFF


Dyna ~, ~

Excited aku lepas Dyna reply message aku malam tadi... pagi ni pun rase macam taknak tido. tapi Dyna pun keje. so, lebih baik aku charge battery huhuhu...

"Dyna watpe tu? da tido ke?"

"Dyna tgh makan ni. kejap lagi baru tido"

"Esok jumpe nak? Dna tido la umah akak. naik tren sampai Pandan Jaya, akak amik kat sane"

"ok, lepas balik keje esok Dyna naik tren pg kat akak, leh?"

haaaaa... itu la yang menyebabkan aku excited. hehehehe.... ni la die kawan baik aku.. kitorang kenal mase same2 masuk keje dekat TM dlu.. huhu... aku tak bajet pun leh kawan rapat ngan die nih.. tapi die baaaiiikkkk sangat ngan aku... aku benti awal kat TM dlu. takleh masuk aku keje kat situ... and kitorang keep in touch kat FB la.. huhuhu... and lepas die pun benti dari situ, bertambah la kitorang rapat. hehe... alhamdulillah... Allah jadikan orang2 hebat, baik, dan berhati mulia ni sebagai kawan baik aku.. :D

hee.. sambung citer. aku tido la lepas keje semalam... dari kul 8:30 pagi, sampai la ke 1:30 tengah hari. hehehehe... alhamdulillah... akhirnya aku dapat gak membiasakan diri untuk tidur siang.. so, takla terganggu keje malam aku (bulan nih aku keje shift malam). Aku bangun je dari tido terus aku tgk tepon.. huh..? ade miskol ngan messange.. aku terus bace message. aku takut Dina da gerak dari opis die. dia kate "kak, Dna tak jadi tido umah akak, tapi Dna pg je la petang ni, lepas tu akak hantar Dna kat tren balik, boleh?"

aku pun cecepat kol die... bukan ape, aku takut die da gerak.. sekali die kate, "Dyna kat opis lagi la kak. banyak keje lagi nih..." hehehehe :P aku yang tido mati, kan dah kene.. tak bace message semua skali... tgk la dlu kalau ye pun.. ahaks.

hurm... sempat la aku guling2 lagi huahauhau... lam kul 3 tu Dyna message, "Dna da naik tren, nanti Dna da sampai, Dna bagitau," mujur aku da mandi tapi kelam kabut la aku bersiap.. huhuhu... kejap je kalau tak silap aku dari Masjid Jamek nak ke Pandan Jaya. tgh aku turun tangge nak pg ke kereta tu, die kol.. alamakkkk... da sampai ke... cepat giler.. huhuhu "Dna da sampai ni, Dna tunggu kat tempat yang akak suruh tu ea" aku ape lagi... cecepat drive pg amik die.. dari jauh aku nampak die aku da senyum da.. cian die tunggu sesorang kat situ.. mujur la hari pun tak panas... plan memule nak lepak kat luar je sebab die kan kate tak jadi nak tido umah aku. tapi aku rase takpe la kot aku nak hantar die.. sebab ari nih ari minggu.. tak bz sangat kot malam nih. aku plan, leh ar hantar die lan kul 12 ke nanti. and she agreed.. yay.. huhu.. leh sembang panjang.

Before sampai umah aku, aku ajak die makan jap.. lapa tahap cipan da nih... da rase menggigil da nih huhuhu.... aku pun malas nak jejauh.. hari amcam nak hujan, sudahnye makan kat Samy Corner... hahahah... macam dah takde tempat laen.. balik tu aku macam bese la, loading email dari opis. lepas tu sembang tak hingat ngan Dna... huhuhu... aku kekejap baring, kekejap tgk email.. kekejap tgk fesbuk. lepas tu aku bagi la Dna online... die da lame tak online. bajet nak hantar die kul 12 kan, lapa gak la dah malam. aku ingat nak masak2 je macam mihun ke kan. tapi Dna kate nak order delivery pulak. dah die kate die nak lanje, aku pun takleh nak kate ape la. order ar. lelepak, maen urut2 badan.. da kul 12, Dna kate tak kisah nak hantar kul brape, aku pun bajet la lam kul 1 ke. huhu.. aku leh tido kejap, ngantuk.. lepas tu aku pesan kat die, kalau ade E-mail masuk, kejut aku. tido punye tido, kul 2:30, aku cakap la kat die, nak balik skang ke, die kate tak kisah... sudahnye aku buat la kopi, bagi die minum... cian kot2 dahage.. umah aku takde air sedap :P

paling best, aku cakap la kat die, "Dna, ape kate, Dna tido je kat sini, esok lam kul 10 ke, kite gerak balik skali, akak leh balik umah mak akak terus." haa aku rase ok gak kut.. ni da pagi nak berulang alik plak. esok tgh hari aku da nak balik umah mak aku.. uhuhu... leh jimat minyak gak kan. Dna pun setuju. and tu... dah tido pun die... hehehehe.. aku nyer turn plak online...






This is what i thot about my dear friends

ape pun, mmg best hari nih... spent time ngan Dna, salah sorang kawan baik aku yang tak de pun nak amik kesempatan kat aku.. semoga persahabaran aku ngan die berpanjangan.. amin... tetibe aku teringat kat BFF aku yang lain. Love you all

Sunday, June 12, 2011

~Reception Izzati + Reza~

"Tenenenet...tenenenenet... teneneenenenent..." Huuarrgghh.... alarm kat hp aku munyikk... aku rase aku da dengar tadi... apsal ade bunyik lagik... aku tgk la jam tu kan... errrrkkkkk...... kul
12:30 dahhh... masak la haku.... sbenanye, aku kunci jam kul 11... erm.. ye laa.. aku susah sket nak tido lepas abis keje pagi tadi... haapppeee lagiii... macam pelesit la aku bersiap.. nak mekap lagi ( Boleh je kalau takmo mekap saje ngade), plus i didn't iron my baju kurung lagi okey.. mmg carik nahas tul la.. uhuhu... mujur la aku siap macam ribut :P

Finally, i'm ready for a ride.. tapi tetibe aku perasan ade satu notes kat wiper depan kete aku.... die tulis "ada kucing di dalam enjin (inglish) enjin" huhu apee tuuuu...? tapi aku paham la maksud die... ade kucing lam enjen kete aku.. wargghh.. aku cuak gak.. leh caye ke.. takut orang memainkan aku kan... sekali aku dengar betul la ade.... mmg ade kucing kat situ... aku pun bukak la bonet.. ya Allah.. ade anak kucing dok kat enjin kete aku. ciannye diee... mujur la aku tak start enjin lagik.. kalau tak, cian dieee..... dah sudah pulak tu.. aku tak sampai hati pulak nak tinggal die kat situ... dah la panas terik.. kang cian plak kucing tu pepanas tu.. kot kene lenyek kete ke ape plak ke kan... lagi la tragis.. huhuhu... erm.... aku pun decide la... bawak je la anak kucing tu skali ngan aku... aku takleh nak pk dah.. aku da lambat nih huhuhuh :P


mmm macam nih la anak kucing yang tersekat lam enjin kete aku... poor of her...

Haaaa padan la muke aku kan.... anak kucing tu memule je die segan2... lepas tu... die pun buat la aksi.. memanjat lam kete aku tu... adeehhhh.... die nak jugak dok kat kaki aku nih... aku takut je nanti die dok blakang pedal kete... aku nak tekan clutch ke, break ke, problem.... aku pun tak tau la brape banyak kali aku angkat die dari situ... sambil2 drive tu.. bahaye tul.. haiissyyyy.... takleh dok diam plak die.. Ya Allah... ngan jammednye MRR2 nih.. mak aku pun sempat la tepon, "kat mane? mak da balik dah dari kenduri Izzati" huhuhu..

Dan akhirnyaaa.... tepat jam 2:15pm.. aku berjaya tiba ke destinasi... iaitu K Club kat Taman Melawati tu... dlu name tempat tu 'Club Century Paradise'... huhuhu eii.... tak sabarnye aku nak masuk.... tapi aku takleh tinggalkan die (kucing) kat dalam kete... mati plak lemas ke ape ke kang, kne jadi saksi plak aku.. so, aku kuarkan die.. leh die men lompat2 kat luar kan.. tunggu situ sampai aku abeh nanti ek..



aku pun jalan laa.... masuk kat entrance die... aku tak de la janggal sangat kat situ... dlu banyak kali gak aku pg sane... sebab aku dlu rajin datang sini bersukan.. :) haaaa - bersukan la sangat kan..... Majlis Izzati kat belah atas... aku cuak gak kot salah ke ape... tapi ade muke makcik2 die yang aku ingat2 lupe.. huhu dlu2 mase kekecik men ngan Zati depan umah, ade gak terjumpe sorang dua... muke derang aku ingat gak la sket2.. huhu... so, untuk kompemkan, aku datang dekat sket n tanye, "Izzati ea?" "haaaa betul2.. kawan die ke? masuk la... die ade tu tgh buat ape tah kat dalam tu" huh... sure die da setel bersanding ape sumer... adeh... mmg aku da lambat.. takleh nak kate ape la kan... masuk2 je, mak Izzati nampak aku. suruh aku makan2.. aku tgk orang pun da tak ramai... ok la kan huhu.. aku jalan depan sket.. ehhhh.... aku ternampak la Wan Azhani ngan Zahira... ya Allah... tuhan jeyang tau brape lame da aku tak jumpe derang nih... at least la Zahira ade gak aku jumpe 3-4 tahun lepas.. ni si Wan Azhani nih... ade la 15 tahun aku tak jumpe die.. lepas form 1.. tak penah jumpe dah.. Kenduri kawen nih la yang menemukan kitorang huhuhuhu... Alhamdulillah...




Zahira (left) with Wan Azhani ( rite)

Aku ape lagi.. da nampak derang terus la lajuuuu je aku pg kat meja yang derang dok tu... :P dah aku tgk keliling, takde pun muke yang aku kenal huhuhu.... dok je terus aku tergelak... tak sempat nak tarik napa, aku terus bercerita nape aku leh lambat... and baru aku perasan... yang aku tak jumpe pengantin pun lagik :P huahuahuahauahuahua..... adeehhhhh Wan da ade 2 hero laaa..... bestnye die... uhuhuhu.... ok la, rezeki die kawen awal kan :) alhamdulillah... makan2, and bese la kan aktiviti kat kenduri kawen, sesembang, amik gamba.. Sarah pun ade... alaa Sarah yang muke macam cina2, badan kekecik tu.. huhu.. die pun tak dapat nak sembang lame.. nak kne jage anak die berlari sane sini hehehe.... last skali, sebelum balik, kitorang amik gamba la ngan Izzati.... (subjek sebenar).. Izzati = Cantik + Gorgeous + Stunning + semua la yang best2... die cantik sangat.. akhirnye kawen gak die ngan si Reza tu... mmm hehehe... Alhmadulillah... Semoga kawan aku sorang nih dikurniakan rezeki yang melimpah ruah, kekal bahagia ke akhir hayat... mmm.... sedihh... aku tak ramai kawan kat Melawati nih.. Izzati da pindah dok S.alam ngan laki dieeeee... whaaa.. hehehehehe :P

Saturday, June 11, 2011

Kenduri Kawen? Sempat keee?

Huuaaarrgghhh.... aku baru abes keje nih.. malam nih shift aku keje... sampai skang nih aku lom leh tido lagi...


tgh hari nih ade plak kenduri kawen one of my BFF Siti Izzati.... Allah... takkan la aku tak pg kan... Ya Allah... tolong la bagi aku lelap mate nih... dapat 2-3 jam jadi laa....... adehhh... aku takut tak sempat je nak pg sebelum 12:30 tgh hari nih... aku plak dari umah Cheras.. hahahha... nak drive balik umah mak ayah aku skang... itu maknenye aku takkan dapat tidooo uhukk2... takpe la Diyana... ko tido je la kejap...


lagi pun Izati tau kan ko keje... huhu... haa jangan nanti nak balik lintang pukang sudaaa..... adeehhhhh sempat keeee nak pg kenduri Izati nih...? aku takut aku terlajak je... siap la aku aklau aku tak pg kenduri minah nih.... huhuhuhuhu sure menarik kan kenduri die hhuhuhu

Sunday, June 5, 2011

~ Hari Yang Hepi ~

Waahhh... aku mmg dari ari tu plan nak bawak Afzal adik aku tu tgk wayang.. die dok sebut nak tgk Kung-fu Panda 2.. hehhehe.... so, hari nih tadi ngan seanng hatinye, nak la bawak die pg tgk.... aku online tgk muvi kul brape... ade satu kul 5 ptg.. :) tapi bese lah... derang nih nak tgk citer lagi kat umah... sudahnye lambat gak.. Wangsa Walk... sangat ramai orang... konon nak pg beli ticket.. mmg punah harapan... tiket sold out ok.... sengal tul la.... eiiiii.... 

lepas tu ade satu kul 7:45pm.. tapi aku rase macam menda tu da lewat sangat la plak.. huhuhu... so, kitorang decide tak jadi la nak tgk... sudahnye kitorang jenjalan je... dapat la si Afzal tu satu cd game PS2 die.. bolehla pengubat kecewa die tak dapat tgk muvi huhuhu... cian gak.. tapi nak wat cane... yang aku pun pandai.. dah beratur tadi.. should be, beli la ticket untuk esok ke luse kan... tapi kitorang blah plak.. hahahah sengal2.... 

maybe sebab da lapa kot.... lepas beli game die, kitorang nak makan.... heheheh.. Amalina nak try plak Popeye... best2... aku pun da lame tak makan sane.... oklah.. makan la.... huhuhuu.... da makan2, derang kate nak beli buku... haaa pg la kedai buku Popular tu... ade.. tapi die nak komik

aku punye la membebel kat situ huhuhuu... yelaa... datang kedai bebesar kat sane.... skali nak beli komik

kalau komik, kat sebelah kedai Magnum tu pun ade komik.. berlambak2... siap ade yang tak jual kat tempat lain ok... hahahaha... sudahnye aku beli buku lain kat die... yang ade ilmu sket... "ikhtiar Hidup Di Kawasan Gempa Bumi" huhuhuhu punyela die tarik muke berbelas2 hahahaha....

Lepas tu aku ajak adik2 aku pg kat satu kedai nih.. jumpe member aku jap.. si Afzal plak da resah gelisah dah.. huhuhuhu nak balik cepat.. nak tgk Sinchan... :P da dekat kul 7 tu lagi la die da macam nak nangis plakkk... hahaahaah sudahnye kitorang gerak laaaaaa.... tetibe aku macam nak ajak Nina lelepak lagi.. haahahaa ape lagiii... hantar la Afzal balik... aku ngan Nina kuar lagi heeeee... :) erm.. nak lepak berdua je bosan plak kan... aku saje2 la kol si Ezan.. hheheheh.. tak sangke plak die pun tgh free. kat bengkel laki die.. huhuhu... nak p perbetul air-cond kete die la tu... aku p la amik die.. 

tgh2 drive tu kak Hana plak kol.. huhu... aku kate la nak p melepak.. haaa die nak ikot.. sudahnye kitorang lepak kat Dagang Avenue gak heheehhe... ok la.. Amalina kate die lom penah lagi lepak situ.. haa leh la die tgk2 tempat len.. asik kat tempat yagn same je kan... seskali pekena tempat baru.. :) baru la luas sket pemandangan tu kan :)
erm.. lepas sejam kot kak Hana datang ngan Bik Sue bersama2 hero kesayangan kami iaituuuu...

Haazique... hehehehhe

aku dakembong sa minum je.. tak cukup la ngan aku nyer perowt saket hahaha.. erk.. kak Hana ajak lepak plak kat umah die.. huhu aku no hal.. tapi si Ezan la plak.. aku takut die takleh lambat plak.. huhu... haaaaa kan da kate.. kalau da pg umah kak Hana mmg takleh nak balik awal punye.. sure seronok gile2 main ngan Haazique huhuhuhu.. lam kul 11 tu kitorang gerak gakla.. hahaha... kesian aku tgk si Ezan.. muke da pucat2 tak cukup tido huhu... kul 11:30 kitorang sampai umah heeeee.. seronok la si Amalina aku bawak die pg lelepak... :) saje je.. bawak die jenjalan