^_____^

My photo
I would like to share, the precious journey of my life. Hanya sebuah blog personal biasa. Sedikit coretan dan pandangan peribadi. Blog ini bukanlah blog untuk mencari info atau blog ilmiah. I just share my story with love and a big heart :)

Daisypath Friendship tickers

Daisypath Friendship tickers

What's new..?

~ My Dream Board ~

Kate orang bijak pandai, kalau kita nak mencapai kejayaan, kite kene ade impian. Semua perkara yang jadi atas muke bumi Allah ni, bermula hanya dengan IMPIAN. 

 I'm the one of million people who has dreams of successful life for future. No matter how to get it, no matter how to reach it, and no matter how or where it will bring me, i'll still dream about it. And these all are what i thought.

p/s: Al kisah aku nak ade page pasal dream board nieh ade aku ceritakan kat sini ---> ~ My Dream, My Goals, My Desire ~

My Dream House 

Kalau dream house mesti bebesor kan? Hahaha. Actually, terlalu besar tu takla. But aku nak yang selesa, yang dilengkapi segale ape yang aku nak. Boleh mak ayah aku duk skali. Aku ade penah buat pelan lantai. Tapi macam hampeh je ahakksss. So, kemudian je la aku letak. 

Bungalow with swimming pool

My Dream Vehicles


Aku memang peminat 4wD. Aku tgk Hummer 1st time terus aku jatuh cinta. Tak boleh terjumpa tgh jalan ni. Mesti nak jerit teruja ahaks. Fuuhhh... Sure smart giller kan aku bawak Hummer nieh hohohoh :P
Mase kekecik dulu hanya kagum bile tgk Cruises ni dalam tv. Mase belajar dlu, kolej aku tu dekaaat sangat dengan Start Cruise Terminal. Aku mula rasa nak naik n tido atas cruise. Lpas tu bile ayah aku bawak jenjalan, aku tgk la depan mate, kat Langkawi, Johor, Sabah. Memang smart giller. So, i decided to have my own and private cruise. Yeaaahhh!! 


My "Must Go" List

Ade baaaaaaanyak tempat aku nak pg. Tapi ape2 pun, first thing first, aku nak sangat jadi tetamu Allah. Semoga dipermudahkan. Inshaa Allah



Aku takde ape inspired sangat nak ke Kota Paris. Aku nak pg sebab aku suke travel. Tempat ni orang kate Kota Cinta kan. Mesti romentik sangat kan. Plus it is 1 of 7 wonders in the world. So, i want to be there someday. Inshaa Allah. 
Istanbul. Mak ayah aku kate best tempat die. Salah Sebuah kota yang lama wujud atas muka bumi ni. Siap ade lagi citer "Istanbul Aku Datang" and it is an interesting city. Ouh, aku bukan nak pegi sane pasal citer tu ea. Sebelum tu lagi memang aku da verangan nak pg. Hahaha. It's just to make you easy if ade yang tak pasan n don't know how to imagine tempat ni. Haa.. macam dalam citer tu la hehe :P. So, it's my turn to say Istanbul!!! Aku Datang!!! Haha..

Halong Bay @ Vietnam. Aku memang berangan giller nak pg sini. Cantik sangat Subahanallah. Izinkan aku sampai ke sana Ya Allah. Amin.


My "Must Do" List


Aku memang seorang yang takut tinggi. senang kate, gayat la. Tapi aku suke melawan ketakutan aku yg satu ni dengan buat abseiling. Aku kenal sukan abseiling ni mase aku masuk KRS (Kadet Remaja Sekolah). Mase aku Form 3, kami ramai-ramai belajar cara ikatan dan kami dapat peluang untuk cuba. Ok, mase tu aku tau aku gayat. Memula aku tak yakin gak sebab aku kan gempal-gempal. Pakcik yang turunkan aku tu yang bagi semangat. N dalam takut2 tu, aku dapat pujian sebab cara aku turun betul n cantik (mungkin faktor kegempalan aku membantu kot wakaka ). Alhamdulillah tak tergolek. Sejak tu aku bertekad nak melawan fear factor gayat tu wakaka.. 
*fear factor la pulak. LOL 
Sukan Scuba Diving ni aku memang naaaaaaakkkkk sangat buat. Inshaa Allah, nnt aku nak amik lesen die bile da layak (sebenanye aku ni phobia sket ngan air2 nieh sebab aku penah hampir lemas) hohohoho :P. Alhamdulillah aku sihat lagi skang nieh. cume aku nak belajar balik berenang n ape2 yang sewaktu dengannye tu la. Aku ni kan nature lover. So tak terkecuali la dengan kehidupan marine yang kat bawah laut sane. *aku suke nak buat menda yang aku ade 'fear' padanye kan LOL. Nak buat guane. Dah suke hohoho :P

"Hiking pun nak letak lam dream list? Pegi je la hiking." Mesti ade yang kate mcm tu kan.. kan.. kan.. hohoho takpe la. Let me make it clear. Aku sebenanye da lame giller tak hiking disebabkan masalah lutut. Ape pun Aku skang dalam proses recovery lpas makan satu supplemet yang baik untuk sendi-sendi ni. Inshaa Allah, dalam mase terdekat, aku akan beraksi semula. Namun, yang ade lam list aku ni bukan lah tentang hiking gunung semata-mata. Terlalu banyak pengertian n besar jugak maknanya buat aku. Aku nak hiking sampai ke luar negara sane. Doakan lutut aku cepat baik ye. 



No comments:

Post a Comment

I love to hear from you :D