^_____^

My photo
I would like to share, the precious journey of my life. Hanya sebuah blog personal biasa. Sedikit coretan dan pandangan peribadi. Blog ini bukanlah blog untuk mencari info atau blog ilmiah. I just share my story with love and a big heart :)

Daisypath Friendship tickers

Daisypath Friendship tickers

What's new..?

Monday, September 26, 2011

Buat sayangku Raja Nurasyikin

sob..sob.. salah sorang member opis aku yang aku boleh gelar teman, sahabat, kakak.... sangat2 rapat ngan aku... da pun selamat bernikah dan bergelar isteri kepada Das - suami die la.. huhuhu
bukan la aku sedih sebab aku tak hepi.. tapi aku sedih sebab aku berkongsi kasih ngan laki die hahahahahahha.... :))))))

takde la.. hehe.. aku nih terharu sebenanye... sebab, kalau korang sumer tau la kan kisah2 di sebalik jodoh member aku nih... sure semua tak sangke yang akhirnya die nikah ngan suami die yang skang nih.. hehehe.. tak perlula aku nak citer ape yang jadi antara mereka kan.. tu hal peribadi die.. hhhee

tapi yang aku nak cakap, aku kagum giler ok... derang kapel da dekat 8 tahun... :) kuat jodoh derang kan....

hari nikah ari tu aku tak pg.. insya Allah mase majlis bersanding nnt aku pg... aku tak pg kan.. so, aku msg la kat FB die.. aku pm je kat die... tapi die ngan bangge nye post kat wall die siap tag name aku lagik.. terharu giler aku... sob sob... i love u my beloved true friend.... Raja Nurasykin Raja Sulaiman...

ini la kawan aku yang aku teramaaatttt sayang hehehee.. cantik kan die :)
 
ni die msg aku untuk die yang die post kat wall die :)


From : Martika Diyana

sayang ku Raja Nurasyikin....

Selamat Hari Lahir yang ke 29 tahun...

Selamat Pengantin Baru dan bergelar isteri... fuuuhhh... aku yang berdebar babe...

selama 29 tahun ko hidup, aku harap hari nih adalah hari yang paling bermakna buat ko....

aku doakan ko bahagia dengan melangkah ke satu fasa hidup yang berbeza...

aku doakan ko bertambah matang dengan setiap keputusan yang ko buat dan perbuatan yang ko amik di masa akan datang..

aku doakan ko lebih tabah n tenang menghadapi ape je pun yang datang kepada ko samada perkara yang baik atau pun tidak..

aku doakan hidup ko akan lebih baik dan lebih bermakna dengan seorang yang asing dalam hidup ko (walau pun da kenal lame,, tapi tak mudah nak sesuaikan diri mase dok serumah n sebilik nnt)

semoga ko tak abaikan perkara2 penting dalam hidup ko.. yang lebih tepat skali, suami dan keluarga ko... termasuk jugak orang2 keliling ko yang ko sayang n yang sayangkan ko.. i LOVE u dear..

aku selalu ingat kat ko.. harap ko pun tak lupa kat aku....
tetibe nak ade adegan menyentuh hati kan heheheheh...
aku saaaaayang ko sangat...

ni syara kem salam kat ko... die kate, die sayang ko sangat n die tak kuat nak tgk ko nikah... hehehe... bukan maksud die tak suke.. tapi die terase kehilangan walaupun pada hakikatnye die tak hilang ko pun... ye la.. kan ko da jadi milik orang bese la Syara kan sensitif orangnye

ape pun... aku doakan semua yang terbaik buat ko.... amin... mwah2334566

23 hours ago

yang benar,
Nor Diyana Mohd Nor



haaaa... ni la sang suami yang bersumpah akan menjaga sang isteri sampai akhir hayat.. ensem kan :)
sob.. sob.. korang tacing tak? hahaha.. aku tak sangke aku leh type menda yang macam nih kat member hehehe... sweet gak aku nih... LOL wakakakaaak

Selamat Pengantin Baru dan Selamat Hari Jadi... semoga kekal bahagia ke akhir hayat..

p/s : errrr... gamba2 di atas adalah ihsan dari Ratu Samzy .. terima kasih ye cik Ratu Samzy... huhuhu

Thank you sudi bace :)

Sunday, September 25, 2011

EXPIREEEDDD

Huargh huarghh huargghh.....!!!!

ermm.. ekceli aku da lame tak citer pasal kesilapan mulut aku nih mengeluarkan perkataan yang pepelik.. hahah..
tapi semalam mase lelepak ngan memember opis aku, aku telah melakukan kesilapan lagi nih.. :P

oppsss sebelum tu, aku nak bgtau la ea.. aku kan mmg ske tersilap2 cakap nih.. tapi yang selame nih aku tak update ape2 citer pasal wrong words bukan pasal aku eksen or nak cover kelemahan aku yang satu tu n takmo bercerita ok..

tapi aku da ade satu lagi bakat baru iaitu pelupa hahahah.. dasat tul.. aku kejap je da lupe ape yang aku cakap... *padahal kalau leh mmg tak nak ingat pun kan ape yang aku salah cakap tu. so, sementara aku tgh teringat nih, meh nak citer sket.. hahahaha..

perkataan pada hari ini ialaaahhhh...

hehehe.. bace je la citer aku nih.. malu i nak cakap LOL...

pesalah die da tentu la aku kan...
saksi yang tak brape nak perasan kesilapan aku da tentu la cik Saranni-Syara yang dok kat seblah aku.. huhuhu... (ekceli die tak pasan sangat, tapi aku telah mngantoikan diri sendiri dengan mengulang perkataan tu depan die) huhuhu

kumpul2 ngan dak2 opis.. diorang tgh dok bercerita pasal keje2 kat opis n site yang berlambak2.. huhu.. tetibe aku yang dok dengar dengar kat tepi tu cakap laaa.. dengan semangatnyee...

huhu.. macam2 cerita kalau kite berkumpul nih kan.. expired aku....

errkkk... aku tgk kiri kanan.. fuuuhhhh takde sape perasan.. hahaha tapi aku telah mengantoikan diri kat Saranni-Syara yang aku da tersilap cakap.. hehehe kitorang gelak berdua je la huhu..

takde la lawak sangat kan... tapi ce korang teka perkataan ape yang sepatutnye aku letak kat situ hahahahah :P

MD, perkataan nye adalah EXCITED ok.. EXCITED.. bukan EXPIRED..


MD, lainkali sila pk dulu perkataan yang sesuai ye.. jangan main belasah je :P


kalau yang expired tu err... maaf.. sensitif sket hehehe... aku lum expired lagi ok... bergetah lagi nih wakakakakakak :))
perasannye akuuhh... ye ar kan.. korang bukan tau badan aku camane.... skeati ar nak describe sendirik.. haha

:P bluueeeekkk....



Thank you sudi bace :)

Friday, September 23, 2011

Tido Sepanjang Hari ???

Haissyyy... Hari nih MD rase macam nak tidoooo sepanjang hari hehehe.. balik nih terus nak campak badan atas katil.. hehehe.. dasat kan.. ye laa.. tapi mane la nak dapat tido sepanjang hari.. keje kan.. jadi nye, tido la sepanjang malam..

aku nih bukan la ape.. memang suke bile sebut T.I.D.O. tapi masalah aku skang nih, aku takleh nak tido lelame.. nanti kepale aku akan sakit yang teramat sangat sampai rase macam nak tanggalkan sekejap dari mane duduknye kepaletu huhu... dasat kan :P
jadi, yang afdhalnye, tido secukupnye la kan..

bestnye la kan kalau dpat tido nyenyak macam nih :P


padahal kat umah kain baju menimbun tu nak mintak lipat.. adelagi yang rendam dalam mesin... kalau tak rendam , aku plak yang tak larat nak tgk kain tu huhuhu....

berbalik pada cerita yang kate nak tido sepanjang hari nih, mane la ade.. hahahaa... aku just terase sangat2 dizzy lam opis nih.. maybe sebab aku makan ubat la kot.. abes, camane... kalau tak makan ubat, nnt melarat2.. makan ubat, ngantuk.. sekali lagi meja cik Siti kat reception tu jugak yang aku tuju haha... buat hilang mengantuk :P mujur la die nak melayan.. kalau tak, aku carik la orang len plak hehehee...

kan bagus kalau kat opis aku nih ade bilik istirehat untuk staff die kan.. hahaha.. leh ar kalau aku ngan staff2 lain nak tido sepanjang hari.. :P tido lagik..
bankrupt la company kalau lebih dari 20 orang pekerja die macam nih :P
dah la tu MD, jangan dok berangan... balik nih bukan ko terus tido.. macam la aku tak kenal... nanti tah hape2 dibeleknye tu kang hahahah :P

kepada kawan-kawan, sila dapatkan tido yang cukup ye.. hehe

Thank you sudi bace :)

Thursday, September 22, 2011

Fluuu *_____*

Er.. hari ni adalah hari yang tidak proaktif buat aku...why me??!?!?! hehehehe rilek ar Diyana... bese la tu kekadang sakit.. kekadang sihat huhu..

can u imagine.. i went to office wearing shirt, long pants, tudung yang sarung tu je without any make-up mahupun bedak.. n i put on sweater... merenung PC, sesekali tersengguk2.. sampai Azhan ( one of engineer) sound aku baik punya.. haa tgh bertafakkur ke adehh....

macam mane leh kantoi nih.. hahaha.. ye ar, aku nyer workstation nih mengadap orang lalu lalang.. even though ade partition, tapi tinggi mane je la partition tu kan.. hahah.. mujur la aku nih tergolong dalam orang2 yang agak kebal sket ngan sifat malu.. huhu... teruk dowh.. sampai aku tanye kat Awie Wie, muke orang teruk ke? die pun ngan jujurnye jawab Ha'ah.. sikit.. taknak la amik hati aku langsung cakap cun ke ape kan haha.. walaupun pada hakikatnye mmg lebih teruk dari ape yang die cakap tu hahah.. padan muke aku..

ok, back to story, aku nih mengantuk tahap gaban ok.. dah la idung aku nih srooottt sreeettt... badan rase tak sedaaapp je.. rase macam nak balik tido..

besenye aku kalau SELESEMA nih, aku akan terase mate aku payah nak celik.. pediihhh je.. tak tau la orang len rase camane plak kan.. aku sampai pg kat depan meja cik Siti mintak gula2 hahaha.. mengantuk punye pasal, aku jenjalan sampai meja receptionist.. siap sesembang sampai 15 menet ade kot... cian Hirmie.. aku tinggl kan die sesorang jap hahaha.. nnt aku buat keje lebih sket ea Mie :P

Mei Lan, iaitu aku punye bos kat department nih, da tanye da > U suda pg dokter ke belom? kalau belom, pegi lor.. ambil antibiotik. aku heheehe.. sengeh je la.. ok Mei Lan.. esok kot i pg...

Hirmie (partner aku hari nih) pun cakap, Ko pg la klinik D, dah la ko tak makan ape2.. ade ke roti potato je ko makan.. kenyang ke...? fuuhhh terharu aku... amik berat derang nih kat aku kan..

padahal mmg la kan.. kalau tak MC ke ape ke, aku sakit2 pg opis pun takde la membantu sangat pun.. lebih baik dok kat umah, rehat.. cepat jugak baiknye hehehe... aku kan super degil sampai ayah aku yang super garang pun takleh buat ape hahaha.. cian ayah aku :P

and so, skang nih aku da tak mengantuk.. malah bertambah excited sebab aku da nak dekat balik keje... wahai masa.. berlalulah dikau bagai angin lalu hehehehehe :P

doakan aku cepat baik ye :)

Tuesday, September 20, 2011

Bukan Kereta Aku

Warrrgghhhh... sungguh tak ku sangka eh chempedak jadi nangka... hhuhu saje sekadar lagu...
aiseymaaannnnn...... dasat tul la... skang nih bukan dengan telefon saje kete kite leh accident, even dengan bersembang sakan n gelak yang melebihi dari nafsu untuk ketawa, itu pun adalah puncha kemalangan yang tak diingini.. hehehe..

bukan ape... pepetang macam nih, aku teringat plak satu peristiwa di kala malam yang tak pernah suram kat kl nih kan... balik dari keje malam bersamaan 20/9/11, aku ngan syara nak la lelepak makan.. sebenanye bukan la lapa sangat... tapi saje je sebab da lame tak lelepak minum ( padahal baru je lepas melantak gak semalamnye tu..) huhuhu...
syara plak amse tu la teringin nak makan tom yam2.. aku pun teringat la kedai feveret aku ngan abang kat Taman Midah tu.. bawak la minah nih hehehe.. 

lepas kitorang da lelepak makan tu, si Siti kol Syara.. tanye kat mane la bagai.. mase tu da dedekat kul 11 malam da.. aku takde plan la nak balik awal sebab esoknye aku off.. hehehe... Syara la keje.. Siti da tentu la keje sebab die keje opis hour. kitorang pun nak la pg jenjalan merayau lepas da puas bersembang... aku ngan syara dari kul 20:30 kat situ.. si Siti plak datang lam kul 11...

errr.. nak pg mane ek... kitorang pun nak la naik kete... sekali... amik koooo... adeehhh kete si Syara park bebetul kat tempat masak kedai makan cine sebelah tu... ape lagi.. berminyak2 la kete die.. humpphh.. aku terase la bersalahnye sebab aku yang cadang letak kete kat situ.. (mase tu takde parking tempat len) terus la terase nak cuci kete kan...
benti jap tepi jalan lepas da masuk jalan cheras tu.. konon nak lap ar kete.. tapi mmg tak sanggup.. penuh kete ngan minyak hahah.. cian Syara.. sorry babe.. Syara da tak larat drive, aku la drive kete die..

drive punye drive, nak carik carwash.. terus plan nak pg ke jalan genting klang tu.. setau aku kat sane banyak giler carwash. ok, terus ke destinasi.. basuh kete.. ba la puas.. hehehee... lepas tu, aku sambung ar drive kete die.. kitroang da tak tau nak pg mane, jam pun da doblas lebih, plan nak balik je la..

aku plan nak la masuk jalan ampang, kuar kat loke yew. kat simpang empat wangsa maju tu, aku tuka lane kat traffic light tu. elok je aku nak tarik handbrake, GEDEGANNNGG!! kete terase bergegar kuat.. ehhh...? nape nih... rupenye ade kete langga blakang.. ahahhhh...!!!!

Syara da menggigil marah.. yela, kete die baru... dah la baru basuh hehehee.. mujur tak kemek.. cat je yang tanggal. memule benti kat situ.. tapi kitorang decide nek ke depan sket n benti tepi jalan.. yela, mase tu kat trafik lite kan.

benti tepi jalan tu, mule la bincang gitu gini.. mamat2 nih dari S.Alam rupenye..
 
haa macam nih laa lebih kurang situasi nye :)


ahah... korang nak tau ape jadi? hehehehe tunggu la nantiiii... episod akan datang hahahaha... 


thank you sudi bace :) 

Sunday, September 11, 2011

Online tapi invisible - isu keeee?

Adeeiii pepagi da buat aku panassss je la mamat nih... ade ke patut benci kat aku sebab aku invisible (invi) mase online... gile controller.. tak nak dengar sebarang penjelasan pun... kalau bukan controller, mesti psyco... hahaha... ade plak member aku kate orang macam nih gile talak.. wakakaka... lagi la tak masuk akal okk :P 

tapi yang buat aku rase bangge kepada diri aku sendiri sebab aku leh handle la ngan tak naik hangin ape sumer hehehehhee.. well.. ni MD la kan.. kne cool babe.. huhuhu *poyo nye akuuhh 

aku bukan tak suke nak appear status 'available' masalah aku skang nih, aku slalu online time keje.. normally kalau hari aku bekerja, aku mmg invi la.. kalau tak, naik je la kan msg ke, pop-up chatbox ke.. tak kire la kat mane pun, ym ke, fb ke.. meebo ke.. aku tetap ske appear offline.. 'abes, bile plak ko nak appear available?' hehe.. tu suare hati aku sendiri yang bertanye.. aku ske available bile aku rase ade mood nak chatting2.. ade gak aku online malam2 tapi aku invi.. sebab aku tak rase nak chat ngan ramai2 orang.. so, kalau aku available pun, skejap je.. sape yang terperasan n buzz aku, haa tu rezeki die la kan.. leh ar nak chat sampai lebam.. ade gak yang memule aku tgk die offline.. after aku click Available je, bertubi2 chatbox kuar.. aku bukan la nak kate aku nih feymes di kalangan kawan2 chat.. huahuahuahauhaua.. (mule la nak poyo kan) tapi maybe la kawan2 chat aku tu ske chat ngan aku yang spontaneous n sempoi nih.. aku ske share2 idea bagai ngan memember chat aku yang majoritinye lelaki.. pompuan ade.. tapi tak ramai yang online kot time aku online hehhehehe :P 

berbalik kepada mamat yang marahkan and bencikan aku kununnye tu kan.. aku actually still not understand until now motif sebenar die huhu.. kitorang da add n da fren dah.. ade la tak kontek 2-3 hari.. tetibe hari aku online, jadi macam nih plak. korang nak tau ape isi kandungan message kitorang.. lebih kurang macam nih laa.. 
Dia : buat ape? 
Aku : saye tgh kerja ni 
Dia : owh.. keje ape? invi? ok bye..
Aku : ???wwrerththtmfldkoskjodsmffttffftttt!!?!?!?!?!?!!!??


ini macam pun ade kaa... n sebagai pengakhiran, die cakap "Saye cukup benci orang yang suke invi"
ok... fine... aku pun tak ske orang yang slalu misjudge macam ko.... orang gile.. hahaha..

ok Diyana... bagus ko dapat tau awal2 mamat tu mereng.. cut off ok.. :) nexttt!! ^__^



Thank you sudi bace :)


Sunday, September 4, 2011

Lelaki & Perempuan perlu tahu masing-masing :


aku bukan la bermaksud nak mengelirukan orang.. hehhehe.. saje je aku nak share menda nih.. untuk pengetahuan korang, mase aku kat alam2 remaja dlu.. mase tgh2 konpius nak mencarik diri aku sebenar, mancarik ape yang aku nak.. mencarik care nak mengenal sikap kawan2 lelaki n kawan2 pompuan, ini la keje aku.. 

pantang je aku nampak kat front page mane2 majalah yang ade kene mengene ngan cara mengenal perangai n sikap orang.. mule la aku nak gedik beli.. lepas tu terase rugi, sebab itu semua hanyalah intention to treat sahaje.. padahal isi dan infonye taklah sebest mane.. dan aku berjaya ditipu hahahahah :P
 

okey, skang nih, aku rase menda yang aku nak present kat korang nih, agak menarik dan boleh dibuat sebagai menambah ilmu sampingan la haha (takde la nak berape penting pun kan.. name pun sampingan)


so, bace la perlahan2.. 


# tips :mase bace tu, cube bayangkan situasi n orang2 yang ade kene mengena dengannya.. haa.. baru la feel.. kalau tak nanti, bosan plak kan hee...



Lelaki perlu tahu yang perempuan:
  1. Sensitif : Bukan bermaksud suka merajuk, tapi hanya ingin bermanja dan mendapatkan perhatian.
  2. Cerewet : Bukan bermaksud FUSSY tak tentu hala, kadang ingin LELAKI mengikut kata-katanya sekali sekala.Laughing
  3. Halus : Ibarat sehelai sutera, cantik, mulus, lembut dan mudah tercarik dan koyak. Walaupun seorang wanita memaafkan seseorang yang lain atas sebab sesalahan, biasanya WANITA akan ingat kesalahan tersebut untuk disimpan jadi pengajaran. Bukan DENDAM.
  4. Ikhlas : Ikhlas seorang wanita tak perlu diragui.
  5. Korban : WANITA sanggup berkorban apa saja untuk seseorang yang amat disayangi, termasuk ibu bapa, anak-anak dan suami. WANITA amat tabah.
  6. Prihatin : Sentiasa memerhatikan keadaan sekeliling dalam diam.
  7. Manja : Walaupun dia adalah seorang WANITA yang pandai berdikari, naluri seorang WANITA masih lagi tetap seorang WANITA. Suka bermanja bukan hanya kepada insan yang bernama LELAKI , namun juga sesama kaum.
  8. Ego : WANITA yang terlalu sayangkan kekasihnya sanggup menolak ketepi EGOnya apabila bersemuka dengan yang dicintai.
  9. Cinta : CINTA pertama bagi wanita adalah yang paling dalam dan tulus.Wink
  10. Seks : SEKs bukanlah segala-galanya buat WANITA kerana WANITA diciptakan dengan 9 nafsu dan satu akal. NAFSU yang banyak dan tidak tertumpu kepada satu saja. LELAKI pula dijadikan dengan 9 akal dan satu nafsu. Fungsi lelaki adalah membimbing WANITA dan bukanmenghanyutkann ya.

“Peranan LELAKI dalam kehidupan WANITA adalah sebagai pelindung dan bukan sebagai pemusnah. WANITA diciptakan oleh ALLAH swt dari tulang rusuk kiri dan untuk dipeluk dan dimanja, bukan untuk dikasari. Maka lelaki haruslah memahami HATI dan PERASAAN WANITA”






Perempuan juga perlu tahu yang lelaki:

  1. Lelaki juga boleh menjadi seseorang yang begitu sensitif dan mengambil berat (prihatin).
  2. Jika seseorang lelaki meminati wanita, wanita itu tak semestinya cantik. Cukup dengan budi bahasa dan kesopanan yang tinggi. Malah lelaki boleh menyukai wanita yang mempunyai banyak persamaan dengannya samada dari segi pemikiran atau minat. Oleh itu, banyak yang boleh dibualkan atau dikongsi bersama.
  3. Kebanyakan masa, lelaki sebenarnya tidak mengetahui perasaan sebenar yang dirasakan oleh seorang wanita.
  4. Lelaki boleh menerima penolakan dengan baik.Cool
  5. Lelaki cuba menonjolkan sikap kelakiannya untuk menambat hati wanita…
  6. Lelaki memang dilahirkan dgn perasaan yg kuat terhadap wanita..sebab itu mereka suka melihat wanita, menjeling wanita dan menonton Baywatch! Atau mencuci mata di tepi pantai atau swimming pool.
  7. Kebanyakan lelaki resah bila berhadapan dengan situasi ingin mengajak wanita keluar kali pertama!
  8. Lelaki cuba meniru gaya selebriti atau berlagak macho hanya kerana ingin memikat hati wanita.
  9. Bila lelaki cakap..”Emm. tengoklah dulu”..itu seringkali bermaksud dia berkata tidak atau kurang setuju.
  10. Bila lelaki cakap direct to the point dalam sesuatu hal, dia sebenarnya ingin bersikap jujur dan berterus-terang dan mengharapkan wanita memahami maksudnya.
  11. Kebanyakan lelaki yang nampak ‘desperate’, datang dari sekolah all boys! (Macam aku kot)
  12. Adalah biasa lelaki cemburu terutamanya apabila perempuan asyik menyebut nama lelaki lain.
  13. Lelaki tak boleh belajar kesemuanya pasal perempuan dari library atau buku semata2. Oleh itu mereka selalu keliru dengan sikap perempuan..dan tak faham kenapa perempuan bersikap begitu begini…
  14. Kadang2 lelaki perlu mengetahui lebih mendalam tentang bagaimana berhadapan dengan perempuan supaya hubungan dapat berjalan dengan lebih baik.
  15. Betapa hebatnya lelaki itu bersikap romeo dan ‘flirting’ dengan ramai wanita..dia tetap hanya ada seorang teman wanita yang istimewa…yang lain hanya kawan..:)
  16. Bila lelaki tertengok dada wanita dan wanita itu menyedari…maafkan saja. Kebanyakan lelaki tak sengaja….Mereka merasakan kejadian wanita itu begitu indah!
  17. Bila sesuatu hubungan putus di tengah jalan, lelaki juga rasa bersedih..cuma dia tak menunjukkannya kesedihannya di depan orang.
  18. Bila seorang perempuan meminati seorang lelaki, perempuan itu patut bagi hint! Mana tau lelaki itu juga menaruh minat. Senang usahanya nanti…
  19. Adalah memalukan bagi lelaki jika tak berupaya menolong wanita.Tongue out
  20. Kebanyakan lelaki cukup lemah dgn air mata perempuan. Mereka lebih tewas sekiranya air mata itu mengalir dari perempuan yg dikasihi. Sebab itu dikatakan air mata senjata perempuan.

"Lelaki bukanlah sempurna 100%, walau bagaimanapun rupanya atau pandangan luarannya. Jadi, perempuan janganlah mengharapkan semua yang hebat dari lelaki! Mereka juga normal dan mempunyai kelemahan"