^_____^

My photo
I would like to share, the precious journey of my life. Hanya sebuah blog personal biasa. Sedikit coretan dan pandangan peribadi. Blog ini bukanlah blog untuk mencari info atau blog ilmiah. I just share my story with love and a big heart :)

Daisypath Friendship tickers

Daisypath Friendship tickers

What's new..?

Wednesday, April 29, 2009

connect or k......?

hahahaha.... aku memang takleh nak ingat la menda nih....
kalau ingat... memang kaw2 la gelak..
citer die macam nih....

mase : lewat malam (23:30++)
tempat :lam kete nisya (bukan nama betol)
situasi: ontheway nak balik umah (mase tu dok kat Taman Cheras Indah)

sembang2 adalah rutin aku ngan nisya(bukan name betol) nih.. ntah biler ar kitorang nak abis sembang ntah... ader jer menda nak sembang... da dekat flyover nak masuk ke taman shamelin tu, tetibe kitorang diam... ntah naper ntah...
agaknye sebab sedih kot da nak sampai umah... kitorang bukan tak ske ar umah sewa tu.. just dak2 lam umah tu pecaye sangat ngan mebda2 mistik nih sampai naik obses. kitorang yang memule rajin melayan nih pun naik penat la skang nih... tu yang diam jer tu.. mesti memasing tgh dok pk... " ni balik umah ape plak ar citer dak2 nih" huhuhu... tu yang naik letih tu....

tetibe si nisya nih tanye aku.... "kak bau ape nih kak?"
aku lam ati da seriau... ape plak die nih "bau ape plak ko nih... ngengado la"
die pun cecepat jer jawab aku " laa ko tak bau ke? aku bau Connect la kak"
hah? lam seseram tu tetibe aku pelik... biar betul dak nih... camane lak die leh bau? -----> actually... yang dalam pemahaman aku nisya nih bau k..n..k tu yang pelik jer tu...
"ko nih pepelik la sya... mane plak datang bau k..n..k nih..."
aku tak puas ati la sebab aku takder bau pelik2 pun.. n yang paling best nye.. manela aku tau bau menda alah satu tuuuu!!!!
si nisya nih tak puas ati la... "laa kak... kan ko pakai perfume connect tu.. ko ader bawak ker? kee, ko ader pakai tadi? bukan connect ko da abis ke?"

aku pun biler dengar die kate macam tu aku gelak la kaw2.... ahahahahhahahahahahahahahahahahahahahahahahahah....... "laaaaaaa.... ko cakap pasal perfume ke sya.. aku ingat ko cakap lain...." aku sambung gelak kaw2..
si nisya nih da tercengang2... " ko ni apahal?"
aku pun explain ar lam keadaan seksa yang teramat sanagt sebab nak kne bercerite sambil gelak berdekah2....
"aku ingatkan ko cakap tu menda alah lelaki tuuuu.... aku pelik laa... rupenye connect" hahahah aku sambung... n nisya pun selang seli la gelak kuat2 same ngan aku... memang itula paling kelaka last year.. aku gelak separuh mati ngan nisya lam kete..
nisya bengang jeee.... "ya Allah kaaak.. ko ni kan, nak mampos agaknye... ko ingat aku tau la bau tu camane?"
aku pun knekan ar die "mane la tau kot2 ko tau" huhuhuhuhu......
nisya bengang jer... "nak mampos agaknye pompuan gile nih..." huhuhuh
and berterusan la menda tu smpai la kitorang da baring2 amik mood nak tido...... huhuhuhuhu...

yang bestnye.. esoknye kuar jenjalan ngan aboy (pun bukan name betol)kat downtown pun si nisya nih pegi citer... gelak memang tak hingat laa si aboy.. aku malas nak pandang muke aboy... die memang la ske dapat gelakkan aku.... huhuhuhuhu.....

heii... lenkali aku nak kne dengar n tanye bebetul dlu sebelum buat andaian yang bebukan... hahahahahah..... connect = k..n..k tak ke same bunyi die....
isy2... kne tuka nih....
huhuhuhuhuhuhu.... penat la gelak... adei...

Amber Stone?

huhuhu... ntah camane rupe amber stone tu ek.. aku da tgk la kat internet.. memang cantik... tapi aku macam susah ar nak caye selagi aku tak tgk sendiri.. mane la tau.. photographer skang nih kan canggih2.... pandai amik shoot lawa2 jer.. huhu.. ape pun nak kane tgk sendri.. my fren ar kate, that place near ulu yam. jalan nak ke genting. ntah la... tu yang nak pg tu. maybe that is the place that i've been searching for.. some of my fren said, tempat tu penuh ngan mat rempit.. but mane nak tau kan.. kalau2 tempat yang die sebut tu tak same ngan tempat yang aku nak pg nih.. huhu... ok2.. takper.. we'll see... kalau ok, jadi tempat lepak ar lepas nih.. tak la jauh sangat.. huhu... (mane tau tak jauh... lum pg lagi...) huhuhuhuhu...

okeh... ape2 pun wish us luck.. kitorang memang nak pg serbu tempat tu ahad nih.. nak daypack jer.. ank tido sane tak cukup bahan lerr... ngan fly n groundsheet nye takder, ngan lantern nye takder... huhuhu... mandi mande jer ar dlu... sesape nak ikot2?
huhuhu... jom ar... huhuhu....

Friday, April 10, 2009

Makan Makan Makan....

hhuhuhu... ape cerita skang pasal makan2 nih....?
tak layan arr..... hahahahahahaha... aku skang tgh nekad nak turunkan berat badan atas sebab musabab yang munasabah laaa... hhahahaha... sape taknak kurus kan.. aku nak kurus pertama2nye... sebab aku nak sihat laaa.... dari 4 years back lagi my pakar dietik sarankan aku turunkan berat badan n die bagi nasihat, diet schedule n macam2 lagi la.. hahahahaha.... just me myself yang tak sesedar lagi.. n after my operation kat lutut until now, berat aku lom turun2 n lutut aku meragam2... huhuh... tande2 protes kot sebab berat aku tak turun2 tapi makin bertambah.. huhuhuhu... tetambah plak aku pun da lame berehat dari dunai2 outdoor nih.. hahaha... skang nih nak start balik.. tapi badan tak fit langsung.. jalan sket da mengah... naik tangge sket da tercungap2... kekadang tanye kat diri sendiri... APEHAL..!!!????? huhuhuhu...

mmm... susah gak sbenanye kan nak buat memenda nih... die perlukan azam n kesabaran yang kuat sangat2... hahahaha.... now aku da ader semangat yang baru.. actually, everything start from my dear fren nisya.... kakak die pg program diet n die bgtau nak buat.. die ajak aku.. bile da dengar sumer (padahal mase tu lum paham sangat lagi) aku pun on jer ar nak diet... huhuhu.... yang best tu.. nak kne makan sayur2 jer untuk 10 ari yang pertama.. after that nak makan yang len2 bleh.. tapi still kne control... program 10 ari nih dipanggil diet high protien.. huhuhuuh.. aku follow jer ar... kitorang punye la semangat.. siap pg supermarket n beli macam2 jenis sayur.... huhuhuhu... macam2 la....

skang nih aku kat kedai mamak ader janji nak umper member... skang nih menahan perut jer... hahahahaha.... ok la tu kan.. aku berjaya la kirenye menahan nafsu makan aku yang selame nih tak terbendung... skang aku rilek...
sebab ape... aku pk, dah start n aku taknak la buat menda tu jadi sia2 kan.. hhuhuhu... masuk ari nih da 5 ari aku ngan member aku nih makan sayur jer ari2... da rase macam kambing pun ader gak.. huhuhuhu.... well... sabar ea.. nanti kiter makan bes2... huhuhuhu..

well.... wish me luck.. hahahahahaa