^_____^

My photo
I would like to share, the precious journey of my life. Hanya sebuah blog personal biasa. Sedikit coretan dan pandangan peribadi. Blog ini bukanlah blog untuk mencari info atau blog ilmiah. I just share my story with love and a big heart :)

Daisypath Friendship tickers

Daisypath Friendship tickers

What's new..?

Sunday, October 28, 2012

Quotes in Eat, Pray, Love.




Assalammualaikum dan Salam Sejahtera...

Hari Ahad yg penoh rilek nih, aku tetibe teringat kat citer Eat, Pray, Love. Aku tak puas la tgk citer nih. Insya Allah nnt ade rezeki aku nak layan citer nih sesorang, sambil tgk nescafe, lpas tu aku bukak tingkap luas2, biar angin sepoi sepoi tiup ke muke aku. Oouuh.. Mase tu aku da dok kondo idaman hai ea.. hehehehe... Berangan jap :P


Memula nak tgk citer nih kat wayang dlu, aku tak la rase nak tgk sangat2. Tapi hari tu, aku keluar ngan Izzati. Memandangkan die mmg da amik cuti sebab nak lelepak n jenjalan ngan aku kan. Aku pun follow la bile die kate nak pg tgk wayang. And time mmg takleh nak pilih sangat la pulak. Disebab kan die nak kne balik on time macam org balik keje. (ooppsss... lupe nak bgtau.. die tak bgtau kat laki die yg die amik cuti hari tu ) ahaakksss... noty kan :P

Ahaa... lg satu sebab, si Izzati ni nak sangat tgk Julia Roberts ni belakon. N mmg kalau tak silap aku la, da lame gak si Julia tu tak belakon. erm.. Mesti layan punye citer nih. Aku mmg tak sangke citer ni memberi kesan kepada aku la. Ade gak yg cakap muvi ni 'zzz..' muvi la, tak best la. But it actually depends kan ngan pendapat memasing yg tgk citer tu. 

Aku nak huraikan citer tu tak terhurai la kan. Aku just nak share sket quote quotes yg menarik dari citer nih. Sila bace ;


  • “People think a soul mate is your perfect fit, and that’s what everyone wants. But a true soul mate is a mirror, the person who shows you everything that is holding you back, the person who brings you to your own attention so you can change your life. “
  • “Look for God. Look for God like a man with his head on fire looks for water.”
  • “In desperate love, we always invent the characters of our partners, demanding they be what we need of them, and then feeling devastated when they refuse to perform the role we created in the first place.”
  • “We’re miserable because we think that we are mere individuals, alone with our fears and flaws and resentment and mortality.”
  • “Your treasure – your perfection – is within you already. But to claim it, you must leave the busy commotion of the mind and abandon the desires of the ego and enter into the silence of the heart.”
  • “You need to learn how to select your thoughts just the same way you select your clothes every day. This is a power you can cultivate. If you want to control things in your life so bad, work on the mind. That’s the only thing you should be trying to control.”
  • “In a world of disorder and disaster and fraud, sometimes only beauty can be trusted. The appreciation of pleasure can be an anchor to one’s humanity.”
  • “God is an experience of supreme love.”
  • “Learning how to discipline your speech is a way of preventing your energies from spilling out of you through the rupture of your mouth, exhausting you and filling the world with words, words, words instead of serenity, peace and bliss.”
  • “There is a reason they call God a presence – because God is right here, right now. In the present is the only place to find Him, and now is the only time.” 
psstt... translate la.. pg copy paste kat google translate ea.. :D



Thank you sudi bace :)

Saturday, October 13, 2012

Yang Terindah Hanyalah Sementara - Luahan Hati

Assalammualaikum and Salam Sejahtera...

First of all, I would like to thank myself coz I managed to escape from the wicked.. Alhamdulillah.. Terima kasih ya Allah. Actually aku tak nampak pun perkara tu at the first sight. But suddenly, when this happened, zzuurrppp... it comes to my mind yang Allah memang nak selamatkan aku. Bersyukur tak terhingga aku akhirnya.

Okayla, aku cerita la jugak ape yang telah berlaku kepada aku seminggu yang lepas. It doesn't mean I want to blame the situation or what had happened. Individu yang terlibat pun tak aku salahkan 100%. Just a little thing to share. Hopefully it is useful for some people out there. Let's start this.

Sepanjang 2 bulan lepas.If i'm not mistaken it started on earlier in August, I accepted a friend request from a guy through my social network. He was my junior when i was in college. He is very kind and polite person - as i knew him previously la kan.

Huhu.. Actually i totally forget about him. Tapi aku cepat cam sebab agak rapat mase kat kolej dulu. Kebetulan aku rase baru je aku belek2 pic - mase aku facilitator kat kolej dlu.. Pic mamat nih ade sebab aku penah handle group die time Minggu Wawasan Siswa (orientasi). So, mmg sekali tgk profile pic die, aku cam la.

Nak dijadikan cerita, one pleasant night, aku takleh tido, aku online. He saw me and ask for a chat. And i'm like "Duhh why not? U're my x-collage mate and we were a good friend kan.." Excited la jugak sebenanye sebab member lame kan. I'm very comfortable with him and I just realize yang he is older than me. He told me so because i keep address myself as 'Akak' which is he doesn't like it. Surprisingly, he remembers that i'm younger than him.

Starting from that, kitorang keep in touch through handphone, whatssap, bbm, sms. Finally, when i was working last Saturday, he asked for out. But yang kelakar tu, die ajak jumpe tapi die takde kereta nak jemput aku. Aku suruh la die datang naik motor, kematu bontot katenye. Ehehehe.. Sudahnye, aku yang xcited lebih nih, terus setuju nak pegi jemput die kat rumahnye area Kajang sana. It's ok la for me kan. It's not a big deal la kan.. Nak plak dengan jumpe kawan lama. Dan yang buat aku nak pg sangat tu, aku tak pasti perasaan ape yang halus n membuak2 sangat nak aku pegi. Daripada aku penat rasa mcm tu, baik aku pegi je kan. :)

Aku pun dengan gigihnye menggoogle map la lokasi die tu. Aku siap study lagi.. Sepanjang hari tu aku mmg excited gile la. Entah la kenape wallahualam kan. So, lepas habis je keje aku pun takde la singgah mane2, terus direct pegi Kajang. Aku rase aku familiar ngan area umah die tu sebab ade member aku dok sane. Macam mane pun aku takmo la konfiden sangat kan sebab aku ni memang Ratu Sesat. ahahahha :))))

Alhamdulillah, perjalanan aku lancar dan aku tak sesat pun. Selamat aku sampai kat bawah apartment die tu tanpa sbarang guide daripada die. Die turun, aku suruh die drive. Kitorang pegi makan and mule la sesembang. Aku hepi sangat2 dpt jmpe die. Aku rase, boleh tengok la rupe aku yg excited tu daripada air muke aku time tu. Mesti muke aku berseri-seri giler hahahahaha. 

Then da abes makan, kononnye nak balik. Tapi aku rase macam sekejap sangat la pulak. die ajak naik rumah die sesembang kat atas. Errrrkkkk... Aku pun geleng je... Kate die adik die kuar. Lagi la aku taknak. Sorry ye... Sudahnye, Kitorang pun sambung la bersembang kat kedai makan kat bawah umah die tu. Memang kitorang kepala masuk la. We can talk about everything plus he is a good listener. Masa pun da time. esoknye aku pun keje lagi. Around 12.30 aku pun blah dengan hati yang berbunge2 gembira.  


End of Part 1...


Thank you sudi bace :)

Friday, October 12, 2012

Yay!! Balik Awal..!!

Assalammualaikum dan Salam Sejahtera.

Alhamdulillah..... first skali keluar dari mulut aku bila dalam kul namsetengah tadi aku ngan partner si Nisya da boleh tarik nafas lega. Bukan ape.. Kes-kes yang dari pagi tadi kitorang kene chase da dapat kitorang reducekan. Takde dengar pulak akak Khadijah - Akak team lead kat SSPK ni tanye-tanye lagi. Maknenye die da ok la dengan update yang aku ngan Nisya email dari pukul 1630 tadi sampai la 1830.

Aku tau. Ekceli takla sepuas hati mana. At least, semua kes da ade update. So, ok la buat mase ni. Aku pun da nak balik awal. saje je aku check balik pepelan kot2 ade yang termiss close ke, update ke kan ahakkksss.... Takpe, balik rumah ni nanti aku check lagi.

Oklah, saje je gatal nak eksen kat sini sebab boleh balik awal. Nak kekemas la pulak.

YAAAYYYY!!!


Tetapiii....... 

Jeng jenggg....

Nak mengadap jammed la pulak . Ahahahaah.. Layan je laaaaa....





 

Thank you sudi bace :)

Wednesday, October 10, 2012

Update Jangan tak Update...

Assalammualaikum dan salam sejahtera

Waaaaaaahhhhhh lame sangat aku tak update ape2... Sebenanye nak update. tapi tak tau nak mula kat mane. "Maafkan hamba wahai penunggu gua.." - LOL... Tetibe skrip ni melintas kat pikiran ehehehhehe...

This is just a short entry, sebab teringat kat blog kesayangan aku yang aku abaikan sekejap ni.. Jangan barah ye bebeh.. <- bebeh tu blog aku la.

Aku sampai skang ni tgh dok wat keje lagi. Sebenanye lepas balik keje tadi, pg join my beloved friend RS Ekin Nur, Saranni Syara, Harinida Mohmod ngan Vera. Saje pg join sebab da letih sangat. balik dari opis pun da kul 20:00. Nak la amik angin jap kan. Aku da takleh blah da mate mase derang ajak lepak kat Mamak Public Bank

Aku drive balik, aku bajet takmo bukak laptop da, aku nak mandi - mandi, rilek jap lpas tu tido. Tapi tangan tu gatal gak kan nak bukak laptop. Ok la.. Memula tak mo bukak email opis. last2 gatal gak hati tu nak bukak. Ok.. Takde banyak sangat update. Cume ade few emails aku nak kne forward. Boleh je nak buat pagi esok. Cuma, alang - alang da bukak kan, aku pun sent je la email. Tengah2 send n check tu, aku perasan la ade satu email tu seolah-olah mempersoalkan kredibiliti kitorang dalam handling cases. Akaun baru kan.. For sure la ade banyak perkara perlu diperbaiki. 

Aku takde masalah ngan email tu, bese la. Semua tu la utk memperbetulkan salah silap kan. Cuma ade yang menyampuk, nak jugak sent email main tembak2. Ayat tu tak berape nak cantik la kan. Aku pun tetibe ilang ngantuk. Tetibe jugak aku rase bersemangat gillerrr nak update n check semua tiket2 yang masuk. 

Tu la die alkisah aku berjaga sampai la ni... Eheheheheh... Semoga aku leh mengupdate sebanyak mungkin. Bos pun da email tadi kate jangan berjaga lewat sangat. Thank you BosS

Sekian terima kasih.

Thank you sudi bace :)