^_____^

My photo
I would like to share, the precious journey of my life. Hanya sebuah blog personal biasa. Sedikit coretan dan pandangan peribadi. Blog ini bukanlah blog untuk mencari info atau blog ilmiah. I just share my story with love and a big heart :)

Daisypath Friendship tickers

Daisypath Friendship tickers

What's new..?

Sunday, September 28, 2008

Why Me?

i don't understand why.... why me? why i have to face all these... i'm not really kind, i'm not beautiful, even i don't have anything to give to anyone. just me with my way to live.

aku tak mintak untuk terlalu disayangi. aku tak mintak orang care pasal aku... tapi kalau ader yang sudi, aku tak tolak.. sebab aku sendiri akui yang dalam diri aku ni penuh dengan kasih sayang. dan mungkin itu je la yang aku leh curahkan kepada yang perlu. aku tak tau kalau2 ade pulak yang salah anggap ngan ape yang aku buat.... untuk pengetahuan, aku memang terlalu mudah kasihkan kawan2 even diorang tak berape nak baik dengan aku.. aku dah dibiasakan untuk berbaik2 dengan orang even orang tak berape nak baik dengan aku (poyo je bunyi). tapi itula antare yang aku paham tentang diri aku..

actually, aku lum pun abis mengkaji tentang sifat2 yang ader lam diri aku.. maybe orang yang paling rapat dengan aku tau ape yang aku maksudkan. aku pun tak berape nak paham ngan ape yang aku alami skang nih.. mungkin mudah nak dikatakan ujian or dugaan la kot. hebat gak la kali nih.. sampai my bestfren leh perasan perubahan aku.. aku yang dulunye easy n simple skang da jadi complicated n sensitive disebabkan somthing yang aku tak pernah terpk.. even orang tu pun tak pernah mintak sumer nih jadi.. but, what to do.. skang aku tgh lalui menda nih.. n aku kne gak selesaikan ngan care yang ntah aku pun tak tau macam mane....

aku doa sesangat yang sumer nih takkan berlarutan lama.. insya Allah, sumer akan selesai ngan baik.. doakanla untuk aku same yea.. thank you.. cume yang aku memang asyik terpk smapai skang nih... naper aku?

Friday, September 12, 2008

...Cantikne Lelaki...Gagahnye Wanita...

kecantikan lelaki???...kecantikan seorang lelaki...bukan kepadarupa fizikaltetapi pada murni rohani..lelaki yang cantik adalah;
1.lelaki yang mampu mengalirkan air mata untuk ingatan..
2.lelaki yang sedia menerima segala teguran...
3.lelaki yang memberi madu,setelah menerima racun...
4.lelaki yang tenang dan lapang dada...
5.lelaki yang baik sangka...
6.lelaki yang tidak pernah putus asa....
kecantikan lelaki berdiri diatas kemulian hati...
seluruh kecantikan yang ada pada Nabi Muhammad S.A.W adalah kecantikan yang sempurna seorang lelaki....

kegagahan wanita???..kegagahan seorang wanita....
bukan kepada pejal otot badan,tetapi kepada kekuatan perasaan....
perempuan yang gagah adalah;
1.perempuan yang tahan menerima segala kehilangan...
2.perempuan yang tidak takut pada kemiskinan.
3.perempuan yang tabah menanggung kerinduan setelah ditinggalkan....
4.perempuan yang tidak meminta-minta untuk memenuhi segala keinginan....
kegagahan perempuan berdiri di atas teguh iman...
seluruh kegagahan yang ada pada Saidina khadijah R.A adalah kegagahan sempurna bagi seorang perempuan...

Alahaiiii......

adoooiiiii..... huhuhuhuhu....

untuk pengetahuan, aku nih skang ader lam semester 5 completing my degree in business IT with Accounting kat kolej somewhere in KL... huhuhuuuhuhuhu..... so final year nih ader ar final year project yang nak kne buat..... kitorang kne build system n do some research untuk project ni leeeee.......

erm... bukan ape.... penin sket ar.. i'm very interested in IT but takder basic knowledge pasal IT nih... sebab mase masuk mendaftar bace die nyer program title tu, bisnes IT with accounting... ingatkan major in IT... ayah kate..

"haaa.... amik course nih la.. ader akaun..." (sebab aku ader background akaun mase wat diploma dlu...) rupenyer major in It.. biler cakap kat ayah,

"alaaaa... buat je.. cube la dulu.... tak cube lagi mane nak tau boleh ke tak..." disebabkan aku nih adelah seorang yang memang jarang nak melawan cakap ayah aku... aku belasah jer ar.. terus lompat sem 3... tup2 da setahun aku kat sini... n now, the problem is this... tu yang penin tu.....

software itu, ini...... macam2 yang aku tak pernah dengar n tahu.... mujur la ader some of my classmate yang memang amik course nih dari foundation lagi n dia yang banyak bagi keterangan ttg build system nih.... huhuhu.... aku penin tapi bebuat tak penin.. nampak rilek jer.... huhuhuu......

kitorang diberi seorang supervisor ngan sorang accessor... erm.... bagi yang dapat yang ok, ok la.. syok laa... aku bukan la nak kondem sape2 tapi macam tak best sket ar rase..... ader masalah ske ngan salah sorang penasihat aku nih... tak macam brape nak bg galakan n idea.... actually, aku sangat2 perlukan galakan tu.. sebab aku nih kan macam mengong2 sket pasal IT nih... tu la problem nye..... n aku terase ADOOOOIIIIII........
malas nak pk tapi kne gak pk..... huhuhuu....

tapi ok laa... takper.. aku rase aku leh fix all these... huhuhu.... ok... c u all lagi.. tata...

Wednesday, September 10, 2008

New Life.....

erm......

da lame berciter2 nak ader blog sendri. n ader kesempatan nih tu yang dok buat tu.

well. a new life for me if i've done something yang da lame diidam. ahaks.

so, marila berblog. kofkofkfokofkofkofkofkfokfofkof.