^_____^

My photo
I would like to share, the precious journey of my life. Hanya sebuah blog personal biasa. Sedikit coretan dan pandangan peribadi. Blog ini bukanlah blog untuk mencari info atau blog ilmiah. I just share my story with love and a big heart :)

Daisypath Friendship tickers

Daisypath Friendship tickers

What's new..?

Saturday, October 9, 2010

Career Fair

Ahaks.. Bersemangat lagi aku da kuar pepagi nak pg Careers Fair ngan Deena... huhu.. saje jer nak pg tetengok sementara ada kesempatan.. Aku pepagi da kuar macam nak pg keje.. siap bawak bekal lagi nak b'fast kat umah Deena.. sampai2 die lom siap lagik. lek2 ar siap...
Lepas tu nak pg fotostat lagi resume yang baru edit..
hmm.... konon nak naik tren.. tapi kire2 balik bajet, rasenye nek kete kos lagi rendah.. tu ang bawak gak kete tu... tapi bese la kan.. name pun carees fair.. teramatlah penuh manusia ke sane.. ngan kete pun tak bergerak2.. parking full.. sampai kat Garden pun parking full... mmm bese la kan... layan jer ar... haha..
tapi tu laa.. takde ape yang menarik sanat laa.. aku ader ar apply gak.. tapi ntah la kan... sekadar mencube nasib... career fair nih tak berape nak menarik la macam yang kat PWTC dlu... yang tu lagi best kot.. huhuhuhu... kitorang kat situ pun tak lame... lepas da abis round, terus balik... siap buat check untuk breast cancer lagik.. alhamdulillah takde ape2.. heee...
mmm n yang paling bosan skali.. mase menunggu nak kuar dari Midvalley.. mmg sesak.. jammed macam dah kat mane dah.. haha... saba jer laa... akhirnye, dapat gak kuar lam kul 3 selepas bertarung ngan kete2 lain yang nak kuar dari situ since kul 2.15 petang... huhu....
saba.. :)

Happy Besday Mak

Ello.. just want to wish Happy Birthday to my beloved mother… I always love u ‘mak’. Sorry I’m late.. actually I remember from 1st Oct but I forgot to wish u on the morning when u ask me to masak for breakfast n everything. Many orders from u “masak la ape2 kat Afzal ngan Azri tu kang.. Balong tak tau la mak die balik ke tak.. kalau balik, buat la ape2.. tu, kain jangan lupe masukkan laa.. sambil2 buat keje lain tu die (washing machine) berjalan jugak..” huhuhu… macam tu la my mom.. many orders in one time.. n sometimes I will forget some of the orders.. huhu.. tu yang mak aku menyirap tuu.. hehehe.. sorry mak.. kakna ni pelupe laa… dengar kate pakar motivasi, pelupe antara salah satu punca seseorang tu kurang sihat rohaniah die… mmm nak kne baiki diri nih… many things that seems to be focus lately… haa.. it’s ok, I’ll write about it later.. Now, I want to story mory about my mother.. hehe..

‘mak’, u’re getting older… but u’re very2 pretty n sometime people think that u’re just 10 years older than me.. “laaaa mak ke, ingatkan kakak awak tadi… “ or, “owh,anak ea… saye ingatkan adik akak tadi” hahahah… either they think that my mother is young or, they think that I’m old. Hehehehe… XP… tapi mak mmg sangat2 cantik.. aku kagum giler camane die leh maintain body, sedangkan ramai yang sebaya mak da tak larat nak pk pasal jage badan.. congrats mak.. please tell me the rahsia.. hehe…

U’re so special… even though sometimes I feel that u’re very fussy n cold, but I know, that all u have done is for our(my siblings n i) own good. There’re 7 of us, that is such big number of children nowadays… I understand, but please forgive me for anything bad that I’ve done.. I just wanted to raise ur attention.. I love u mak, may Allah bless u n ur family.. may all ur dreams come true… may u be strong to care all of us. Selamat menjalankan ibadat Haji.. doakan yang terbaik untuk kakna.. I love u so much but I don’t know how to express.. hopefully u can feel what I feel.. hugs n kisses for u mak.. xoxo

Wednesday, October 6, 2010

berat... :(

aku rase badan aku kebelakangan nih naik banyak laaa.....
mizi pun kate aku da tembam sket.. :(
adeehhhh camane nih.. biler nak start bersukan... huhuhu.....
aku rase menda tu dok sebut dari bulan pose lagik... mulenye tak2 pun...
do something Diyana.. !!

Friday, October 1, 2010

Hati - hati

haa... sebut ttg bisnes nih semua orang mesti terpk kan pengorbanan yang banyak..... masa yang berharga.. tak kurang jugak yang terpk bahawa bisnes adalah sesuatu jalan mudah untuk cepat kaya.. tak salah nak jadi kaya.... semua orang digalakkan berusaha memajukan diri sendiri. tapi aku rase rules dalam berbisnes tu sendiri jelas sangat2 bahawa klau yang bukan hak kiter, maknenye mmg la bukan hak kite... tapi nape orang ske mencilok kawan2 nih.. da jatuh berguling2 plak tu....
mm aku agak frust laaa..
padahal aku rase sangat banyak aku tolong die.. akubukan la nak mengungkit.. tapi aku rase unfair sesangat.. ape agaknye yang buat die terfikir nak buat kat aku macam ni skali....
so, kawan2 hati2 ea.. nanti aku sambung lagik..

Feel Brand New

hmm.... skang nih baru jer mule keje.... so rase mmg bebetul segar n selesa sket.. terasa la bernafas sket.. hahaha... kalau tak ari tu rase macam orang tak berguna jer kan.. dok umah, kuar jenjalan, balik tido.. keje satu ape pun tak buat... 

hahahahah... semenjak tau kne tipu ngan ade sorang hamba Allah nih kan, mmg la rase down sesangat.. tapi takkan nak down manjang kan.. huhu.. so, aku pun decide nak cari keje....

lam carik2 tu ade la kenalan mak cik aku nak carik orang keje part time... aku pun pg laa.. tu yang sudahnye aku kat sini.... tapi baru je la beberape hari keje sini... ok laaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa......... more fun dari yang aku jangka... n tak terlalu pressure.. layan jela dlu.. huhu... ok, ape2 nanti aku update la lagi ek.. huhu