^_____^

My photo
I would like to share, the precious journey of my life. Hanya sebuah blog personal biasa. Sedikit coretan dan pandangan peribadi. Blog ini bukanlah blog untuk mencari info atau blog ilmiah. I just share my story with love and a big heart :)

Daisypath Friendship tickers

Daisypath Friendship tickers

What's new..?

Monday, October 14, 2013

Deen ke Mydin mak?


Aku semenjak due menjak tige menjak dok umah ngan mak aku nieh, aku rajin la meneman mak aku keluar. Pantang mak aku tgk aku kat umah, die adeeee je plan nak bejalan hahaha. Kekadang tu sampai tak sempat nak luse, mak aku hari ni dah tanye, "Diyana esok cuti ke keje?" Ahaaaa.... Kekadang aku mcm nak tanye je balik, "Mak tak nak kakna keje ke?" Wahaha.. Mcm Kurang sopan plak kan. ^__^ Bukan ape mak aku tu, senang la die nak planning ape2 ke kan. Aku pun ok je la nak meneman. Bukan susah pun. ngeh ngeh..

Nak dijadikan cerita, mase tu nak keluar dari Melawati. Nak pegi HERO beli barang dapur. Mak aku ni kalau berdua dengan aku, memang die la yang lagi cakap banyak. Aku lebih suke diam n jadi pendengar terbaik je la. Dah lalu jalan nak ke MRR2 tu, mak aku pun dengan konfidennye cerita la ngan aku. 

"Mak kalau nak pegi hantar Afzal tusyen, tak suke betul lalu depan Mydin tu. Die suke pasang meja sampai keluar-luar. Lepas tu kereta yang lalu lalang tu bukan nak slow-slow. Kalau nak pegi Mydin tu nak jugak parking depan depan kedai tu. Tu pun dah banyak orang bukak gerai depan Mydin tu. Apam balik la, durian la. Diorang tau ramai orang suke lepak minum kat Mydin tu."

Okey, untuk senang korang nak membayangkan, jalan yang kitorang lalu tu memang akan nampak kedai yang mak aku maksudkan tu. Kedai yang mak aku maksudkan tu kat sebelah kanan kitorang. Tapi aku ade satu menda yang aku musykilkan sket la. Sambil aku pandang keluar kat sebelah kiri kete, dalam hati aku, "Mane ade Mydin kat sini, mesti mak aku salah nieh," tapi aku diam je lagi.

Mak pun diam je pulak, aku rase die da sedar kot die salah sebut. Tapi die nak cakap jugak la agaknye tu "Eh, Mydin pulak, Deen lah," Aku selambe je la cakap, "Kakna da agak dah, tu yg diam je tu. Mesti mak salah cakap tu" Terkekeh-kekeh la mak aku. Konfiden sangat Mydin kat depan umah tu. cubo korang kire berape banyakk Mydin mak aku sebut hoho. Padahal die nak sebut mamak kat depan umah tu, Restoran Nasi Kandar Deen name kedai mamak tu.


Haa.. ni la die Restoran Deen yang mak aku silap panggil Mydin tu.. hoho.. memang penuh kedai ni selalu. Kuah dal die fuhhhh terbaeekkkk.. eh, eh. terpromo plak hehe

Bukan la maksud aku nak ketawakan mak aku. Bukan jugak nak melawak-kan or memalukan mak aku hehhe.. Cume nak citer tahap ke-konfiden-nan mak aku mase die dok bercerita tu. Hehehehe... Ok lak ye. Deen bukan Mydin. Dilulangi, Deen. Takpun kalau rase susah, sebut mamak jer. LOL



Thank you sudi bace :)   







4 comments:

  1. cheq tau jalan dpn deen nie...hehehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan... depan mydin ni kan mmg bz manjang.. nak2 plak skang ni ade construction sebelah tu.. lagi la sibuk hoho :P

      Delete
  2. hahaha maklong yang sangat confident!! akak pun tergelak baca cerita KakNa ni.. hahaha
    maafkan lah maklong ku itu.. muahahhahaha
    apa2 pun sayang maklong =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. wakakaka.. kan.. hehehe :P mak memang konfiden smpai nak sangkal pun pk 2 kali.. "eh, betul ke Mydin ade kat situ" hohoho :P .... Sayang Kak Noriza jugak.. Selamat Hari Raya Aidiladha eheeeeeeeeeeeee

      Delete

I love to hear from you :D