^_____^

My photo
I would like to share, the precious journey of my life. Hanya sebuah blog personal biasa. Sedikit coretan dan pandangan peribadi. Blog ini bukanlah blog untuk mencari info atau blog ilmiah. I just share my story with love and a big heart :)

Daisypath Friendship tickers

Daisypath Friendship tickers

What's new..?

Wednesday, October 9, 2013

I've Lost All My Beloved Pictures!!!!



Koraaaannnnngggggggg!!!!!!! 
Aku nak mengadu nieeeehhhhhh!!!!!! 
Dengar laaaaaa!!!! 
*haha, mesti penat kan tgk banyak giller tanda seru. memang saje nak menunjukkan ke'stress'an aku nieh. hoho

I have lost my external hard disc which I treasured all my pictures and files in there!! Actually, it was a robbery. My red chilly handbag has been robbed last month. And as you all knew, most of woman, their handbag is her soul. Hehe. Many important things i put in there gone with the robber. Huh... including my External hard disc.

Ohhhh Eeemmm Geeee!!!! Astaghfirullah..... Sabar aje la aku. Wallet ilang, aku leh terima lagi, dalam tu ade macam-macam document diri kan. Tab aku ilang, dengan menda-menda kekecik yang lain, takpela, aku halalkan. Tapi aku paling frust skali External hard disc aku ni la.

Weeeyyhhh!!!! Korang bayangkan laaaa. Gambo dari zaman aku tok kaduk *err betul ke ayat aku nieh. Kirenye zaman aku muda belia tu la. Lesap begitu sahaja. Semua gambo and video aku ada di situ. Diulangi, semuaaaa..!!! Sob sob sob... Mujur la ade antara gambor tu aku ade upload lam social network aku. N ade sesetengahnye aku save lam PC kat opis aku. 

So, bolehlah kiranya lpas ni aku collect, kutip kutip balik memane yang dok hado tu. Semua nanti aku nak letak lam satu pendrive n ia akan disimpan di dalam peti, di dalam almari, di rumah *hahaha tersangat poyo kan. Cmane pun video aku, kebanyakannye tak dapat diselamatkan. Terutamanya video n gamba anak buah aku dari hari ke-2 die lahir. Terlalu banyak gambar die sahaje. Mane la nak dapat lagik semua tu kan. Memang takde la citer die memandangkan memang dari camera aku mase tu hehehee. Ade jugak video mase family vacation ke Sabah n pulau pulau sekitar die. tak jual kat kedai punye. Subahanallah, redha je la aku.

***Psst - nanti aku citer pulak cmane kejadian berlaku sebenar benarnye ahakkss..



Jom kite layan page aku yang ala-ala galleri untuk picture2 aku tu dekat sini. Skang ni tak la banyak lagik gambonye. Aku akan hapdet dari semasa ke semasa. Inshaa Allah selagi ade kederat dan selagi aku diizinkan untuk berblogging. Amin.... ahakss.




6 comments:

  1. Kak Na kena snatch ke??? sayangnya gmabar2 & kenangan lama hilang =(

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak Noriza - ha'ah... tau takpe.. mmg seriously itu la yg paling kakna frust kak... sob sob...

      Delete
  2. video Tarzan & jane ade gak ke dlm tu nad...???omai...omai.

    ReplyDelete
    Replies
    1. nono... aku tau itu ko.. hahah.. weh.. aku da lupe kot pasai video tu.. mcm nakharom kan ko hahahahahahahah

      Delete
  3. Kat mana tu kena di rompak? ishh...org yg rompak tu naik motor ke kereta? ishh..kurang asam la pencuri tu..the thief shud be catch...Polis.. polis...tolong.
    Ko buat laporan polis ndak?

    i can feel what u felt bila dh hilang external ...mcm2 kita simpan dlm tu tmasuk la gmbr2 dan dokumen kerja... klaulah kita bole putar semula masa2 muda tu kan best...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kat area umah aku je ma. mase aku kuar kete derang hambik. nek kete bebudak tu. aku da buat report segala
      apepun yg aku paling bersyukur skali, aku alhamdulillah sihat takde ape2 sakit ke ape.
      ahaaa... kaaannn.... picture la segale.. frust gak haha.
      ape lagi ma.. jom la repeat mcm ala-ala memuda dlu hoho

      Delete

I love to hear from you :D