^_____^

My photo
I would like to share, the precious journey of my life. Hanya sebuah blog personal biasa. Sedikit coretan dan pandangan peribadi. Blog ini bukanlah blog untuk mencari info atau blog ilmiah. I just share my story with love and a big heart :)

Daisypath Friendship tickers

Daisypath Friendship tickers

What's new..?

Sunday, June 16, 2013

Nak Lagi!!!!

Assalammualaikum dan Selamat Sejahtera.

Fuuhhh.... Bosan malam minggu ni. Aku balik lewat sebab aku keluar jmpe die n ade berbahas sket pasal satu topik nieh. Topik ape? Haaaa... yang tu nanti aku citer lain. Kali ni aku nak citer pasal jadi last week.

Aku teringat nak story pasal satu menda neh. Last week aku kontek2 ngan adik angkat aku. Adelah nak setelkan satu hal tu, kitorang pun jumpe. Keesokkannye kitorang still kontek2, tetibe adik angkat aku ni ajak lepak umah sewa die kat Desa Petaling. Die kate rumah die best. Hohoho.. Aku pun pg je la.

Memang best pun rumah die, view pun ok. Tingkat 9. Agak tinggi jugak sebab kawasan rumah die tu kawasan tanah tinggi. Rumah tu die sewa ngan member. Sebelum ni die ade ajak lepak2 umah sewa die. Rase rugi pulak aku tak pg dari dulu hahahaahha....

Aku pun spend time la ngan dio. Lame gak kitorang tak sembang panjang. Kawan lame sejak tahun 2007. Dulu-dulu kalau ade ape2 hal, rajin gak kitorang sembang lam tepon. Nak share masalah ke, happiness ke. kitorang face masalah memasing same same. Selesaikan masalah same same. Rindu pulak time tu. Hehehhee... Tetibe mcm terpisah, renggang, tak kontek selalu mcm dlu. Ade gak kontek2, tapi tak sekerap dulu. Kitorang dipisahkan oleh peredaran mase kot. Tapi diketemukan balik :)

Haa, elok sangat. Mase aku tgh karang entry ni, playlist aku now playing Semua Tentang Kita - Peterpan. Erm, tetibe rase sayu pulak. Die kate die da nak kawen. Aku baru igt dapat jmpe balik, leh la spend time sesame lagi lepas ni. Terkejut gak aku. Adik manje aku da nak kawen. Tapi semua kuasa Allah kan. Jodoh die sampai dlu.  

So, malam tu mmg tak tido la. Kitorang spend time pepuas. Tapi rase kejap je mase jalan. Rase mcm tak sangke kitorang dah kawan lebih dari 5 tahun. Mase jalan pantas betul. Same jugak la mase malam tu. Rase kejap je dah siang. Aku pulak tengah hari tu da nak kne blah. Ade hal len pulak. 

Aku haraaaap sangat dapat spend time ngan die lagi. Lepas jumpe tu, aku rase rapaaat sangat ngan die macam dlu dlu balik. So, lpas tu hari hari aku kontek die. Tapi adik aku ni bz la pulak. hohoho... ok lah, takpe la.. nnt die da free kontek la balik. 
 
And aku nak die tau yang aku nak lepak lagi... Nak lepak same mcm hari tu. Kalau boleh lame sket. Baru puas hati. Nak recall balik few years yang da terlepas tu. Hehehe. Lepas ni die da kawen. Kang payah plak nak kuar2, lelepak. org da kawen ni jadual die lain hohoho. Susah nak kaco. :P

Apepun mesti la aku nak doakan yang terbaik untuk die kan. Semoga tabah menghadapi alam berumah tangga. Bahagia n gembira selalu di samping orang tersayang. Bile kate nak kawen tu baru la terasa mcm kehilangan. Nak2 pulak, kebetulan mmg ramai kawan2 yang pangkat2 adik (yang rapat rapat ngan aku) menikah. Bagus la, semua da sampai jodoh memasing.

I Love You dik, U'll be my adik manje smpai bile - bile

 Oklah, aku ni tetibe emosi lebih pepagi Ahad neh. Saje luang mase sebelom nak handover keje aku ni kat dayshift. Tak lame je lagi dah nak kul 9am. Happy Sunday... Heheeeee ^_______________^

Thank you sudi bace :) 


Saturday, June 15, 2013

I'm Just Lucky I Guess. Alhamdulillah. -__-"

Assalammualaikum & Selamat Malam...

First of all, aku nak sangat sangat panjatkan syukur Alhamdulillaaaaaaahhhhh..... Sebab? Sebab.. sebab.. Aku antara manusia yang sangat bertuah semalam. Heheheh...

Semalam balik dari keje, aku jmpe la die. Aku park kete kat area Cheras. Actually kat situ ade satu mamak. Mmg tempat fav kitorang nak meet. Cuma masa tak bersesuaian la disebabkan construction construction yg ade kat depan kedai tu. construction untuk ape? untuk buat MRT. so bayangkanla kesesakkan jalan n udara kat situ kan. 

so we decided to lepak at another mamak yang dedekat situ. Dah keluar dari kereta, aku cakap la "I left my fon in my car kot, camane nie", Die kate, "Takpe kot, sekejap je". Padahal sebenanye die suke. Sebab aku ni asikla ngan tepon. Menyampah die tgk. Kekadang aku pun menyampah bile tersedar aku asik ngan tepon hohoho.

Pendekkan citer, kitorang akhirnye balik la lepas da sembang panjang. Aku mmg dari awal tak sedap duduk.. Terus la serbu kereta aku nak amik hp. Carik punye carik. Ouhh Emm Geeee....!!! Tak jumpe!! Aku rase aku misplaced. Dengan sabar n penuh debar aku pun carik. Die pun tolong carik. Puas la kol, bunyi, tapi tak berjawab. Smpai merangkak rangkak aku nak tgk kot terjatuh bawah kereta. Aku kompem yang aku tak silent hp aku. Kat situ je da dekat sejam aku belek n godek kete aku.

Muke aku da nak mcm ni da mase tu. hoho

Last last, die cakap, "Terjatuh tempat kite park minum tadi kot," aku pulak tak puas hati la, "Cmane boleh jatuh sane pulak kalau tak bawak. Kan mase kuar dari kete dah cakap hp tertinggal," tapi die balas balik, "Kite tgk je la, dah kat sini takde. Mane tau memang jatuh kat sane ke," Errmmm.... ok la, aku pun ikot. Dek kerana da lewat pagi n nak jimat mase, (mase tu dah kul 3 lebih kowt) die drive kete die, aku drive kete aku. Mujur la tempat kitorang lepak tu dekat. 

Die sampai dulu, aku nampak die keluar kereta n tgk tmpat kitorang park tadi. Alhamdulillah, takde kete park kat situ. Aku sampai, park tepi, cepat cepat aku keluar. Die datang kat aku n suruh aku kol lagi. Aku kol lagi skali (pakai hp stdby keje aku). Sambil kol tu aku lari ke arah tempat kitorang park tadi tu. Aku jengah dalam kereta die sekali, kot kot ade pulak ke tetibe dalam kereta. Die pun datang berdiri sebelah aku sambil bongkok (ok, aku pendek ok... die tinggi banyak dari aku hohoho). Tetibe aku terdengar hp aku ringing. Rupenye ade dalam poket baju kemeja die!!! AaaaHhhhh!!!! Melompat aku mase tu. Punye la Happy. Muke aku terus macam ni >> ^_________^ 

Die kate, mase sampai kat tempat parking tu, hp aku mmg ade kat atas jalan tempat parking tu. tapi takde orang perasan la kot. Aku pelik la cmane le tak pasan kalau hp tu jatuh. Tapi die amik hp aku tu kat tengah tengah petak parking tu. Means hp tu masuk bawah kereta mase jatuh. Ya Allaaaaaahhhhh aku bersyukur sangat. Padahal mase carik carik kat kereta awal tadi, aku dah redha dah dalam hati, "Ya Allah, andai hilang la hp aku tu, aku redha je la,"

Aku melompat lompat kat situ. Tapi die sempat cakap "Yes, u're lucky this time. But remember, u're not always lucky. Be more carefull next time. Jangan careless lagi," Aku da tak boleh nak cover senyum, aku tabik je la kat die. "Baik bos!! Inshaa Allah," Lepas da salam die, kitoang pun balik. 

Alhamdulillah.... Terima kasih Ya Allah. Aku drive balik dengan senang hati ^_________________^

Huhuhuhu... mujur la bukan mcm ni kan. ni mintak kaki name die
Thank you sudi bace :D

Sunday, June 2, 2013

Working Night Shift Again... \m/

Assalammualaikum dan Selamat Sejahtera.....

Alhamdulillah.... Ini adalah kali kedua aku keje shift malam sejak night shift diwujudkan balik. Aku takde la suke sangat nak keje shift malam ni. Actually i prefer to work on day shift sebab keje day shift, 15 hari je. But then ade pro n cons die gak... Kenape? heheheeheheh jajaaannnn!!!! :P

Kemungkinan besar aku akan bekerja malam untuk 2 bulan berturut - turut. Boleh balik kampung arwah Opah aku kat Lumut weh.. Nak jenjalan keliling dunio pun buleh. Asalkan ade line boleh online, ok je la hehehe :P

Ape pun, aku still tak berani nak pg jejauh... Kate la aku ade kat area KL je kan... If anything aku le je on the spot pg opis. Tu yg buat aku rase, tak payah la pg memane... Keje je la dari rumah hohohoho... Selamat pun selamat. kot tetibe berukben aku problem ke kan.. kan ke ade bekap hehehehe :D

Dengan itu, aku dah pun menghebahkan kepada sekelian rakyat tentang shift keje malam ku ini.. So, c ya guys later. :D Aku da tentula nak sambung keje kan. Sampai kul 9 pagi kang. Selamat bermimpi wahai para sahabat. Bersantai lah wahai semua Khalifah Allah di muka bumi ini. Aku nak meneruskan perjuangan demi sesuap nasi. 
Semoga kita semua sentiasa di bawah berkat lindungan-Nya yang Maha Mengasihani. 

Ouh by the way, last but not least. Today (2/6/13) is my beloved Bonda's birthday. Actually she is not my biological mother. She is a mother to my beloved friend, Syuhada. But all of our closest friend call her as Bonda since she also treat us as her children. Puan Zarina, sangat tabah, sangat lemah lembut, berhati mulia, she's always touches me emotionally in my heart. Berusia 47 tahun hari ni.

Bonda, Semoga Bonda sihat selalu dan muda sentiasa heee. Semoga Bonda berjaya capai apa yang Bonda impikan bersama anak-anak dan suami. Cepat-cepat berjaya dan kaya. Pasti!! Inshaa Allah kerana tak mustahil, Allah itu Maha Besar. Semangat Bonda untuk meneruskan kehidupan dan mengejar impian, selalu membakar hati muda saya. Terima kasih di atas perhatian Bonda terhadap kami semua. Nasihat dan tunjuk ajar Bonda akan saya dan rakan2 lain kenang dan buat sandaran sebagai meneruskan kehidupan, Inshaa Allah. Amin...

Thank you sudi bace :)