^_____^

My photo
I would like to share, the precious journey of my life. Hanya sebuah blog personal biasa. Sedikit coretan dan pandangan peribadi. Blog ini bukanlah blog untuk mencari info atau blog ilmiah. I just share my story with love and a big heart :)

Daisypath Friendship tickers

Daisypath Friendship tickers

What's new..?

Saturday, June 15, 2013

I'm Just Lucky I Guess. Alhamdulillah. -__-"

Assalammualaikum & Selamat Malam...

First of all, aku nak sangat sangat panjatkan syukur Alhamdulillaaaaaaahhhhh..... Sebab? Sebab.. sebab.. Aku antara manusia yang sangat bertuah semalam. Heheheh...

Semalam balik dari keje, aku jmpe la die. Aku park kete kat area Cheras. Actually kat situ ade satu mamak. Mmg tempat fav kitorang nak meet. Cuma masa tak bersesuaian la disebabkan construction construction yg ade kat depan kedai tu. construction untuk ape? untuk buat MRT. so bayangkanla kesesakkan jalan n udara kat situ kan. 

so we decided to lepak at another mamak yang dedekat situ. Dah keluar dari kereta, aku cakap la "I left my fon in my car kot, camane nie", Die kate, "Takpe kot, sekejap je". Padahal sebenanye die suke. Sebab aku ni asikla ngan tepon. Menyampah die tgk. Kekadang aku pun menyampah bile tersedar aku asik ngan tepon hohoho.

Pendekkan citer, kitorang akhirnye balik la lepas da sembang panjang. Aku mmg dari awal tak sedap duduk.. Terus la serbu kereta aku nak amik hp. Carik punye carik. Ouhh Emm Geeee....!!! Tak jumpe!! Aku rase aku misplaced. Dengan sabar n penuh debar aku pun carik. Die pun tolong carik. Puas la kol, bunyi, tapi tak berjawab. Smpai merangkak rangkak aku nak tgk kot terjatuh bawah kereta. Aku kompem yang aku tak silent hp aku. Kat situ je da dekat sejam aku belek n godek kete aku.

Muke aku da nak mcm ni da mase tu. hoho

Last last, die cakap, "Terjatuh tempat kite park minum tadi kot," aku pulak tak puas hati la, "Cmane boleh jatuh sane pulak kalau tak bawak. Kan mase kuar dari kete dah cakap hp tertinggal," tapi die balas balik, "Kite tgk je la, dah kat sini takde. Mane tau memang jatuh kat sane ke," Errmmm.... ok la, aku pun ikot. Dek kerana da lewat pagi n nak jimat mase, (mase tu dah kul 3 lebih kowt) die drive kete die, aku drive kete aku. Mujur la tempat kitorang lepak tu dekat. 

Die sampai dulu, aku nampak die keluar kereta n tgk tmpat kitorang park tadi. Alhamdulillah, takde kete park kat situ. Aku sampai, park tepi, cepat cepat aku keluar. Die datang kat aku n suruh aku kol lagi. Aku kol lagi skali (pakai hp stdby keje aku). Sambil kol tu aku lari ke arah tempat kitorang park tadi tu. Aku jengah dalam kereta die sekali, kot kot ade pulak ke tetibe dalam kereta. Die pun datang berdiri sebelah aku sambil bongkok (ok, aku pendek ok... die tinggi banyak dari aku hohoho). Tetibe aku terdengar hp aku ringing. Rupenye ade dalam poket baju kemeja die!!! AaaaHhhhh!!!! Melompat aku mase tu. Punye la Happy. Muke aku terus macam ni >> ^_________^ 

Die kate, mase sampai kat tempat parking tu, hp aku mmg ade kat atas jalan tempat parking tu. tapi takde orang perasan la kot. Aku pelik la cmane le tak pasan kalau hp tu jatuh. Tapi die amik hp aku tu kat tengah tengah petak parking tu. Means hp tu masuk bawah kereta mase jatuh. Ya Allaaaaaahhhhh aku bersyukur sangat. Padahal mase carik carik kat kereta awal tadi, aku dah redha dah dalam hati, "Ya Allah, andai hilang la hp aku tu, aku redha je la,"

Aku melompat lompat kat situ. Tapi die sempat cakap "Yes, u're lucky this time. But remember, u're not always lucky. Be more carefull next time. Jangan careless lagi," Aku da tak boleh nak cover senyum, aku tabik je la kat die. "Baik bos!! Inshaa Allah," Lepas da salam die, kitoang pun balik. 

Alhamdulillah.... Terima kasih Ya Allah. Aku drive balik dengan senang hati ^_________________^

Huhuhuhu... mujur la bukan mcm ni kan. ni mintak kaki name die
Thank you sudi bace :D

No comments:

Post a Comment

I love to hear from you :D