^_____^

My photo
I would like to share, the precious journey of my life. Hanya sebuah blog personal biasa. Sedikit coretan dan pandangan peribadi. Blog ini bukanlah blog untuk mencari info atau blog ilmiah. I just share my story with love and a big heart :)

Daisypath Friendship tickers

Daisypath Friendship tickers

What's new..?

Sunday, June 2, 2013

Working Night Shift Again... \m/

Assalammualaikum dan Selamat Sejahtera.....

Alhamdulillah.... Ini adalah kali kedua aku keje shift malam sejak night shift diwujudkan balik. Aku takde la suke sangat nak keje shift malam ni. Actually i prefer to work on day shift sebab keje day shift, 15 hari je. But then ade pro n cons die gak... Kenape? heheheeheheh jajaaannnn!!!! :P

Kemungkinan besar aku akan bekerja malam untuk 2 bulan berturut - turut. Boleh balik kampung arwah Opah aku kat Lumut weh.. Nak jenjalan keliling dunio pun buleh. Asalkan ade line boleh online, ok je la hehehe :P

Ape pun, aku still tak berani nak pg jejauh... Kate la aku ade kat area KL je kan... If anything aku le je on the spot pg opis. Tu yg buat aku rase, tak payah la pg memane... Keje je la dari rumah hohohoho... Selamat pun selamat. kot tetibe berukben aku problem ke kan.. kan ke ade bekap hehehehe :D

Dengan itu, aku dah pun menghebahkan kepada sekelian rakyat tentang shift keje malam ku ini.. So, c ya guys later. :D Aku da tentula nak sambung keje kan. Sampai kul 9 pagi kang. Selamat bermimpi wahai para sahabat. Bersantai lah wahai semua Khalifah Allah di muka bumi ini. Aku nak meneruskan perjuangan demi sesuap nasi. 
Semoga kita semua sentiasa di bawah berkat lindungan-Nya yang Maha Mengasihani. 

Ouh by the way, last but not least. Today (2/6/13) is my beloved Bonda's birthday. Actually she is not my biological mother. She is a mother to my beloved friend, Syuhada. But all of our closest friend call her as Bonda since she also treat us as her children. Puan Zarina, sangat tabah, sangat lemah lembut, berhati mulia, she's always touches me emotionally in my heart. Berusia 47 tahun hari ni.

Bonda, Semoga Bonda sihat selalu dan muda sentiasa heee. Semoga Bonda berjaya capai apa yang Bonda impikan bersama anak-anak dan suami. Cepat-cepat berjaya dan kaya. Pasti!! Inshaa Allah kerana tak mustahil, Allah itu Maha Besar. Semangat Bonda untuk meneruskan kehidupan dan mengejar impian, selalu membakar hati muda saya. Terima kasih di atas perhatian Bonda terhadap kami semua. Nasihat dan tunjuk ajar Bonda akan saya dan rakan2 lain kenang dan buat sandaran sebagai meneruskan kehidupan, Inshaa Allah. Amin...

Thank you sudi bace :)



2 comments:

  1. oo kerja shif....

    p/s: salam kenal ya..

    ReplyDelete
  2. ye saye... saye keje shift :) terima kasih... blog walking ea :) salam kenal2... :)

    ReplyDelete

I love to hear from you :D