^_____^

My photo
I would like to share, the precious journey of my life. Hanya sebuah blog personal biasa. Sedikit coretan dan pandangan peribadi. Blog ini bukanlah blog untuk mencari info atau blog ilmiah. I just share my story with love and a big heart :)

Daisypath Friendship tickers

Daisypath Friendship tickers

What's new..?

Saturday, April 23, 2011

Nama gambaran peribadi?

DoEs yOur name saY whO you Are?


A:likes to drink (non alcoholic)
B:Likes people
C: is wild and crazy
D:Has one of the best personalities ever
E: A good kisser
F: People adore you.
G: never let people tell you what to do
H: Have a very good personality n looks
I: Loyal to those you love.
J:Lives life for fun.
K: Really silly.
L: Loved by everyone
M: Makes dating fun
N: Dead sexy.
O: Best in bed.
P:Popular with all types of people.
Q: A hypocrite.
R: F*ckin crazy
S: easy to fall in love with
T: Loyal to those you love.
U: Really like to chill.
V:Not judgemental.
W: Very broad minded.
X: Never let people tell you what to do.
Y: One of the best damn bf/gf anyone could ask for.
Z: Always ready.
~~~~~
D: Has one of the best personalities ever
I: Loyal to those you love.
Y: One of the best damn bf/gf anyone could ask for.
A: likes to drink (non alcoholic)
N: Dead sexy.
A: likes to drink (non alcoholic)
~~~~~~
PUT YOUR NAME'S
MEANING AT THE TOP.
DoEs yOur name saY whO
you Are?
=yes... mine does.. but.. sexy..? huhuhu :P

Thursday, April 21, 2011

~Because you loved me~

Fuhh.... lirik lagu nih jangan maen2... mmg besh :)
and i dedicate this song for someone yang banyak ajar aku ttg kehidupan..
just for u dear..

For all those times you stood by me
For all the truth that you made me see
For all the joy you brought to my life
For all the wrong that you made right
For every dream you made come true
For all the love I found in you
I'll be forever thankful baby
You're the one who held me up
Never let me fall
You're the one who saw me through through it all

You were my strength when I was weak

You were my voice when I couldn't speak
You were my eyes when I couldn't see
You saw the best there was in me
Lifted me up when I couldn't reach
You gave me faith 'coz you believed
I'm everything I am
Because you loved me

You gave me wings and made me fly

You touched my hand I could touch the sky
I lost my faith, you gave it back to me
You said no star was out of reach
You stood by me and I stood tall
I had your love I had it all
I'm grateful for each day you gave me
Maybe I don't know that much
But I know this much is true
I was blessed because I was loved by you

You were always there for me

The tender wind that carried me
A light in the dark shining your love into my life
You've been my inspiration
Through the lies you were the truth
My world is a better place because of you
I'm everything I am
Because you loved me

Tuesday, April 19, 2011

Kamu Tampak Lebih Yakin - katanya

Message from someone yang aku admire selame nih... tapi tak mungkin aku miliki...
" Hye my good girl, u look great as not usual.. that really makes me impress to u.. semakin nampak keyakinan diri walau tak ketara.. kesan positif mulai terpancar dari sinar mata yang mula menerbitkan suatu tanda perubahan yang semakin jelas dalam mengenali diri yang sebelum ini seperti dalam belenggu keliru.. mungkin juga dengan cara melatih untuk sentiasa selalu 'ditinggalkan' menjadikan dirimu terpaksa akur untuk merelakan diri harus ditransformasikan.. tiada niat terselindung di sebalik semua ini melainkan suatu kepuasan sukar untuk aku jelaskan bahawa kau harus melangkah dengan setiap laluan ujian sebagai ketentuan yang mutlak dan abadi demi mencapai jawapan yang pasti tentang hakikat kehidupan.. Good Luck my sweet!"

he is my strength.. he is my hope.. he is my life.. i love you so much even though i knew we are not meant to be together.. but i appreciate what we have been through since we met in January 2010.. i wish you could be by my side forever.. i need you to face the world. i'm strong is because of you. what i am now, what u see now is what you treat me. am i a good student of yours? i hope u'll not giving up to be my mentor :D
wish you best of luck dear...

Sunday, April 17, 2011

Erkk...!!! Kawen..?!?!?!?!?




hurmm.... aku ade berita gembira untuk diri aku sendiri... huhu...so, pada hari Jumaat lepas yang tenang, aku balik la ngan gembiranya nak share ngan parents aku....

" Ayah, mak, kakna da kompem kat company kakna tu... dapat naik gaji gak.. huhu.."

ayah aku ngan perasaan kagumnye cakap la... "waahh yekeee... thank you..." die tediam kejap..

"eh, thank you pulak... congratulations.. " hehehee.. patut la aku pun rase pelik jer huhuhuhu...

"aku pun cakap.. " thank you.. thank you.." sambil buat gaye macam kunun2 chumel..

Aku pun ngan girangnye nak melangkah ke dapur sambil ala-ala melompat2... tapi tak lame laaa... sebab ayah aku memotong aku nyer kegirangan dengan bertanya soalan yang julung2 kalinye ditanyekan haha...

"Haa.. abis tu.. bile nak kawen?" hahhh????!!!??!!?? langkah gembire aku terhenti n aku tergamam... mati aku nyer senyum girang heheheh.... poyo kan aku...

aku macam terdiam skejap.. ade la lam seminit tu.... pk nak jawab ape.. aku bukannye ade plan ngan memane lelaki kate nak awen ke ape..

"belom lagi laa ayah... kakna takde calon lagi..." dalam mase aku cecepat berjalan ke dapur aku jawab... ayah aku sempat plak tergelak..

aku pun sambung lagi... "kakna mane ade boyfriend lagi.... " mak aku yang ade kat sane pun diam je.. takde cakap ape2 pun :P

aku rase jawapan tu cukup untuk memberitahu yang aku mmg takde sape2 yang nak dibuat calon menantu die.. dan secare tak langsungnye memberitahu yang aku mmg tak de plan lagi nak mendirikan umah tangge. huhuhuhu....

alamak... aku tak sangke plak.. aku ingatkan mak ayah aku mmg taknak tanye aku pasal jodoh aku nih.. sebab ape tau.. sepanjang aku hidup 28 tahun nih.. lum penah sekali pun mak ayah aku sesebut pasal kawen kat aku... tetibe ayah aku tanye 'bile nak kawen?'.... tak tersedak aku?
mujur bukan time makan.. kalau tak, tersembur la aku nyer makanan kat meja makan hehehee.... ok la tu.. means.. mak ayah aku da sedar la yang aku nih da besar.. da boleh kawen.. haha...
erkk... tetibe aku terase cuak plak.. terase da dekat ngan jodoh aku... sape la orangnye ek.. huhuhu maakk serammm :P

Thursday, April 14, 2011

Berilah kekuatan untukku

Wednesday, April 13, 2011

~ Panggilan Rindu~

Aku kalau teringat sesape yang da lame tak kol ke. atau tetibe rindu nak sembang ngan sesape kat tepon ke kan, sure aku teringat lagu berhantu nyanyian Aishah nih... layaannn....



Mengapa mataku tak terpejam
Walaupun malam telah berakhir
Menunggu panggilan rindu mu
Merdu suara mu menikam kalbu

Sampai bila harus aku menanti
Dalam rindu yang dalam tak bertepi
Adakah titik cahaya di hati
Menerangi jalan hidupku nanti....

Waktu pun telah berlalu
Aku tiba di penghujung hidup ku
Namun luka yang kau tanggung ini
Masih juga ia di situ


Tuesday, April 5, 2011

Demi Waktu

Lagu yang sangat meruntun hati aku... huhuhu.... lagu dari band Ungu.
when i miss him, i'll hear this song.. he dedicated this song for me.. tq dear..

Aku yang tak pernah bisa lupakan dirinya
Yang kini hadir diantara kita
Namun ku juga takkan bisa menepis bayangmu
Yang slama ini temani hidupku

Maafkan aku menduakan cintamu
Berat rasa hatiku tinggalkan dirinya
Dan demi waktu yang bergulir di sampingmu
Maafkanlah diriku sepenuh hatimu
Seandainya bila ku bisa memilih

Kalau saja waktu itu ku tak jumpa dirinya
Mungkin semua tak kan seperti ini
Dirimu dan dirinya kini ada di hatiku
Membawa aku dalam kehancuran

Saturday, April 2, 2011

Mamak Public Bank Pandan Indah

ermmm... semalam adalah hari yang sangat mengantuk huhuhu..... aku takde semangat nak buat keje.. ngan internet connectionnye masalah giler... menjadi2 ngantuk haku

aku actually mmg ngantuk.. balik keje tu patut nye aku terusla balik tido kan... aku tak.. teringin plak rase nak pg minum2 kat mamak ke ape... ape lagi aku roger la si Ekin...

"Kin, ko dok watpe? da amik kete ko ke?" kete die semalam park kat area umah aku.. lepas tu die malas nak hambik.. haha.. sengal gak die :P

si Ekin nye bgtau "belom laa.. aku bangun tido nih hahaha.. malas nak pg amik kete"

"aku rase nak melepak mamak la.. jom kin, aku amik ko kat umah" ekin ape lagi... suke la die huhuhu :P jom saje..

aku balik keje tu, aku terus je la amik kete aku, drive sampai umah ekin. kete ade dok park kat area umah flet yang aku dok tu huhuhu :P aku ingatkan, nak terus pg je la mamak.. aku da lapa nih dari tgh hari tak makan... sat lagi, bese la mak die.. suke ajak aku sembang.. huhuhu.... layan la sembang ngan Ekin, mak die ngan Dayah pun ade gak huhu... tetibe si Dayah

"kak, meh orang mekap kan kak... nak tak?" huhuhuhu.... aku ok sajeeee :D

sekali cantik daa die mekap aku.... muke aku jadi macam lain sket.. cantik sangat... yang best tu aku nampak kurus huhuhu :P perasannye haku... haaawwwww :P

haa da siap mekap2.. ape lagi.. nak melaram la kan... ala bukan ke mane pun.. hahahhaha... ke Public Bank tu jugak huhuhuhu :P... aku pun tak tau la naper... best gak lelepak makan kat sini....
yang menarik tu... brader2 mamak nih mmg best... :) tukan gmasak die pun best huhuhu.....
cakap je ape nak.. cakap je nak makanan yang macam mane.. yang takde pun diorang boleh ade kan huhuhu.... setakat nih aku mmg berpuas hati la lepak kat situ :)

semalam aku makan biase je sebab teringin nak makan nasik.. aku makan la nasik goreng ikan masin. tpi hari tu aku lupe nak citer.. huhuhu... aku teringin nak makan kuey tiow... tapi tak tau nak ketiow ape.... si Ekin nih da berpuluh kali suruh aku cube sup tulang kat situ... aku pun ape lagi.. oder la ketiow sup tulang.. wakakaka... terus aku teringat kat Mizi ku sayang huhuhu... die suke makan sup2 nih.. nak2 sup tulang hehehe... aku ingat nanti nak lanje la die makan sini :D

peeerrrrrrggghhhhhh........ sedap ok..... kenyang hirup kuah je hakunye.. haha... da abes kuah baru nak makan ketiow... tulang2 pun aku gigit2 gak la.. tapi aku tak reti makan sangat.. sudahnye si dayah yang tolong licinkan tulang2 aku tu hahahah :P tq Dayah

haa ape lagi.. mai2.. makan kat sini.. best :)

thumbs up kepada Team Mamak Public bank Pandan Indah.. hahaha