^_____^

My photo
I would like to share, the precious journey of my life. Hanya sebuah blog personal biasa. Sedikit coretan dan pandangan peribadi. Blog ini bukanlah blog untuk mencari info atau blog ilmiah. I just share my story with love and a big heart :)

Daisypath Friendship tickers

Daisypath Friendship tickers

What's new..?

Tuesday, March 29, 2011

Manusia Pelik (2)


haaaa... lame gak aku nak ke sambungan seterusnye tentang manusia pelik nih... heheehheh....
siri ke-2 nih, aku nak menceritakan perihal manusia pelik yang muncul lam idup aku tapi die tak efek banyak sangat la…. Just antara kenalan gak la…

2) Tak Kenang di-Untung
erm.... aku sebenarnye malas nak citer pasal orang yang macam nih... tapi aku letih plak bile menda jadi depan mate.. sedih aku tgk.... terus terang sangat kononnye.. die innocent giler la kununnn... padahal, orang yang tak tau citer sure la percaye cakap die nih bulat2 kan... mujur la aku tau ape yang pernah jadi sebelum nih. kalau pasal nih, aku tak de la cerita situasi yang spesifik macam kes yang sebelom nih hehehe…

cumanya yang aku tau, dulu2 ( takde la dulu sangat) ... si Z (bukan nama sebenar) nih penah senang ngan hasil titik peluh orang lain.. memula masuk belajar kan takde loan, bese la sesesak. Z untung, ade orang yang nak tanggung die... orang lain risau2 takde duit belanje, Z tak de la pening2 sangat. dalam sebulan tu ade la 3-4 kali orang bagi duit belanje. bukan sikit2. RM50 tu pada aku banyak (mase belajar). Z kadang2 ngan senang hati cakap "aku takpe, tetiap minggu ade banker... hahahaha"
pada aku, ok la... bese la kalau ade orang yang sayang kat kite tu nak bagi wit kat kite kan.. tapi aku rase si Z ni memang mengharapkan sangat duit dari mamat nih. sebab ape? Sape tak suke duit.. nak2 plak budak macam si Z tu. padahal, keluarga si Z ni tak pernah fail bagi wit lanje kat die.. die pun bukan lah dari keluarga yang susah... umah besar, kakak2 ramai da keje... ape lagi masalah ko. ok la... to be frank, kalau ade orang nak bagi duit kat aku pun, aku terima gak la.. mamat tu pun kemain lagi cakap kat si Z, "tak pe, u dah jadi tanggungjawab i" F*** **f laa.... ko belom kawen die lagi laa... tggjawab ko kat mak ayah ko.. adik beradik ko, keluarga ko.. eii tapi tak pe la kan.. dah kalau die mampu.. ape salahnye. terpulang...

yang aku tak paham skang nih... lepas da mamat tu menanggung die beberape bulan, bagi RM, nape laaa si Z nih nak memburuk2kan mamat nih secara terbuka. yela... aku mungkin la tak tau semua perkara. tapi aku rase Z nih tak layak kot nak buat macam tu. Z nih antara pemutar alam gak la.. disebab kan die... aku ngan beberapa orang kawan lain yang sangat rapat, jadi pecah belah. jadi janggal bile jumpe. Kesannye skang nih, semua da tak macam dulu.. kalau dulu, boleh dikatakan hampir setiap malam kitorang jumpe, berkumpul, sharing everything. Erm… takpe la… yang tu da lepas.. just tipu la kalau tak frustrated kan. Kawan2 yang da macam adik beradik.. tapi da berpecah belah disebabkan mulut orang yang tak bertanggungjawab nih… but still people percayakan die.. y? kunun nye die kan muda… budak lagi la kunun… budak ape kalau da pandai mengikis.. kalau perangai da macam S**l… tak kira la ko muda ke ape… still u have to learn how to respect everybody around u. respect relationship yang da terbina lame… pk nak seroooonok je yang die pk.. hiiiii geram tul aku..
And berbalik kepada cerita tadi, pada aku, orang macam nih tak payah la kite nak baik2 sangat.... orang pk ttg die.. kunun nak lepaskan die dari kesusahan.. sedangkan die ngan bangge dan selfish, da merancang macam2 demi kesenangan diri sendiri....
banyak la orang macam nih... ni salah satu contoh je la.. so, kalau korang jumpe orang macam nih, hati2 ek huhuhu


Sunday, March 27, 2011

~sometimes~

sometimes, God breaks our spirit, 2 save our soul. He breaks our heart, 2 make us whole. He sends us pain, so we can b stronger. He send us failure, so we can b humble. He sends us illnes, so we can take care of ourselves. Sometimes, God takes everything away from us, so we can learn d value of everything He gave us...

Saturday, March 26, 2011

Ku Menunggu..... Sampai bilaaa...???

Ermm.... lagu nih mmg best la.. (Ku Menunggu by Datuk CT)..... but when it happens to me, i asked myself... aku nak tunggu sampai bila? okey..okey.. FYI, aku memanglah seorang yang boleh menunggu dengan penuh kesabaran.. but aku prefer tunggu menda yang pasti daripada tunggu menda yang tak pasti.. cukup la dlu sekali... aku tak rase aku nak buat menda yang same untuk kali ke-2... which i think i know what the result is... I'm waiting for nothing...!!

Come on Diyana, forget it.. huhhh -_-"

erm... duduk perkara sebenarnya ade la sorang mamat nih... name die Asry ( bukan nama sebenar). Kitorang kenal kat salah satu social website. he asked me for my mobile number.. i refused. but he said something yang buat aku tergelak and... naahhh... hambik je la.. tak luak pun...

permulaan perkenalan, aku agak rimas ngan die.. because he kept text me tak kire time.. he called me bile aku tak reply text die.. lebih kurang 2 weeks plus die macam tu... sampai la one day, aku saje hangout ngan my sweet lovely friend, Afiqah.. lepas member aku tu balik dari keje... aku ingat lagi tarikh nih... 16th March.... mase balik, lam kete, aku tgk my another mobile fon, berlambak ngan text die... and unbelievable, sampai time aku bawak kuar my hp from handbag, the messages still masuk... aku bace la.... looooooorrrrrr..... gile ke ape tak tau la mamat sorang nih... he sent msg to me every 3-5 mins starting from 5:45pm.... mase tu da kul 8 malam..... atas perikemanusiaan, aku kol die ngan niat nak bgtau die 

"can you stop texting to me... aku tak larat nak bace semua..."

he really excited mase aku kol,

"sayang, sayang kat mane tu sayang..." 

SAYANG?? lam hati aku 'stop calling me SAYANG' aku rimas...

"erm.. i ade kat wangsa maju.. u kat mane?"

"i otw balik umah nih... you tunggu kat umah ea.. i datang amik.. malam ni kite jumpe ea.. macam mane nak datang umah you"

berat hati gak aku nak jumpe die nih... tapi aku malas nanti kang sampai sudah die dok macam tu... baik jumpe... biar puas hati die.. aku da pesan dari awal lagi.. 'jangan bayangkan yang indah2 pasal aku... aku tak cantik macam yang die bayangkan' and he said, 'fine'.... okey, let's see how fine he is after we met.

kul 9.45 macam tu die sampai. aku kuar ngan die and he looks really2 fine. he said he likes me. and aku pun selesa ngan die. kitorang sembang2 sambil die makan. (aku da makan kat umah-mak aku masak sedap malam tu hhuhuu..) he has the sense of humor, intelligent, keje die pun ok. and he's really sick to get married.

"dah 6 bulan i clash ngan girlfren i" Katenye la...

kitorang sembang lebih kurang, and die hantar aku balik. ok, dari gaye die, i know he's a good guy. keje bagus, and yang bonusnye, die pun good looking.. ok... aku tak nak excited sangat. just watch and see what will happen next.

ok, like he said he's FINEEE... everyday die text aku macam bese..but he seems too busy.. kekadang die tak msg aku dari pagi.. kekadang tak balas msg aku.. ok.. aku buat2 bese.. but masuk hari ke-7, die da tak msg aku... 'uikkk... nape mamat nih...' and me, macam bese hantar msg, aku hantar "morning", "nite, sweet dreams", ade la lagi 2-3 msg yang aku hantar saje2 tegur die... but he didn't reply me. dlu ade skali aku kol, die kate die ade hal sket... ok fine. but now, aku kol.. langsung tak berjawab. aku tak tau die sihat ke, sakit ke, ape ke.. mungkin aku yang pk bukan2 ke... atau pun, die da jumpe someone yang better than me..

u know what, aku rase, die buat blind date macam die buat kat aku with some other gurls and chose the great one. ok.. kalau betul macam tu, fine.. but pada aku agak kurang asam la.... and Diyana.. you can stop texting him!! He'll not contact you anymore. kalau die nak, die da buat - melainkan die sakit (see, still nak pk yang orang tu not doing this on purpose) aaarrgghhh...!!!!!!

Ok...... fine.. if he's not for you, sampai 100 tahun pun die bukan untuk ko... he's gone.. because Allah want to replace with the better one who suits you. aku percayakan Hikmah dari Allah...

Smile Diyana... jangan biarkan this man rosakkan mood ko.... you can delete his mobile number from your fon, and you can throw him away from your mind.. anggap la die tu hanya tumpang lalu je lam perjalanan hidup ko yang indah nie... heheheh....

and for the final, before aku decided to delete his mobile number forever, i just tried to send him one more message.. i promise, this will be the final...

"Hi Salam... Asry.. u sihat?"

"sape ni?" - errkk... SAPPPEEEEEEE? ok, MD, cool....

" la, ni Diyana la.. tak kenal tak pe la.."

and he just said "ok"

see... betapa P***N**K nye mamat bernama Asry (bukan nama sebenar) nih..

come on MD... ko tak perlu sedih... and da sesudah delete no mamat mengong nih.. aku terase bebas giler... chaiyok2!!!!


Thursday, March 24, 2011

Urgentttt..... !???!!??!!!

Lagu Offspring - Come Out And Play bunyi2 kat gegendang telinga aku... aku tgh tido nih... adehhh.... cekecekkecekcekkcekcekcke.. huhu macam tu la lebih kurang bunyi die hehehee... erkk.... aku ingatkan msg dari mamat yang ske msg2 kat aku tu... rupenye kat situ die tulis 'Esco @ Mie-G'.... ouuhhh... MieG.. hehehe.... aku bukak laaa....

"D, kalau ko free nanti kol aku ea.. ade hal sket.. urgent.. " aku pelik laa.. mamat nih kalau takde hal lain2 urgent nih sure pasal yang satu tu.. huhuhu... ermm kalau urgent, sure die kol aku cecepat kan... saje die takmo kol aku kot.. takut aku stress.. hehe.. aku pk nak kol ke tak.. takpe la.. nanti aku balik umah parents aku, aku kol la.

semalam lagi aku da sampai umah... heheheh.. aku telupe plak nak kol si MieG nih.. tadi siang baru teringat.. aku pun kol la.. die pun terus...

"Laa... D, ko demam ke?" aku srot sret.. srot srett.. heheheh..... aku pun memang da demam dari isnin aritu... :P

die pun citer la... pasal akaun takaful aku tu.. aku agak dah.. sebab awal bulan ritu aku ade dapat surat.. mmg die kate akaun aku da nak dibatalkan.. MieG cakap..

"Kalau ko biarkan die cancel akaun ko, nanti nak activate balik susah.. leceh, banyak citer die.. baik ko jage je akaun yang ade nih.." hurmm.. aku mmg terpk gak.. kang mane la nak tau tetibe aku nak sakit ke kan.. mmg la tak mintak.. tapi peribahase kate 'sediakan payung sebelum hujan'.

tak nak aku menyesal plak kang tetibe.. menda da ade, baik aku jage je.. aku pun respon la..

"Ha..aku dapat surat tu die kate last sampai cukup bulan nih.. aku pun bajet ley ar nak bayar cukup bulan nih... maximum pun aku bajet rm200 je la kot... nak banyak2 aku tak berani la.."

bukan ape.. aku takut jadi macam ari tu... tetibe kereta la nak buat hal... mane aku nak cekau kan.. huhuhu... mujur la MieG ok. yang aku tak sangke tu... die ley plak offer macam nih...

"Haa.. tak pun macam nih, aku bayarkan untuk ko sket dlu.. saje untuk pastikan akaun ko tak terbatal.. ok tak?"

aku kalau ley takmo la sampai macam tu kan...

"Eh, tak pe ke MieG... cian ko.. tak payah la..." Serba salah pun ade kan.. malu satu hal la..

"Takpe... cukup bulan nanti ko bayar la kat aku.. aku bayarkan sket je la... just nak pastikan akaun ko tak terbatal jer... " punye la baik mamat nih..

"ermm.... ok la..... tapi takpe ke... ko caye ke kat aku nih?" heheeheheh... ayat takley blah kan...
"alah.. ko nak lagi mane pun.. kan.. hehehe.. kawan pun bukan sebulan due.. da bertahun dah.. hehehe..." Chet.. mamat nih gelakkan aku ke ape... heheheeheh...

oklah... last2 aku terima je la tawaran die tu... aku paham.... die pun sure la nak jage client die kan.. rugila die kalau akaun aku batal... at the same time.. aku pun takmo rugi..mane tau tetibe sok aku jatuh sakit ke ape kan.. situ la yang aku nak claim nanti.. takpe la.. untuk jangke masa panjang heee....

da letak tepon sumer... tak sampai 10 menet aku dapat msg "D, aku da transfer RM100 lam akaun takaful ko... :) " heheeheh... aku senyum je la.. nak reply, credit da takdo...

thank you MieG... susah nak jumpe kawan macam ko skang nih :)

itulah kisah urgent tadi heheehhehe

Monday, March 21, 2011

Kedai Mamak paling best ;P

^__^ heeeee...... aku ske gak la lelepak kedai mamak nih....

bukan ape... lepak kat mamak neh santai jee... aku rase rilek.. tapi tgk la lokasi kedai mamak tu. kengkadang ade yang bebetul tepi jalan hee... kadang2 lam kawasan tertutup.. sampai orang tak tau plak ade mamak kat situ... memula yang aku terjebak dalam dunia melepak2 kat mamak nih mase aku masuk kolej laa.... mase tu aku kat Shah Alam....

ade 2 kedai mamak yang dekat ngan umah aku nih.... sedap la... kat sek 7 lame mase tu.... satu name die Khulafa. satu lagi Hakim. dedua nih besh lepak... tapi aku lagi ske lepak kat Khulafa... sebab kat situ kalau lepak tingkat 2, ley nampak jalan raye. kete lalu lalang... besh... dari Hakim, ok gak. lagi pun masak kat Hakin lagi best sket la dari Khulafa.. huhu.. tapi aku ske gak lepak Khulafa time tu.

lepas tu aku da pindah... dok kat Pulau Indah, Klang.. sane tak banyak mamak. ade satu depan kolej.. tapi bukan mamak... itu india nye kedai... ade satu lagi kat area umah flet tu... roti canai die ok la... tapi kauh tak besh.. huhuhu..

aku balik KL. hah... mase nih aku mule la mencarik2 mamak yang besh lepak... aku ske la 2-3 tempat memule dlu.... kat Stevens Pandan Indah.. Deen Taman Melawati.. NZ Wangsa Maju..
Pelita Bangsar.. Rashid Ampang Point.. cheese naan mamak (seberang ampang point).. Zubaidah Danau Kota.. Dhurbar Taman Midah.. Samy Cheras Bisnes Center.. Mamak Taman Cheras..

aku kalau lepak mamak nih.. no 1 yang aku nak tgk... nescafe ngan teh tarik derang.. hehe.. kalau rase tak macam aku ske tu... ermm... susah sket la aku nak pg lagik.... tak pun, tiap kali aku order, aku sure pesan macam mane yang aku nak.. hahaha....
yang ke 2, aku ske nak tgk kuah dal roti canai derang ehehehe... aku ske kuah dal yang pepekat tu.. huhu.. aku selera sangat kalau kuah tu pekat... rase rempah, garam die cukup... huhuhu....
roti canai yang sedap pun ok gak... tapi itu takpe gakla... sebab ape2 hal pun kalau kauh tak sedap, patah selera aku.. kalau terkena kuah yang tak sedap, aku sure mintak tuka kuah kari.. nak wat cane kan... takkan plak nak makan roti kosong huhuhu....

nanti kalau ade lagi mamak best yang aku jumpe, aku roger hehehee....

Sunday, March 20, 2011

~Ku Menunggu~

Lirik lagu yang sangat aku suke...
very sweet song from Datuk Hajah Siti Nurhaliza...

Ku begini seperti selalu
Membilang waktu berlalu
Entah berapa lama
Aku tak sedarinya
Berapa lama harus menunggu

Aku impikan suram cahaya
Bertukar cahaya indah
Semoga tiba hari
Bersinar ruang hati
Menyuluh arah jalan kembali

**Ku tunggu angin perubahan
Barat Utara Timur Selatan
Meniti doa malam dan siang
Teranyamlah semula ikatan
Sayang semua(nya) hanyalah mimpi
Kenyataannya langit dan bumi
Aku di sini engkau di sana
Sayup jauh terpisah
Entahkan kerana sayangku
Atau pun kerana sabarku
Ku menunggu

*Air mata dan senyuman
Antara mimpi dan harapan
Adalah rindu sembilu menghiris kalbu
Yang terlalu menyayangi diakhirnya terkorban diri
Menyadari itu aku putuskan
Pasrah segala pada Tuhan

**

Masih lagi seperti selalu
Membilang waktu berlalu
Semoga tiba hari
Bersinar ruang hati
Menyuluh arah agar kembali

Sunday, March 13, 2011

Psychology Of Love !

Don't be too good I will miss you.
Don't be too caring, I might like you.
Don't be too sweet, I might fall for you.
It's hard for me to love you when you won't love me after all...
Bottomline : A person who makes me love him/her is actually
a person who loves me more than I love him/her


If someone comes in your life
and becomes a part of you
but for some reasons he couldn't stay,
don't cry too much...
Just be glad that your paths crossed and somehow he made you happy even for a while.
Bottomline : Time will tell, If he's yours he will come back

Two tear drops were floating down the river.
One teardrop said to the other,
"I'm the teardrop of a girl who loved a man and lost him. Who are you?"
"I'm the teardrop of the man who regret letting a girl go..."
Bottomline : Nobody will sympathise a person who constantly let chances passes by without making any efforts to salvage

We normally don't realise how important our loved and closed ones are until they have left us. We'll start reminiscences which results misery.
Love can make you happy although often times it hurts.
But love is only special if you give it to which it's worth.
Bottomline : If you have found someone who truly appreciates you, He/she deserves more of your love.

What If someone tells you this:
I don't believe in courtship. It's just a waste of time.
If I love the person, I'll tell her right away.
But for you I will make an exception...
Just love me now and I'll court you forever....
Bottomline : Love needs time to realise, there might be love at first sight but it takes time to let one gradually discover their affection towards another, miss him/her when he/she is not around, hope to hear from he/she when the person has not written or called.

It's always better to have found the courage to love even if you lose it in the end rather than never found love because you were too afraid of the challenge.
Bottomline : Don't give up if you face or think that you have competitors. It's always better to try, if you suceed, the reward is more than you can expect. But if you don't try or don't summon up the courage, you might lose the one you like/love forever...
The greatest challenge in our life is to find someone who knows our flaws and differences and yet still willingly embraces you with so much love.
Bottomline : Love is a means of self giving and self sacrificsing, if he/she knows your flaws and still willing to accept you, continue to like/love you as you are or even more, boy, you are lucky! This person truly deserves your love and affection.

The spaces between our fingers were created so that another person's fingers could fill them in.
Bottomline : open your heart, let people love you, never Doubt their intentions, sincerity can be felt by heart.

When you love, it is not for you to be understood but for you To understand;
Not for you to take but for you to be taken;
To listen not to dictate;
To sacrifice and not to demand;
Not to count or measure,
but to LOVE !

Perbualan Allah dan Malaikat..

Cerita ni member aku dengar dari ceramah agama seorang ustaz… mula2nya die tertarik sebab ustaz tu sebut pasal gunung. Biasala kan.. dengar je pasal gunung.. terus curik tumpuan kitorang2 nih. Tang start tu member kate dah menarik tumpuan, tapi ending cerita tu lagi best untuk direnungkan so, member aku kongsikankat kitorang n aku pun ingat nak share untuk semua yang mungkin belum penah dengar cerita ni..

member aku citer......

Alkisahnya.. waktu mula2 bumi diciptakan, bumi ni tak stabil, terhuyung- hayang (betulke ek words ni?).. tika tu malaikat rasa curiga (lupa laa malaikat yang mana..). malaikat tertanya2.. macam mana Allah nak tempatkan manusia dalam bumi yang tak stabil dan kelihatan tak kukuh tu.

Tak perlu malaikat tertanya lama2.. Allah kemudiannya telah ciptakan gunung dan pacakkan dalam bumi. Diceritakan oleh ustaz tu yang gunung2 ni dijadikan Allah seperti paku yang menusuk bumi, menjadikannya kukuh, tetap, stabil.. dah tak nampak goyah macam mula2 bumi diciptakan. Cerita ustaz tu lagi.. apa yang kita nampak dari gunung itu hanyalah sebahagian kecil jer dari saiz sebenar gunung tu.. yang tertusuk dan terpacak di dalam jauh lebih tingi!!

Dipendekkan cerita, malaikat berasa TERsangatla kagum dengan kehebatan gunung, lantas malaikat bertanya pada Allah.. aku ringkaskan cerita ini melalui perbualan di bawah ek..

Malaikat : ada tak lagi makhluk yang Engkau ciptakan lebih hebat dari gunung?

Allah : Ada!! Aku ciptakan besi.. [kita boleh lihat hari ni macam mana manusia gunakan besi untuk memecahkan batu2..]

Malaikat : Ada kah lagi makhluk Engkau yang lebih hebat dari besi?

Allah : Ada!! Aku ciptakan api [tengoklah macam mana api digunakan untuk meleburkan besi..]

Malaikat : Ada tak makhluk lain yang Engkau cipta lebih hebat dari api?

Allah : Ada!! Aku ciptakan air.. [yang ni mudah.. kita boleh tengok macam mana air mampu memadam api..]

Malaikat : Adakah Tuhanku makhluk yang Engkau cipta lebih hebat dari air?

Allah : Ada!! Aku ciptakan angin [kita boleh lihat macam mana dengan pukulan angin pada air mampu menghasilkan ombak yg sangat ganas]

Malaikat : Adakah makhluk yang lebih hebat dari angin?

Allah : Ada!! Aku ciptakan seorang lelaki!! [Lihatla macammana lelaki/manusia menggunakan akal mereka untuk mengemudi arah laluan angin menggunakan layar di lautan.. Fuh.. hebatkan lelaki!!]

Takjub dengan jawapan Allah yang telah menetapkan manusia sebagai makhluk yang sangat hebat.. malaikat cuba bertanya lagi..

Malaikat : Tuhanku, adakah lagi makhluk yang Engkau ciptakan lebih hebat dari seorang lelaki.

Dan buat kesekian kalinya Allah menjawab.. Ada!! Aku telah ciptakan seorang WANITA!!

Fuh.. subhanallah.. takjubnya aku dengar cerita ni, betapa Allah telah mengangkat kedudukan wanita sebagai makhluk terkuat ciptaan-Nya. Mesti ada yang tak berapa suka dengan cerita ni kan.. tapi aku harap mana2 yang tak suka tu terima cerita ni secara terbuka minda yer. Selami cerita ni dari sudut maksudnya yang hakiki.. Mungkin ‘kekuatan’ yang disebut langsung tak merujuk kepada kekuatan wanita secara fizikal, tetapi lebih kepada ‘keupayaan’ wanita tu untuk menjadi penyebab kepada banyak kejadian.. sama ada baik mahupun buruk.

Dipendekkan cerita, aku yakin.. sumer kawan2 kat luar sana dah besar panjang untuk menilai kisah ni, termasuk pandangan aku yang sikit tu kan.. masing2 mesti ada pendapat dan fahaman sendiri.. Cuma doa aku, semoga kawan2 lelaki aku kat luar sana terlindung dari ditemukan dengan wanita yang akan menjatuhkan korang.. dan untuk diri aku sendiri.. aku berlindung kepada Allah dari menjadi wanita yang memandang rendah pada lelaki.. Have a good day all!!

- tangan yang menghayun buaian mampu mengoncang dunia...

well, dari pendapat aku sendiri plak, memang kiter sumer tau kan.... kate orang bijak pandai, seorang lelaki zang berjaye, ader seorang pompuan di belakang die..
so, sape2 yang berjaya tu leh ar kiter tgk sape wanita yang berdiri kat belakang die tu....
wallahualam....

AQUARIUS WOMAN

 

hmm... some information about 'inside me' huhu....

takder ar nak pecaye sangat.. but, most of it similar ngan myself.. so..
how do u judge me? huuhuhu..

If you are in love with a woman in this
zodiac be prepared to be very happy
or be very sorry. She is a very busy
person with her own matters similar to
a guy in this zodiac. She is able to
live by herself without any guy in her
life, a very strong person indeed.

Not because she does not have a dream
guy, but if she can not find such
person, so what. Because she thinks she
could do anything that a man can do.
She is a leader , a real confident type.

She likes to do things by herself, such
as serving herself, opening the door
herself. Because she thinks waiting for
a helping hand is a waste of time,
and she is not patient enough to wait
around for that. If she starts to ask
you out, do not think she starts to
flirt with you, but because she thinks
it is a waste of time to wait for you to
be the one who asked.

She likes a COOL guy who sometime act
like he is ignoring her, so she has a
chance to show him her own confident.
She like to guess her man's reaction,
but at the same time she likes to has
many men wanting her. She is a daring
type who could just do thing differently
from other people in her same
society. She dare to fight for what she
thinks belonged to her.

Even she acts confident she mostly feel
lonely and alone. If she breaks up
with someone , she won't show any
emotion even deep down inside pain and
agony. Not for long she will come back
to be the cheery and merry person
again, because she looks at the world
positively and has "Faith" in the word
"Love".

She has more men friends than women
friends, so do not be a jealous type if
you date her. She could be slightly
jealous, but she hates jealous guy. She
loves "Freedom" so before and after
marriage , her freedom has to be the
same. She likes you to trust her, even
if she does not trust you anyhow.

She likes to be the one who is "Right",
so if you argue with her , let her
win if it is not a big deal for you in
that subject. She is a straight
forward type, so if she does not love
you anymore, she will just tell you
straight to your face. Her love and
relationship are always real, so if she
say "It's over" be prepare to leave, she
is not testing you.

She is not a vulnerable type, so do not
have to worry about her, she will
survive by herself. If she is with you
when you get sick, she will certainly
take care and look after you, even look
after you mean "small loan". Do not
have secret with her, she hates it and
really can piss her badly. When she
is sad , be understanding. When she is
happy, be happy with her, she likes
that.

You will not get bore with this type of
girl. Someone who is close to her
will know that deep down beneath that
confident and cold hearted person, she
is just as fragile as any woman. She is
a fun and talkative person and she
likes to tease you. Do not let she talk
alone, if you do she will leave.

She has many type of jobs because she
beliefs what a man can do, I can do.
If you want her to work for you, forget
it. When she is in love, she will
just leave her job in the day time just
to come to see you, but not for long
she will go back to work seriously
again. Prepare to live and love with a
"Working Woman" then you will be OK.

If she mad, find a shelter for the
"Hurricane" is here! Her bad temper will
last very shortly though. She is not a
revenge type and will not think of
"pay Back" time. Most people might think
of her as "One of a guy", but in
fact she is a 100% woman. She is easily
hurt, so be nice with her. If she
really loves you, then you are lucky
because she is an honest, truthful and
will never bored you. Understand that
sometimes she will be over confident
and sometimes like to have power or act
bossy.

giler ar... walaupun ni semua just sekadar andaian... and walaupun aku bukan lah taksub n sangat percaya... tapi aku tekejut.. this is really me (90%).. so guys, if u want to know me better... just read this.. hhehhee...

AQUARIUS - means.....

* The One that Waits
* Dominant in relationships.
* Someone loves them right now.
* Always Wants the last word.
* Caring.
* Smart.
* Loud.
* Loyal.
* Beautiful.
* Goofy.
* Easy to talk to.
* Everything you ever wanted.
* Easy to please.
* The one and only. .

Aquarius by Aqua

lirik lagu nih sbenanye ade kene mengene ke tak ngan haku ek

hahahaha.... takpe laa.. aku letak gak la kat sini.. :)


Aquarius, was born the night,
The shining stars, needed brighter shining light
Aquarius, was my savior,
It came along, like a blast from out of sight

When i was weak, you came along,
Enlighted me,covered the sun,
You seduced me, i can never ever run

Cause i, will only lose,
When i'm Aquarius
You're the power that i need
to make it all succeed
Can you hear me call?

Aquarius, is a stardust
It kills the faith, and the only one i trust,
It calls your name, and you listen,
It steals your soul, and your hunger and your lust

For life, and being free
It's killing me
It's dragging you
It's killing me
you seduced me
i can never ever run

Saturday, March 5, 2011

Impian hampir tercapai....?


Erm.... aku da lame da nak merase badan aku kecik macam dolu2... macam2 ubat aku telan.. aku nih jenis yang kne aktif... aku ingat lagi time skolah dlu.... cakap je sukan ape... ape je sukan yang aku tak join?

sume aku nak buat... sampai sijil ko kurikulum aku lagi banyak dari sijil kurikulum aku huhuhuhuuh.... sampai ayah aku naik pening laa heeee..... aku mmg aktif.. tu sebab bile aku da tinggalkan zaman skolah, aku da tak de memember.. da tak de rutin macam tu, badan aku naik kaw2 punye... jaaaap je badan aku da naik berkilo2.. so, sampai la skang, badan aku tak turun2.... aku ingat lagi... mase aku dok aktif dlu, berat aku 54kg jeeee... bayangkan skang nih... da 88 kilo.... tak ke gemok giler tu... dah tu, aku ni plak pendek kan.. heeeee.... da macam penguin da aku rase.. wakakak.. takpe2... ape2 pun, aku still rase hepi...

tapi ngan tak semena2, baru nih, aku terbace satu iklan kat majalah.com. ade sorang minah neh, die iklankan pasal minuman fiber nih.. aku da penah gak minum air2 fiber detox bagai nih.. tapi yang nih buat aku tertarik bile die kate kat situ

"saye ni da boleh digelar ratu ubat kurus, bagi tau je ubat ape.. semua saye da cube... tapi tak pernah saye jumpe yang berkesan macam ni... "

aku pun saje la kol die.. die pun terangkan la sket itu ini... and die bagi die nyer facebook... aku tgk laa... OMG..... mmg die kurus ok.. and yang besh tu, lam mase tak sampai sebulan...
die pun kate kalau amik menda tu, takperlu senaman n tak perlu terlalu diet... makan macam biase.... cume beringat je sket... dan yang paling penting, minum air masak baaaaanyak2.... aku nekad la kali nih.... aku mesti amik....

and lepas gaji ari tu, aku da amik sekotak, satu set untuk 20 hari untuk cube... aku jumpe la minah nih.. name die Nadia. she's totally different ngan gamba2 lame die yang kat lam fesbuk tu.... sangat cantik, da kurus n kulit die gebu giler.. ooppss... lupe plak nak bgtau.. menda yang die jual nih bukan saje untuk kurus, tapi untuk cantikkan kulit, licinkan usus dan mcam2 lagi laa... so,bukan orang gemuk je yang ley amik menda nih.. orang kurus pun boleh.. lagipun... kurus tu tak semestinya sihat.. kan :)

dan aku dapat satu informasi baru yang sangat penting di mane, misi utama aku skang nih adalah untuk membuang lemak dalam badan dan lemak yang menyelaputi jantung aku.. okey, we'll see after 10 days... ade perubahan tak...

today is my 4th day makan menda nih... nak makan die pun tak la susah.. tak sabar plak rase nak timbang berat.. mase amik menda nih ari tu, timbang berat aku, 87.4kg.... macam gampang... sakit mate aku tgk meter penimbang tu huhuhuuhuhu.... it's ok D, u can do it... this time, please make your dream comes true.... lagi pun da janji ngan someone yang aku nak kurus... and die pun macam tak sabar je nak tgk aku kurus heee.... wait ea sayang.... :) just gimme support....

alamak... dari tadi dok cakap, tak bgtau plak name die... name menda nih Debella Litchin. sape nak cube ley je.. kontek2 laa heeee....