^_____^

My photo
I would like to share, the precious journey of my life. Hanya sebuah blog personal biasa. Sedikit coretan dan pandangan peribadi. Blog ini bukanlah blog untuk mencari info atau blog ilmiah. I just share my story with love and a big heart :)

Daisypath Friendship tickers

Daisypath Friendship tickers

What's new..?

Thursday, March 24, 2011

Urgentttt..... !???!!??!!!

Lagu Offspring - Come Out And Play bunyi2 kat gegendang telinga aku... aku tgh tido nih... adehhh.... cekecekkecekcekkcekcekcke.. huhu macam tu la lebih kurang bunyi die hehehee... erkk.... aku ingatkan msg dari mamat yang ske msg2 kat aku tu... rupenye kat situ die tulis 'Esco @ Mie-G'.... ouuhhh... MieG.. hehehe.... aku bukak laaa....

"D, kalau ko free nanti kol aku ea.. ade hal sket.. urgent.. " aku pelik laa.. mamat nih kalau takde hal lain2 urgent nih sure pasal yang satu tu.. huhuhu... ermm kalau urgent, sure die kol aku cecepat kan... saje die takmo kol aku kot.. takut aku stress.. hehe.. aku pk nak kol ke tak.. takpe la.. nanti aku balik umah parents aku, aku kol la.

semalam lagi aku da sampai umah... heheheh.. aku telupe plak nak kol si MieG nih.. tadi siang baru teringat.. aku pun kol la.. die pun terus...

"Laa... D, ko demam ke?" aku srot sret.. srot srett.. heheheh..... aku pun memang da demam dari isnin aritu... :P

die pun citer la... pasal akaun takaful aku tu.. aku agak dah.. sebab awal bulan ritu aku ade dapat surat.. mmg die kate akaun aku da nak dibatalkan.. MieG cakap..

"Kalau ko biarkan die cancel akaun ko, nanti nak activate balik susah.. leceh, banyak citer die.. baik ko jage je akaun yang ade nih.." hurmm.. aku mmg terpk gak.. kang mane la nak tau tetibe aku nak sakit ke kan.. mmg la tak mintak.. tapi peribahase kate 'sediakan payung sebelum hujan'.

tak nak aku menyesal plak kang tetibe.. menda da ade, baik aku jage je.. aku pun respon la..

"Ha..aku dapat surat tu die kate last sampai cukup bulan nih.. aku pun bajet ley ar nak bayar cukup bulan nih... maximum pun aku bajet rm200 je la kot... nak banyak2 aku tak berani la.."

bukan ape.. aku takut jadi macam ari tu... tetibe kereta la nak buat hal... mane aku nak cekau kan.. huhuhu... mujur la MieG ok. yang aku tak sangke tu... die ley plak offer macam nih...

"Haa.. tak pun macam nih, aku bayarkan untuk ko sket dlu.. saje untuk pastikan akaun ko tak terbatal.. ok tak?"

aku kalau ley takmo la sampai macam tu kan...

"Eh, tak pe ke MieG... cian ko.. tak payah la..." Serba salah pun ade kan.. malu satu hal la..

"Takpe... cukup bulan nanti ko bayar la kat aku.. aku bayarkan sket je la... just nak pastikan akaun ko tak terbatal jer... " punye la baik mamat nih..

"ermm.... ok la..... tapi takpe ke... ko caye ke kat aku nih?" heheeheheh... ayat takley blah kan...
"alah.. ko nak lagi mane pun.. kan.. hehehe.. kawan pun bukan sebulan due.. da bertahun dah.. hehehe..." Chet.. mamat nih gelakkan aku ke ape... heheheeheh...

oklah... last2 aku terima je la tawaran die tu... aku paham.... die pun sure la nak jage client die kan.. rugila die kalau akaun aku batal... at the same time.. aku pun takmo rugi..mane tau tetibe sok aku jatuh sakit ke ape kan.. situ la yang aku nak claim nanti.. takpe la.. untuk jangke masa panjang heee....

da letak tepon sumer... tak sampai 10 menet aku dapat msg "D, aku da transfer RM100 lam akaun takaful ko... :) " heheeheh... aku senyum je la.. nak reply, credit da takdo...

thank you MieG... susah nak jumpe kawan macam ko skang nih :)

itulah kisah urgent tadi heheehhehe

No comments:

Post a Comment

I love to hear from you :D