^_____^

My photo
I would like to share, the precious journey of my life. Hanya sebuah blog personal biasa. Sedikit coretan dan pandangan peribadi. Blog ini bukanlah blog untuk mencari info atau blog ilmiah. I just share my story with love and a big heart :)

Daisypath Friendship tickers

Daisypath Friendship tickers

What's new..?

Tuesday, January 22, 2013

Mamak tak de class?

Assalammualaikum dan Selamat Sejahtera.....

Korang suke tak lepak mamak? Aku bukan la jenis yang berkira sangat tapi aku okay je la kalau da takde pilihan atau pun malas nak fikir, aku akan pilih mamak... Sebabnye... sebab.. sebab... santai je... aku pun penah buat entry pasal mamak2 yg best aku pnah lepak kan. hehehe...

Mamak pun issue ke? ahaksss... bukan laa.. aku paham, tak semua org boleh nak lepak mamak. Ade gak yg mmg pangkah gile2 mamak. Yang tak letak priority langsung kalau nak pg minum minum kat mamak pun aku paham. Aku sendiri pun kekadang ade time gak yang tekak ni rase kembang je pulak kalau nak makan mamak. Hehehe... Nak la jugak makan masakan melayu kan. 

Mesti masih ade yang tak dapat tangkap objektif sebenar aku kan. Okay la. Aku tetibe rase nak buat entry ni lepas terdengar satu dialog yang dilontarkan bebetul depan muke aku mase kat lam opis pepagi bute haha.. Dialog tu agak kurang enak la di telinga aku. Walaupun aku tau la memasing ade hak asasi untuk melampiaskan perasaan derang terhadap sesuatu, but please, don't la... elakkan terlalu beremosi.. huhu..

"Apeeee? Mamak..??!!??! Taknak la aku... Nanti habis bau mamak aku ni. dah la korang asik makan mamak, nanti muke pun macam mamak, tak kelas lah" erkkk... tertelan air liur aku bile dengar.

Okay kak whateveryournameis. As for malaysian, i don't think that is the good way to express your feeling towards mamak. hahaaha.... oh my english betul aku neh. :P 

No laa.. actually it is totally non of my business. But then, hati aku ni nak jugak la berkata-kata. so, tu pasal la aku express kat sini. Ape salahnye kalau tak suke tu tak payah la nak jejerit kan. In front of my face pulak tu. Btw, bilaSi Luncai tu terjun dengan labu labunya, kite sebut ape? BIARKAAAANNN... ehehehee...

Hebat betul mamak mamak ni bersaing kan. dasat penangan derang heee :D
Okey la. aku takmo menda-menda tu semua merosakkan mood aku. Just want to remind to all of y'all yang tersinggah n bace neh, no no no.. please do not jejerit kalau tak suke ea.... just Senyum, tak perlu kata apa apa.. heheheehehe.. 

Thank you sudi bace :)