^_____^

My photo
I would like to share, the precious journey of my life. Hanya sebuah blog personal biasa. Sedikit coretan dan pandangan peribadi. Blog ini bukanlah blog untuk mencari info atau blog ilmiah. I just share my story with love and a big heart :)

Daisypath Friendship tickers

Daisypath Friendship tickers

What's new..?

Saturday, January 29, 2011

Opportunity ~

peluang.. banyak sangat.. macam2.... kat mane2.. tapi kne tgk gak la.. sesuai ke tak ngan kehendak kite.. sesuai ke tak ngan budaya kite, sesuai ke tidak ngan mase kite.... pendek kate, yang serba serbi sesuai lah.. huhu...

yang aku nak citer nih peluang perniagaan... huhu... bukan peluang jodoh, bukan peluang kerja, atau peluang bercuti ke luar negara.. (bestnye vacation... bukan skarang ea Diyana ) huhuhu.....

alhamdulillah.. lepas ujian yang membuatkan aku rase down sangat untuk berniaga, aku bangkit balik kali nih... harapan aku letak tak terlalu tinggi *takmo nanti frust gile2 lagi
just aku nak teruskan ape yang da ade.. nak2 plak ade peluang macam nih... lagi la aku rase ralat kalau tak mencuba.. who knows kan.. heee :)

dari tadi aku dok sesebut, peluang... peluang... aku pun lupe nak cerita peluang hape kah itu.. huhuhu... peluang perniagaan yang aku maksudkan ni adalah tapak perniagaan yang aku dapat.. alhamdulillah.. terima kasih pada kawan2 yang tolong jugak dapatkan peluang nih *kawan-kawan ni sangat menyokong aku nak berbisnes.. hehe.. tq guys...
mmm macam yang aku cakap.. kne tgk kesesuaian die dari segala aspek. masa, insya Allah aku ley adjust, kewangan pun sesuai ngan bajet.. so, y not aku tak buat aje kan.. hehe.. dari tak cube kite tak tau... :) aku pun nak la meneruskan hasrat aku nih.. insya Allah malam nih, lepas da jumpe tuan tapak, sekiranya takde aral melintang, da capai kate sepakat, aku dan kawan2 akan buat trial dlu ar.. lokasi penggambaran dan potensi perniagaan kat situ camane...
:)

kene cube sendiri.. nak harap cakap orang, mane la kite nak tau.. sendiri tak rasa.. lain sangat antara ape yang orang cakap ngan ape yang kite buat.. :)

yela, contoh cakap orang kan ;
"kat sane kan baru je bukak, aku rase orang takde dow... rugi je nanti... "
"brader tu kate, insya Allah, setakat nih tempat tu ley tahan laa.. ade gak terima kunjungan lam 150 ke 200 orang satu malam.. so, peluang tu tetap ade.."
"aku dengar kat situ ramai student la, kite pg ushar dlu je ar.. tak payah jual dlu.."

haaa... antare2 feedback2 yang aku terima laa.. tapi tu la macam aku cakap, aku ade time free, barang2 yang nak jual pun ade, bajet untuk sewa tapak ade sket, alhamdulillah... aku redah je la..

*aku mmg macam nih, tak ske dengar sangat.. suke cube sendiri..
takpe.. result tu kemudian... :) how will u know the potential and what is the result if u dont even try. repeat : baik cuba dari tak cuba langsung.. pengalaman tu yang penting :)

so Diyana, go..go..chaiyok...
da bertungkus lumus kan dari ari tu.. terus kan je.. :) puaskan hati sendiri..

to all frens yang sudi bace my blog nih.. :) wish me luck..
just want to express how i wish i can get through this.. :D

tq guyss... huhuhuhuhu ;P

p/s : tanda * means macam aku cakap lam hati laa :P

Tukang Masaaaakkkk..... ??!?!?!?!?

~ apo kono eh jang kau monung ajo.. teneneneneng... dah den kobaa... ~

ahah... aku da tau sape kol hahahaha.. :P
adik angkat kesayangan aku kol.. ajibbb... cecepat aku angkat tepon. huhu.. kuat la pulak bunyinye..
nape la budak nih kol aku.. huuuu...
die kate nak ajak aku buat job.. :) alhamdulillah.. bertambah rezeki aku.. haha
aku ingatkan ape tadi.. ade member kitorang nak bawak kawan2 die panjat Gunung Irau kat cameron highland. heeeee =D.. aku mmg tak panjat la kan.. pengsan aku nanti.. da lame sangat aku tak beraktiviti.. bagi la aku start pepelan.. pg air terjun dlu ke ape ke kan.. haha....

mmm.. menarik gak trip yang ajib ajak nih.. pg sane n jadi chef untuk derang haha.. jadi tukang masaaaakkk??? lame gak da aku tak memasak2 untuk camping nih... ape pun aku ok jer.. tq to ajib n juju sebab ajak aku.. :P

mmm nak masak ea.. kne la aku pk ape menu yang derang nak.. paling penting kalau pg kemping nih makanan la yang nak kne jage.. heee...
balik keje semalam terus jumpe ajib, juju n kd.. diskas lebey kurang.. n yeess kate sepakat da jumpe.. menu sekian.. sekian.. baliklah.. time aku plak buat list.. untuk bajeting.. heeeee.. mujur ar tak ramai.. masak untuk 10 orang jer.. ok sangat la kan.. tapi kne la bebetul sket.. nak bagi makan nih kat executive2 (opismate kakak member kitorang). so, please Diyana.. ready mentally and physically.. :)
go..go.. chaiyookkk !!!

masak jangan tak masak.. heee

Sunday, January 23, 2011

~ Me BirtHDaY ~ heeee ^_____^

~HappY BirthdaY to me.... ~ HappY BirthdaY to me...~ Happy Birthday, Happy birthday....~~ Happy Birthday to me....~~ heeeeeeeeeee ^____________________^

Alhamdulillah.... genap usia aku 28 tahun nih... Allah panjangkan umur aku lagi.. Syukur ku pada Mu Ya Allah kerana masih memberi peluang untuk aku teruskan pengembaraan hidup yang semakin hebat cabarannye nih.. amin ~~

28 tahun... kalau dulu2 mase aku sekolah2.. aku dengar umur 28 tu aku rase macam da tuaa sangat.. tapi bile aku sendiri da sampai ke usia tu.. aku tak rase ape2.. same je.. then, i just wonder what people always said - that age is just the numbers.. patut la aku tgk kebanyakan omputih tu tak risau sangat usia die.. makin da meningkat umur, makin menjadi2 plak lagi plan diorang nak meluaskan pemandangan n pengalaman hidup :)

kat situ je aku da terpk... perlu ke aku pun mengira usia ngan tak mahu melakukan ape2 yang aku nak buat.. aku paham. bukan la aku tak mahu serikan hidup aku ngan amal2 jariah and beribadah.. tapi pade setengah orang, lam pikiran diorang tu "umur macam nih da takley nak ke hulu ke hilir.." eaayy.. tu zaman tok kaduk ley laa.. skang nih dunia da maju.. women da tak tertindas lagi :) just think it on the positive side..
takpe la kalau korang nak terus pk macam tu kan.. tapi jangan la nak bising kat orang len plak...

"ko takley wat macam ni, umo ko da braper... "
"tak payah la weeiii.. da tue daa.. "
"ko ingat ko tu mude lagi ke nak pakai baju fesyen2 nih.. "

adeehhhh very the katak bawah tempurung hahahaha.. :P
takpe la asalkan korang bahagie...

*dah terpesong plak kan heeeeeeeeee XD... mahap2.. :)

Ramai kawan2 wish itu ini.. alhamdulillah.. amin ya rabbal al amin..... :)
insya Allah, bertambah keberkatan buat saye demi umur yang jugak bertambah nih... hehehehehehe.... and yang paling aku tak tahan nak ketawa bila kawan2 tanye n tak kurang jugak yang doa 'semoga cecepat bertemu jodoh n kawen..' hahaha.....
aku kate lam hati - cukup 44 orang cakap gitu.. insya Allah lagi cepat ja jodoh aku heee ~
^__________________________^

amboi suke.... :) yela kan.. sapo laa tak sukoo kawen :P
hahahahahahha... mmm

ape pun aku wish untuk diri aku sendiri..
Selamat maju jaya.. semoga diberkati selalu.. jangan lupa Allah...
i really appreciate my life.. myself.. and i won't do anything stupid.. :)
go..go.. chaiyok..... !!!!~~~

Friday, January 21, 2011

~ Tahun Baru ~

Assalammualaikum dan Bismillah pembuka mukadimah.....

Bersempena my first post for this year.. huhuhuhu... ^_^

Ye la kan.. da tahun baru 2011 da pun :D... lambat dah ke nak wish selamat tahun baru..? huhuhu...

Well.. Selamat Tahun Baru...

Alhamdulillah.. permulaan yang baik mase malam tahun baru 1/1/11.. aku berbaik dengan orang yang banyak beri aku inspirasi.. dia bukan la ahli keluarga aku.. tapi aku senang ngan die.. even he is more like a father for me.. haha :P

Alhamdulillah n tahniah jugak for me with my new job..
I love my job so much... hopefully i'll stay working here for a long time.. :)
I'll always remember what he said to me,
"This time, take this as a chance. Prove to your family that u are seriously want to improve your life better than ever. I want you to face all the problems once you're into the company. Make frens, work hard and honest with what you've done.." and he kissed my forehead. very the touching.. huhuhu

Pada aku... banyak permulaan yang baik buat aku untuk tahun baru nih... semoga berterusan... dan semoga aku dapat hadapi semua ngan tenang.. amin..
Memandangkan tahun 2010 yang lepas sangat banyak cabaran n dugaan, aku terase masa berjalan laaaambat sangat.. hehe... takpela.. ape pun, aku jadikan ia pengalaman berharga. Even though aku da takmo ingat n da takmo toleh lagi.. but i still have to be careful for the future. Perhaps the same thing going to be happened and i don't think that i want to get through it again.. there must be some other way for me to handle those problem..
yeah Diyana.. you can do it XD

okey... cukupla kate2 berangan n semangat buat empunya diri.. heheh *haruslaaa...
baiklah.. semuga kiter semua dilimpahi keberkatan untuk tahun baru ini.. insya Allah :)