^_____^

My photo
I would like to share, the precious journey of my life. Hanya sebuah blog personal biasa. Sedikit coretan dan pandangan peribadi. Blog ini bukanlah blog untuk mencari info atau blog ilmiah. I just share my story with love and a big heart :)

Daisypath Friendship tickers

Daisypath Friendship tickers

What's new..?

Saturday, March 23, 2013

Errmm.. sedapnye Pavlova hee~~

Assalammualaikum & Selamat Sejahtera

Pavlova, excited aku nak citer pasal makanan yang satu ni. aku ni dah la memang suke makan. Lepas tu dapat pulak makan yang sedap. Lagi la aku tak sabar nak menghebahkan kepada semua hahaha.

Aku memang dah selalu dengar pasal Pavlova ni. dan memang selalu sangat aku tengok orang dok upload picture derang buat la, makan la menda alah tu. Aku terliur gak, tapi takde la pulak aku beriye-iye nak carik menda alah pavlova tu kat memane. 

Sedap Weyhhh
Entah macam mane, 2 hari lepas, member adik aku bawak pulak makanan tu kat tempat adik aku keje. Kebetulan pulak aku pun ade lepak kat sane ( memandangkan aku takde ape nak buat mase tu, aku lepak tempat keje adik aku). Ya Allah... memang betul - betul rezeki la kate orang. 

Kitorang pun makan la berkekah beramai ramai hehehehehe.. Dahla free, sedap pulak tu. Alhamdulillah. Terima kasih ya Allah. Sedap la pulak pavlova yang aku makan ni (sebab ade gak aku terbace orang dok kate tak sedap la ape la - diorang termakan yang tak sedap kot huhu )

Aku pun jatuh cinta la jugak. Ni yang teringin nak belajar buat nih heheheh... Lepas ni nak cube la lagi pavlova ni. Terima kasih kepada penaja. Kalau tak, tak tau la bila yang aku nak try makan menda alah tu hik hik hik. 

Kepada kawan kawan yang belom pernah cube makan, kalau ade rezeki n kesempatan, cube la makan ye. Sedap heeeee :P

Thank you sudi bace :D



Wednesday, March 20, 2013

Night Shift vs. Day Shift

Assalammualaikum & Selamat Sejahtera...

Fuuhhh... da lebih 2 minggu aku keje shift malam. aku upe pulak nak menghebahkan ke seluruh rakyat jelata perihal aku keje shift malam ni. eheheheh :P

Bukan ape.. aku kebosanan la. malam2 kesunyian aku buat keje sesorang. mujur la ade kawan2 chat yang jadi burung hantu (jenis lewat tido malam), ade jugak yang same macam aku, keje shift malam. ehehehe. ade gak yang rajin datang umah tolong temankan aku keje (die tido, aku keje). ciss.. nnt aku belanje minum ea. ahaks..

Actually, aku suke la keje malam ni. sangat2 rileks n chill. Aku tak perlu berkejar2 nak pg opis. Tak payah nak pk pakai baju ape, bole buat keje sambil buat aksi-aksi akrobatik ke, atau pun berguling-guling. Plus aku bole on keje aku everywhere n anywhere, tapi ade syarat. Syaratnye, mesti la ade internet. Dan Alhamdulillah, company bekalkan aku Laptop, Internet broadband ngan smartfon sebijik. tq Boss, I love u Boss. ehehehe :P

Bile da keje shift malam ni, aku rase jatuh cinta pulak ngan shift belah malam. macam nak pg jumpe bos, Boss, i nak sambung keje shit malam for next 2 years, bole? hahahaha.... bising la teammate aku kan. derang pun nak jugak hehehe..

macam ni la lebih kurang tapi aku bukan kat opis.


Apepun, ade gak pro n cons die. Heeee.... Kekurangan die, adelah... Aku selalu terbabas nak tido. Terutama lepas subuh. Haa mase tu la paling mencabar sekali ahaks. Ye la, mane taknye, sepanjang malam kalau keje tu aku tak mengantuk pun. tapi aku mengantuk bile da lepas subuh lam kul nam lebih ke kan. Mule la mate aku ni nak terpejam - pejam hahahahaha... 

kekadang aku da mengantuk ke, atau aku tgk keje tak banyak, aku lelap la kejap haha

Ade la gak lagi yg aku rase masalah sket. Setakat ni lom pernah lagi la aku mengalaminye mase dok keje kat rumah. Iaitu masalah internet broadband. Kate la tengah tengah dok syiok loading email ke, atau surf internet ke kan, tetibe internet takde. Broadband hang ke ape ke, haaaaaa maknenye terpakse la aku keluar untuk carik mamak ke, atau memane kedai 24 jam yang leh access internet. Kate la time tu awal lagi, sebelum pukul doblas tengah malam ke, takpe la gak. Bayangkan tetibe internet tu takde time pukul 2-3 pagi, hehehehe... masak la aku nak keluar time time gitu :P (sudahnye balik la rumah parents aku kan)

Apepun, aku ok je la, seronok, mase aku pun banyak gak yang terluang sebenanye. Bulan 3 pun dah nak abes. so, bulan 4 nanti aku akan bekerja siang seperti biasa. OMG!!!! hehehe layan je la kan. name pun rezeki.

Aku harap korang memasing hepi ngan keje korang, kalau tak hepi, sila roger aku, aku ade tmpat best - Baek punye!! Kalau korang nak cube la kan. Okeh la, nak out dlu. tata...

Thank you sudi bace :D