^_____^

My photo
I would like to share, the precious journey of my life. Hanya sebuah blog personal biasa. Sedikit coretan dan pandangan peribadi. Blog ini bukanlah blog untuk mencari info atau blog ilmiah. I just share my story with love and a big heart :)

Daisypath Friendship tickers

Daisypath Friendship tickers

What's new..?

Wednesday, January 4, 2012

Segmen YY l Mengapa Saya Berblogging

Assalammualaikum ~ ~


Untuk permulaan entry nih saye nak ucapkan terima kasih bebanyak kat cik Yana Yassin sebab buat segmen neh.. saye nak gak la share serba sikit macam mane saye leh terpk nak berblog neh.





disebab kan nak mengjoinkan diri, aku ikot step2 neh.. kalau korang yang bace pun nak join, leh jugak buat macam aku..

Ni die aku da paste.. ikot jangan tak ikot hehehe

1. Buat satu entri dengan tajuk : Segmen YY | Mengapa saya Berblogging
2. Tepek banner di atas dan link kan ke entri ini.
3. Cerita kenapa korang Berblogging.
4. Tag 2 orang , terima kasih join.
5. Kalau sudi Boleh LIKE FB Blog Yana Yassin
6. Siap entri, letak kat komen entri nie yerr.


Al-Kisahnye.. Kalau diikutkan, da lebih 3 tahun lebih la saye berblog. Cuma tak aktif mase memule dlu. Saye punye blog yang pertama saya buat mase zaman2 kat kolej.. Mase tu ade task untuk subject E-commerce. Kitorang kne buat blog/website. Lepas tu saye tak paham amendaaaaaa la blog2 neh kan. Heheh. Tu zaman bile ek. 2002-2003. Saye biar kan je la blog tu sampai tahun 2006. Saye pun da delete account sebab rase macam takde function pun. Sampai la tahun 2008, saye bukak akaun Blogger baru. Sebab mase tu saye da beli laptop. tapi kejap je saye update2. lepas tu laptop hilang. 


Awalnye macam da nak give up.. sebab mase tu Blogging nih kurang popular lagi.. kawan2 kat kolej pun tak tau pun yang saya ada blog hehe.. (mase sambung degree neh, saya kurang bergaul) tapi saye bukak gak sebab saye suke mengarang, bercerita.. Nak jadi penulis, rasenye kurang berbakat. hehehe... Ditambah pulak saya selalu bace jugak blog2 lain.. Jadi, demi nak mengarang neh, teruskan la jugak. 


Dulu dulu, Saye tak kisah pun ade ke tak orang bace. Nuffnang pun saye letak pasal saye terbace satu article ttg nuffnang nih dalam satu majalah. Saye pun register la. Yang penting, saye da cerita ape yang saye nak cerita.. Itu pun banyak gak yang tak tercerita. Sebab nak access internet terhad. Kekadang nak citer menda2 menarik pun da terlepas. Jadinye, macam tu la jugak. Kejap ade, Kejap takde :P


And now, semenjak bekerja kat tempat skang neh, naik balik semangat. Sebab keje mmg mengadap PC manjang. So, terpk la nak pos macam2 heheeh... Ok la.. Ade la jugak. Tapi kurang bersemangat gak la bile nak bercerita pegi sane sini, tapi takde gamba. Hp yang dlu leh amik pic pun da rosak. Tapi pos la jugak. Share2 info.


Alhamdulillah, skang da ade camera. Bertambah la semangat balik.. hahahaha... Padahal, mule2 berbelog dlu, saye tak suke giler letak pic sendiri. Macam2 hal kan. Actually, mmg selalu bersemangat. Saya rasa perjalanan hidup masing2 berbeza kan. Saya suke baca kisah perjalanan hidup memasing, lain2 orang, lain2 thought kan :) Itu la yang saya nak share jugak. Pada saya perjalanan hidup nih sangat2 precious. Rugi andai simpan sengsorang.. ^___________^ 


Haa itu la die serba sikit.. (tak sikit jugak laa) Tapi saye lagi banyak abeskan masa belek blog orang lain dari blog sendiri. Hahahahah.. Saya pun tak berapa nak pandai sangat macam kawan2 lain. Memasing blog cantik2.. Saya rase, dalam ramai2 yang join segmen neh, saya punye blog paling sempoi kot.. hehehe.. insya Allah, akan explore lebih lagi dengan bantuan kawan2 semua nnt hehe.. Mintak tunjuk ajar ye.. 


Terima kasih sekali lagi untuk cik Yana kite.. hehe.. Kunun nak citer sket, tak sedar terpanjang plak haha..

Sebagai melengkapkan syarat, saya nak tag Bullble Tea, ToMyPocket ngan Saranni-Syara




Thank you sudi bace :)




3 comments:

  1. Yeeeaaah,betul2.Dulu masa memula Yana buat Blog pun On Off jerk. Sekali Lappy kena curi,lama jugak stop. Baru 2011 aktifbalik. Tambah semangat bila dapat join event Nuffnang dan kenal dengan rakan-rakan Blogger So, Happy Blogging dan salam kenal.

    ReplyDelete
  2. hehe... terima kasih2.. :) selamat berbelogging ye kawan2 :)

    ReplyDelete

I love to hear from you :D