^_____^

My photo
I would like to share, the precious journey of my life. Hanya sebuah blog personal biasa. Sedikit coretan dan pandangan peribadi. Blog ini bukanlah blog untuk mencari info atau blog ilmiah. I just share my story with love and a big heart :)

Daisypath Friendship tickers

Daisypath Friendship tickers

What's new..?

Friday, June 29, 2012

Mohd Amar Asyraf... a.k.a Mohd Alif Imran : Part 2

Assalammualaikum dan Selamat Sejahtera....

Allah Maha Besar. Segala puji hanya bagi Allah. Mungkin rezeki Amar, ada keluarga yang nak ambik Amar jadi anak angkat. Dalam masa yang singkat, ramai yang bertanya kalau-kalau ade keluarga yang dah kompem amik Amar jadi anak angkat termasukla kawan kakak aku yang da kawen lame tp belum dikurniakan anak. Ibu Amar takde, jadi, aku la yang deal sementara, aku kate, belum ade persetujuan lagi dari pihak ibu dengan mane2 keluarga.

Aku pun just jalankan tanggungjawab yang ibu Amar bagi pada aku. Tapi mase pun da suntuk... Kawan aku yang pertama tolong jaga Amar tu pulak da berkenan nak jadikan Amar anak angkat. Heee... She's married with her husband since 2009. They still don't have any child. Bukan tak berusaha. Tp belum rezeki lagi kan. So, die terfikir la nak amik Amar jadi anak angkat. *sebelum ni die penah nak amik anak angkat, tapi mak budak tu pulak amik kesempatan.

Pada aku pulak, tak ada salahnya.. *Allah Maha Mendengar, Dia bukakan pintu hati kawan aku ni untuk amik Amar jadi anak angkat. Alhamdulillah... Kawan aku tu (Jenama D : bukan nama sebenar) mmg baik, die, suami die, adik beradik die, mak die, sedare mare die. Kebanyakan nye aku kenal la. Pendek kate family die memang baik sangat. dalam mase yang sama, ade jugak kawan kakak aku tu nak jugak amik Amar jadi anak angkat.

Sebelum buat keputusan tu, si ibu Amar nih ade la jugak beberapa konflik dan kekeliruan. Akhirnya, akur dengan ketentuan Allah, memang Amar tu rezeki kepada keluarga member aku tu ngan suami die. Sebelum tu pun aku tgk suami die da mmg sayang kat Amar. Ibu Amar pun dah datang tgk sendiri keluarga yang amik Amar *sebenanye mmg Ibu amar ngan member aku tu da kenal pun, cuma tak rapat.

Alhamdulillah... Semua berjalan lancar. Aku pun yang pada awalnya sebak n asik nak menangis tak hengat sbb kesian kat Amar, skang da lega sebab Amar pun ade kat bawah jagaan orang yang pada aku mmg bertanggungjawab. Family die pun baik2 belake. Aku kenal adik beradik n mak kepada keluarga baru Amar nih. Oppsss... Amar da ade name baru.. Family die register aritu Mohd Alif Imran. mmm sedap jugak. Tapi kat mulut aku ni laju je sebut Amar kalau bersembang dengan kakak aku hehehe..

Keluarga kawan kakak aku tu pun akur la yang die belum ade rezeki untuk dapat anak angkat. Insya Allah ade la tu nanti kan. Aku pun da lame jugak tak pg jenguk Amar. Aku tgk Mak barunye je la yang rajin upload pic n tagged aku kat pic tu hehehe... Makin bulat Amar aka Alif. Ibu Amar je la yang rajin pg tgk anak die. Member aku pun Alhamdulillah, takde halangan ape2 andaikata Ibu Amar nak datang jenguk.

Selamat lahir ke dunia Amar Asyraf. Aunty doa hidup Amar diberkati Allah dan terpelihara dari fitnah dunia. Semoga menjadi seorang yang jujur, amanah, soleh dan tidak sesekali menzalimi diri sendiri dan org sekeliling terutama sahabat2 sendiri. Mungkin Amar akan buat salah silap sbb manusia mmg tak sempurna tp Aunty harap setiap salah tu akan jadi pengajaran utk Amr jadi lebih baik. Aunty doa Amar capai bahagia dunia akhirat - Doa dan harapan daripada kakak aku kepada Amar @ Alif :)

Ya Allah, aku bersyukur Engkau telah ketemukan Amar dengan keluarga yang baik. Insya Allah, takkan terabai kebajikan Amar sampai la die besar nanti. Semoga menjadi tauladan kepada semua yang tahu kisah ni, termasuk diri aku sendiri. Semoga dijauhkan dari perkara2 tidak diingini. Amin.

~The End~
Thank you sudi bace :)




Tuesday, June 19, 2012