^_____^

My photo
I would like to share, the precious journey of my life. Hanya sebuah blog personal biasa. Sedikit coretan dan pandangan peribadi. Blog ini bukanlah blog untuk mencari info atau blog ilmiah. I just share my story with love and a big heart :)

Daisypath Friendship tickers

Daisypath Friendship tickers

What's new..?

Friday, April 19, 2013

Cornetto Ice - Cream

Assalammualaikum & Selamat Sejahtera....

Waaahhhh.... It's my lucky day!! Heheehe.... Aku hari ni terhutang budi ngan team mate aku si Hafiz. baik budaknye. Kenape? Hehehehe...

Hafiz ni support untuk RHB project. Sepatutnye die base kat HP Tower, Bukit Damansara. Unfortunately, die tak selesa dengan environment kat sana. Satu hari, bos panggil semua call centre untuk meeting, die datang and terus fall in love ngan EIS office Cyberjaya. Hohoho...Tu pasal la skang die dok sini ngan kitorang. Lagipun ade tempat kosong. Boleh la sementara ade kan.

Mamat ni rajin keluar2 pg beli makanan la, air la. Agaknye die bosan terperap je dalam office ni. Hari ni kenape tah aku lapar awal sangat. Belum pukul doblas pun. Die terus bangun kate nak pg tapau makanan. Aku ngan memember len oder la. Terima kasih Hafiz :D

Petang sikit, tetibe diorang ni nak makan ice cream. Hafiz pun amik la order nak pg 7-eleven katenye. Aku pun dalam hati terdetik, "Eh, nak la jugak," Aku pun selok poket aku nieh, haaaa... ado la singgit limo posen. Aku bagi kat die, aku kate la, "Ko amik la, beli je ape2 ice cream yg boleh beli,"

Balik tu, tetibe die hulur kat aku... Waaaahhh!!!!! Ice Cream Cornetto!!!! Vanilla lagi... Heehehe, ni yang aku nak sayang ni. Terima kasih banyak2 Hafiz!!! Die tambah duit die rupenye.Kitorang pun makan lah dengan gembiranyaaaaa ahahahaahah... Alhamdulillah...


Aku Sebenanye dah hampir lupe ngan packaging Cornetto ni sebab da lame giller tak makan
Tapi aku ingat la bentuk lep lep tu hehehehe
Happy Giller dapat Cornetto
Thank You sudi bace :)

Sunday, April 14, 2013

~ My 1st weekend @ Cyberjaya ~

Assalammualaikum & Selamat Sejahtera.

Huaaarrgghhhh.. Heheeh.. Burok bebenor menguap gitu. Terlalu free sangat weekend kan. Itu la die.

Ouuhhh yeay!! Lupe nak bagitau. I'm currently in Cyberjaya and just me and my team mate in the office. Imagine, dalam office yang besar due tingkat ni, kami berdua je. Wow!! memang office ni bukan aku yang punya!!! Tapi ahmad Albab yang punyaaa hahahaah...

Takde ape yang menarik pun.. Saje nak kecoh bagitau yang sesejak aku keje kat cyber ni, tak pernah lagi aku datang sini and keje weekend. This month we start working on shift, aku plak day shift bulan ni. And this is the first time i'm being here at cyberjaya on weekend. Oh!! this is very ohseeemmm.

Baiklah, aku nak sambung keje ni. Kalau tak, da nak balik nanti mule la kelam kabut nak buat semua. Last last nanti balik lambat hohohoh... Baiklah semua, selamat berweekend.

Thank you sudi bace :)

Monday, April 1, 2013

End of Night Shift for March

Assalammualaikum & Selamat Sejahtera....

Alhamdulillah... setelah satu bulan yang horror *wakakaka saje nak nampak seram konon. Aku berjaya menghadapi segala galanya seorang diri sewaktu bekerja night shift even demam or se'busy' mane pun. Ahaks.. *bunyi macam CEO yang konong2 full daily schedule.

Mesti ramai yang tak tau ni.. Meh aku nak bagi tau. Untuk pengetahuan para sahabat, saya bekerja setiap hari untuk night shift ni. Eh, maksud aku setiap malam. Every single night without failed kate omputihnye. Haaaaaa tu pasal la aku bahasakan ianye Horror. Muahahahahahahaahaha.. *gelak besar

Korang ade bayangkan aku bersengkang mata setiap malam? Teeetttt... Wrong answer, please try again. Hik.. Actually, standby night shift ni tak la berat sangat. Cuma kena alert je untuk kes kes yang da nak expired (need to close within priority level) atau kes kes high priority yang masuk (need to be assign to engineer as expired time is just for few hours). 

Haaa, aku tau ade yang pening. Takpe, tak payah susah susah pikir, buat sakit kepale je. Hikhik.. But for those who working in IT support industries, i bet they're expert on this. Heeee ^___^

As in my previous entry about the pro & cons when working on night shift, memang haku dah hagak.. Masalah aku, aku mesti ade tertido lelepas time subuh tu. Selalu giller kot terkantoi yang aku lambat handover Excel sheet to day shift. Kak Nuril *kakak team leader aku tu selalu kol umah aku suroh mak aku kejut. 

Wakakakaka... Lawak giller. Gile gile punye kantoi.. Adeeeiiihhh. Mak aku pun naik pelik ngan keje aku ni, bole pulak main kol kol rumah nak kejut bagai. Kalu mak nak mintak aku explain, memang tak la. Kak Nuril dlu, memule je bising bile aku hanta Excel sheet lambat. Lame2 die pun da jadi rilek je. Aku pun macam kebal je, selamba gak tetido la ape la ahaks.. 

Ye la, bukan ape pun. As long as takde kes miss assign ke, or miss SLA ke *expired ke, takde la die bising. Tapi kesian la kat dak dak kat opis yang tertunggu tunggu aku hanta Excel hehehehe.. Sorry ye adik adik ku sayang.

Last but not least, balik kepada tajuk asal aku, officially 1st April aku akan bekerja day shift. Maknenye, aku nak kne bangun pepagi n mengadap jammed yang tak berpenghujung setiap hari by heading to Cyberjaya. Arrgghh!!! Mane lagi horror? Keje siang ke malam? Ahahaha.. tak la, memane pun same. Chaiyok chaiyok Diyana!!! 



Ape pun, aku bersyukur sangat. Kenape? Jeng jengggg. Adelaa.. Heee ^___________^ Alhamdulillah. Terima kasih Allah 

Thank you sudi bace :)