^_____^

My photo
I would like to share, the precious journey of my life. Hanya sebuah blog personal biasa. Sedikit coretan dan pandangan peribadi. Blog ini bukanlah blog untuk mencari info atau blog ilmiah. I just share my story with love and a big heart :)

Daisypath Friendship tickers

Daisypath Friendship tickers

What's new..?

Monday, November 28, 2016

End of 2016 'Life Update'

Assalammualaikum.
Bismillahirrahmanirrahim.

Pergh.. Last entry aku is about 2 years ago. Dasat gak tahap kemalasan aku ni. Actually last yg aku update tu pun through handphone. Payah la. Aku lagi suke type guna laptop. Puas hati. 

Korang semua ape khabar? Since yg aku pun takde update ape2, banyak jugak perkara yg terjadi. Ade yg best, ade yg tak best haha. Ruginye aku banyak terlepas. Erm.. takpela kan. Better than never kan. 

Life update? Ahaaaa... Dah ada yg datang merisik... Hohoho Adoiyai.. aku ni skang ni sedang mengalami krisis dalam diri wakakakakaka. Poyonye aku kan. tapi ini la yg sedang aku alami, Adoiyai... Kenapeeeee la susah sangat. Dalam hati aku ni dok ckp takmo kawen. Dalam masa yg sama aku dok berkawan ngan die lagi, sebab mamat ni pun jenis tak paham bahasa. takmo lepaskan aku. Cheeeewah. ayat aku kan. Mcm lelaki tu jmpe tulang rusuk die la kononnye haha. Seryes wey, korang mesti semak kalau korang ade kat tmpat aku ni haha. 

Gambar? Huhuhu, nantilah, Kate la jadi kawen dok, bole la aku share gambar kawen. Kot la tak jadi nikah, tak pyh share kan hahaha. Pening keje2 kawen ni. Baaaaaaaanyak menda nak kne amik tau. dari rambut smpai ke kaki. Dari Utara sampai ke Selatan. Hahahahahahahahahha.

Ok, rilek dlu la pasal keje keje kawen ni kan. Aku nak share jugak good news. Alhamdulillah, berkat kesabaran aku, Allah pun Maha Mendengar dan Maha Pemberi Rezeki, aku dapat sewa sebuah gerai yang tak besar sangat. Saiz die comel je. Aku plan nak meniaga makanan yg simple simple. Inshaa Allah dalam minggu ni aku akan mula meniaga. Cmane dpt modal? Kompol? Dalam zaman yg semuanya mahal n serba mencabar ni, cmane la tu kan. 

Nanti la aku share ea. Aku da ngantuk lak ha. Nak cari kunyah kunyah. 

Korang semua take care ea. Thank you korang sudi singgah blog hambe yg serba usang ni huhu. Inshaa Allah, doakan saya selalu istiqamah. Amin 

Thank you sudi baca,
MD

Thursday, March 17, 2016

Word Of Wisdom

Bismillahirrahmanirrahim

Assalammualaikum



"Jika kita boleh menelan sepahit-pahit ubat yg diberi doktor untuk sembuh dari penyakit, kenapa tidak kita menerima sepahit2 dugaan Allah untuk keindahan hikmah di sebaliknya" Wallahualam :)