^_____^

My photo
I would like to share, the precious journey of my life. Hanya sebuah blog personal biasa. Sedikit coretan dan pandangan peribadi. Blog ini bukanlah blog untuk mencari info atau blog ilmiah. I just share my story with love and a big heart :)

Daisypath Friendship tickers

Daisypath Friendship tickers

What's new..?

Wednesday, March 20, 2013

Night Shift vs. Day Shift

Assalammualaikum & Selamat Sejahtera...

Fuuhhh... da lebih 2 minggu aku keje shift malam. aku upe pulak nak menghebahkan ke seluruh rakyat jelata perihal aku keje shift malam ni. eheheheh :P

Bukan ape.. aku kebosanan la. malam2 kesunyian aku buat keje sesorang. mujur la ade kawan2 chat yang jadi burung hantu (jenis lewat tido malam), ade jugak yang same macam aku, keje shift malam. ehehehe. ade gak yang rajin datang umah tolong temankan aku keje (die tido, aku keje). ciss.. nnt aku belanje minum ea. ahaks..

Actually, aku suke la keje malam ni. sangat2 rileks n chill. Aku tak perlu berkejar2 nak pg opis. Tak payah nak pk pakai baju ape, bole buat keje sambil buat aksi-aksi akrobatik ke, atau pun berguling-guling. Plus aku bole on keje aku everywhere n anywhere, tapi ade syarat. Syaratnye, mesti la ade internet. Dan Alhamdulillah, company bekalkan aku Laptop, Internet broadband ngan smartfon sebijik. tq Boss, I love u Boss. ehehehe :P

Bile da keje shift malam ni, aku rase jatuh cinta pulak ngan shift belah malam. macam nak pg jumpe bos, Boss, i nak sambung keje shit malam for next 2 years, bole? hahahaha.... bising la teammate aku kan. derang pun nak jugak hehehe..

macam ni la lebih kurang tapi aku bukan kat opis.


Apepun, ade gak pro n cons die. Heeee.... Kekurangan die, adelah... Aku selalu terbabas nak tido. Terutama lepas subuh. Haa mase tu la paling mencabar sekali ahaks. Ye la, mane taknye, sepanjang malam kalau keje tu aku tak mengantuk pun. tapi aku mengantuk bile da lepas subuh lam kul nam lebih ke kan. Mule la mate aku ni nak terpejam - pejam hahahahaha... 

kekadang aku da mengantuk ke, atau aku tgk keje tak banyak, aku lelap la kejap haha

Ade la gak lagi yg aku rase masalah sket. Setakat ni lom pernah lagi la aku mengalaminye mase dok keje kat rumah. Iaitu masalah internet broadband. Kate la tengah tengah dok syiok loading email ke, atau surf internet ke kan, tetibe internet takde. Broadband hang ke ape ke, haaaaaa maknenye terpakse la aku keluar untuk carik mamak ke, atau memane kedai 24 jam yang leh access internet. Kate la time tu awal lagi, sebelum pukul doblas tengah malam ke, takpe la gak. Bayangkan tetibe internet tu takde time pukul 2-3 pagi, hehehehe... masak la aku nak keluar time time gitu :P (sudahnye balik la rumah parents aku kan)

Apepun, aku ok je la, seronok, mase aku pun banyak gak yang terluang sebenanye. Bulan 3 pun dah nak abes. so, bulan 4 nanti aku akan bekerja siang seperti biasa. OMG!!!! hehehe layan je la kan. name pun rezeki.

Aku harap korang memasing hepi ngan keje korang, kalau tak hepi, sila roger aku, aku ade tmpat best - Baek punye!! Kalau korang nak cube la kan. Okeh la, nak out dlu. tata...

Thank you sudi bace :D 



 

No comments:

Post a Comment

I love to hear from you :D