^_____^

My photo
I would like to share, the precious journey of my life. Hanya sebuah blog personal biasa. Sedikit coretan dan pandangan peribadi. Blog ini bukanlah blog untuk mencari info atau blog ilmiah. I just share my story with love and a big heart :)

Daisypath Friendship tickers

Daisypath Friendship tickers

What's new..?

Sunday, February 10, 2013

Damansara @ Cyberjaya

Assalammualaikum dan Selamat Sejahtera.

Fuuuhhhhhh entry ni patutnye aku buat mase aku masih dalam dilemma. Ahaks.. Sebabnye, aku dah pun buat keputusan. Alhamdulillah, Allah dah pun bagi aku buat keputusan. Ade gak yang tak setuju n banyak bertanyakan kenape aku buat keputusan yang sebegitu... Tapi aku sendiri takde jawapan. Yang aku tahu, lepas buat keputusan tu aku rasa lega sangat. Wallahualam.

Al kisah bermula bile team leader aku kat opis - Kak Nuril tanye, "D, D nak pegi Cyberjaya tak?"

Aku terkejut n spontaneously aku jerit "Naaaaaaaaaakkkkkkk"  eheheheeh....

Kak Nuril cmane pun pesan gak kat aku, fikir bebetul. Die offer pun sebab ade yang nak berenti n tak cukup orang nanti kat sane. Hirmie, Vera, termasuk la Ekin. Syara mmg da konpem dari awal lagi die ok je nak pindah. Hirmie pulak Miss Wong nak offer jadi resident engineer kat salah satu company client kat KL. Vera tu tah ape la pulak citer die aku tak tau kan. Ekin pulak da buat keputusan nak berhenti sebab Cyber tu jauh sangat. Die pun takde transport. So, kesimpulannye, staff yang akan ke sane da berkurangan. 

Once aku dapat tau yang Ekin nak berenti disebabkan opis nak pindah ke Cyber, so, aku terpk la, ape kate aku yang pg Cyber, biar die swap ngan aku. Means die akan jage akaun CIMB, aku pulak akan buat akaun yg die jage skang la. Kebetulan mase yang same, Nisya pun keluarkan idea yang bernas tu. So, aku bertambah yakin la nak menyuarakan pendapatan aku tu kat Kak Nuril.

"Akak, Ekin ade sane tak? Kalau orang swap ngan Ekin boleh tak kak? So, Ekin tak payah berenti." Kak Nuril kate, die pun tak kisah kalau dah kami same same setuju. So, Kak Nuril pun mengusulkan la menda ni kat Ekin. Ekin ok je kalau aku ok nak pg Cyber. Tapi Kak Nuril ngan Miss Wong tersangatlah baik. Diorang bagi aku mase nak fikir. Maybe aku leh pg tgk dlu ke tempat keje tu. Pertimbangkan itu ini. Aku pun mintak la tempoh mase utk buat keputusan.

Sebelum buat keputusan tu, aku ade jugak fikir. Nanti, duit minyak cmane? Makan kat sane mahal mahal ke? Tol agak2 pergi n balik berape? Opis kat sane nanti OK ke? Hehehehe.. banyak menda yang aku pk, tapi takde gak jawapan. Sebab aku pk sorang2 hahaha

Sudahnye, bile da penat aku pk sorang, aku pun mintak la pendapat orang ramai keliling aku. Orang pertama yang aku tanye, sape lagi kalau bukan tempat aku buat rujukan hahahah... Die la, sape lagi kan. Die kate, kalau nak pg boleh, pg la. Tapi kne amik pusing gak la dari segi financial. Orang pg keje sebab nakkan duit. "No point if you go for work, then, it will cost you more." Hurm... he's rite!!

Okey, takpe. Aku pun tanye pulak pendapat org kat opis. Orang pertama aku carik, wofcoz Kak Nuril la. Die kate, die tak pakse aku. Buat la keputusan sendiri, jangan sebab orang lain. Aku ni kalau ikotkan hati, mmg dah lame teringin nak keje kat Cyber. Tapi, aku nak tinggal kan Nisya kat CIMB, mcm kesian pun ye. Aku nak pg Cyber tu, jauh jugak tu. But i love to try something new kan. I love and i cant help it!!

Aku pun tanye jugak la kat Mr Big Brother, Abg Awie kite. Huhuhuhu... ouhh.. die pun tau jugak citer aku tuka ngan Ekin. Die pun pelik n tanye, kenape aku boleh nak pg Cyber. Aku cakap, "The main thing is, aku tak sampai hati nak tgk Ekin benti keje. 2nd thing, aku mmg teringin nak keje Cyber" And that is nothing for me. Cuma yang aku terdetik bile Awie sempat ingatkan aku. "Kalau awak pg, dapat merasa environment baru, lagi satu ,awak da dapat pahale." Aku petak je kan. Aku tanye la, "Pahale?" Awie sambung, "Yela, awak dapat pahale swap ngan Ekin, die tak payah benti keje.." Erm... Aku nekad. Aku takmo Ekin benti keje. Sebab nak carik keje kat KL ni bukan senang. Aku rasa dah sampai mase aku lepas kan. 

Da cukup time, aku pun buat la keputusan.Tapi aku mmg tak tgk lagi tempat tu. Ekin kate, area opis baru tu macam padang jarak padang tekukur. Macam kawasan tanah tinggal pun ade. Dalam diam, tercuak gak aku yang dengar tu.

Aku totally mmg takleh nak bayangkan keadaan kawasan n jalan nak ke sane. Cuma yang aku boleh buat, aku tawakkal je la. Aku nak pg sane survey tapi rase tak berbaloi. Alhamdulillah, aku dah pun buat keputusan nak ke Cyberjaya. So, just wait and see. 


Thank you sudi bace :)                                                                 

No comments:

Post a Comment

I love to hear from you :D