^_____^

My photo
I would like to share, the precious journey of my life. Hanya sebuah blog personal biasa. Sedikit coretan dan pandangan peribadi. Blog ini bukanlah blog untuk mencari info atau blog ilmiah. I just share my story with love and a big heart :)

Daisypath Friendship tickers

Daisypath Friendship tickers

What's new..?

Sunday, June 16, 2013

Nak Lagi!!!!

Assalammualaikum dan Selamat Sejahtera.

Fuuhhh.... Bosan malam minggu ni. Aku balik lewat sebab aku keluar jmpe die n ade berbahas sket pasal satu topik nieh. Topik ape? Haaaa... yang tu nanti aku citer lain. Kali ni aku nak citer pasal jadi last week.

Aku teringat nak story pasal satu menda neh. Last week aku kontek2 ngan adik angkat aku. Adelah nak setelkan satu hal tu, kitorang pun jumpe. Keesokkannye kitorang still kontek2, tetibe adik angkat aku ni ajak lepak umah sewa die kat Desa Petaling. Die kate rumah die best. Hohoho.. Aku pun pg je la.

Memang best pun rumah die, view pun ok. Tingkat 9. Agak tinggi jugak sebab kawasan rumah die tu kawasan tanah tinggi. Rumah tu die sewa ngan member. Sebelum ni die ade ajak lepak2 umah sewa die. Rase rugi pulak aku tak pg dari dulu hahahaahha....

Aku pun spend time la ngan dio. Lame gak kitorang tak sembang panjang. Kawan lame sejak tahun 2007. Dulu-dulu kalau ade ape2 hal, rajin gak kitorang sembang lam tepon. Nak share masalah ke, happiness ke. kitorang face masalah memasing same same. Selesaikan masalah same same. Rindu pulak time tu. Hehehhee... Tetibe mcm terpisah, renggang, tak kontek selalu mcm dlu. Ade gak kontek2, tapi tak sekerap dulu. Kitorang dipisahkan oleh peredaran mase kot. Tapi diketemukan balik :)

Haa, elok sangat. Mase aku tgh karang entry ni, playlist aku now playing Semua Tentang Kita - Peterpan. Erm, tetibe rase sayu pulak. Die kate die da nak kawen. Aku baru igt dapat jmpe balik, leh la spend time sesame lagi lepas ni. Terkejut gak aku. Adik manje aku da nak kawen. Tapi semua kuasa Allah kan. Jodoh die sampai dlu.  

So, malam tu mmg tak tido la. Kitorang spend time pepuas. Tapi rase kejap je mase jalan. Rase mcm tak sangke kitorang dah kawan lebih dari 5 tahun. Mase jalan pantas betul. Same jugak la mase malam tu. Rase kejap je dah siang. Aku pulak tengah hari tu da nak kne blah. Ade hal len pulak. 

Aku haraaaap sangat dapat spend time ngan die lagi. Lepas jumpe tu, aku rase rapaaat sangat ngan die macam dlu dlu balik. So, lpas tu hari hari aku kontek die. Tapi adik aku ni bz la pulak. hohoho... ok lah, takpe la.. nnt die da free kontek la balik. 
 
And aku nak die tau yang aku nak lepak lagi... Nak lepak same mcm hari tu. Kalau boleh lame sket. Baru puas hati. Nak recall balik few years yang da terlepas tu. Hehehe. Lepas ni die da kawen. Kang payah plak nak kuar2, lelepak. org da kawen ni jadual die lain hohoho. Susah nak kaco. :P

Apepun mesti la aku nak doakan yang terbaik untuk die kan. Semoga tabah menghadapi alam berumah tangga. Bahagia n gembira selalu di samping orang tersayang. Bile kate nak kawen tu baru la terasa mcm kehilangan. Nak2 pulak, kebetulan mmg ramai kawan2 yang pangkat2 adik (yang rapat rapat ngan aku) menikah. Bagus la, semua da sampai jodoh memasing.

I Love You dik, U'll be my adik manje smpai bile - bile

 Oklah, aku ni tetibe emosi lebih pepagi Ahad neh. Saje luang mase sebelom nak handover keje aku ni kat dayshift. Tak lame je lagi dah nak kul 9am. Happy Sunday... Heheeeee ^_______________^

Thank you sudi bace :) 


No comments:

Post a Comment

I love to hear from you :D