^_____^

My photo
I would like to share, the precious journey of my life. Hanya sebuah blog personal biasa. Sedikit coretan dan pandangan peribadi. Blog ini bukanlah blog untuk mencari info atau blog ilmiah. I just share my story with love and a big heart :)

Daisypath Friendship tickers

Daisypath Friendship tickers

What's new..?

Friday, June 24, 2011

;P Kire-kire Annual Leave


Aku keje malam tadi. lepas handover kat morning shift, aku terlelap la pulak.. haha.. ni terjege kejap aku pun tgk la email2 dari opis. kot2 da keluar schedule for July n August plak ke kan. hehehehe.... and suddenly it reminds me to ask for my Annual Leave balance to HR Dept. hhehehehe... da lame sbenanye teringin nak tanye.... tapi tak terbuat.. alang2 teringat nih baik aku tanye... aku pun kol la opis.

"Helo morning," huh.. aku kenal sangat suare nih...
"Mie, bz ker?" aku buat biase la kan..
"hah? sape nih?" lorr... die tak kenal lagi suare aku?
"Isy, aku la.. Diyana.. sambungkan aku ngan Kak Maz," aku straight je la.. lambat tul Hirmie nih.. hehehee...
ehem-ehem... nak cakap ngan orang HR nih.. kne seryes sket.. :P

"Hello, gud morning," terdengar suare kak maz yang lemak merdu tu.. hehe..
"Assalammualaikum Kak Maz, Diyana ni. akak. Kalau saye nak tanye balance annual leave saye boleh kan?"
"Boleh, nanti akak email Diyana la ea," fuuhhhh senang je nak cakap.
"Okay, terima kasih Kak Maz,"

aku pun berdoba-doba la dado nih tunggu email.. nak tau gak brape hari... sebabkan aku banyak replace orang cuti, Mei Lan (bos aku) cakap da tambah kat lam annual leave aku hehehe... tak lamela... tak sampai seploh menet ghaso aku la.. da dapat email dari Kak Maz. die kate gini :

2011 Leave Balance up to June'11


Dear Diyana,
Your Leave Balance which up to June’11 is 13 days.
This is including replacement and additional (Agong Birthday falls on 4th June) leave provided by company.
Thank you

Best Regards,
Masliza Mustaza
EIS Services (M) Sdn Bhd,
32-4-2 Jalan 2/101C,
Cheras Business Centre,
56100 Kuala Lumpur, Malaysia
Tel : +603 9130 9900
Fax: +603 9131 2900
huhuhuhuhu..... haaaa.. aku baru je keje sini 7 bulan lebih.. da 13 hari dah aku nyer Annual leave.. Alhamdulillah... leh ar aku nak plan amik cuti (AL) 2-3 hari nnt kalau ade program. tu pun kne tunggu setel yang satu hal tu.. huhu... chaiyok Diyana chaiyookkk.........!!!!!!!!!

No comments:

Post a Comment

I love to hear from you :D