^_____^

My photo
I would like to share, the precious journey of my life. Hanya sebuah blog personal biasa. Sedikit coretan dan pandangan peribadi. Blog ini bukanlah blog untuk mencari info atau blog ilmiah. I just share my story with love and a big heart :)

Daisypath Friendship tickers

Daisypath Friendship tickers

What's new..?

Sunday, June 12, 2011

~Reception Izzati + Reza~

"Tenenenet...tenenenenet... teneneenenenent..." Huuarrgghh.... alarm kat hp aku munyikk... aku rase aku da dengar tadi... apsal ade bunyik lagik... aku tgk la jam tu kan... errrrkkkkk...... kul
12:30 dahhh... masak la haku.... sbenanye, aku kunci jam kul 11... erm.. ye laa.. aku susah sket nak tido lepas abis keje pagi tadi... haapppeee lagiii... macam pelesit la aku bersiap.. nak mekap lagi ( Boleh je kalau takmo mekap saje ngade), plus i didn't iron my baju kurung lagi okey.. mmg carik nahas tul la.. uhuhu... mujur la aku siap macam ribut :P

Finally, i'm ready for a ride.. tapi tetibe aku perasan ade satu notes kat wiper depan kete aku.... die tulis "ada kucing di dalam enjin (inglish) enjin" huhu apee tuuuu...? tapi aku paham la maksud die... ade kucing lam enjen kete aku.. wargghh.. aku cuak gak.. leh caye ke.. takut orang memainkan aku kan... sekali aku dengar betul la ade.... mmg ade kucing kat situ... aku pun bukak la bonet.. ya Allah.. ade anak kucing dok kat enjin kete aku. ciannye diee... mujur la aku tak start enjin lagik.. kalau tak, cian dieee..... dah sudah pulak tu.. aku tak sampai hati pulak nak tinggal die kat situ... dah la panas terik.. kang cian plak kucing tu pepanas tu.. kot kene lenyek kete ke ape plak ke kan... lagi la tragis.. huhuhu... erm.... aku pun decide la... bawak je la anak kucing tu skali ngan aku... aku takleh nak pk dah.. aku da lambat nih huhuhuh :P


mmm macam nih la anak kucing yang tersekat lam enjin kete aku... poor of her...

Haaaa padan la muke aku kan.... anak kucing tu memule je die segan2... lepas tu... die pun buat la aksi.. memanjat lam kete aku tu... adeehhhh.... die nak jugak dok kat kaki aku nih... aku takut je nanti die dok blakang pedal kete... aku nak tekan clutch ke, break ke, problem.... aku pun tak tau la brape banyak kali aku angkat die dari situ... sambil2 drive tu.. bahaye tul.. haiissyyyy.... takleh dok diam plak die.. Ya Allah... ngan jammednye MRR2 nih.. mak aku pun sempat la tepon, "kat mane? mak da balik dah dari kenduri Izzati" huhuhu..

Dan akhirnyaaa.... tepat jam 2:15pm.. aku berjaya tiba ke destinasi... iaitu K Club kat Taman Melawati tu... dlu name tempat tu 'Club Century Paradise'... huhuhu eii.... tak sabarnye aku nak masuk.... tapi aku takleh tinggalkan die (kucing) kat dalam kete... mati plak lemas ke ape ke kang, kne jadi saksi plak aku.. so, aku kuarkan die.. leh die men lompat2 kat luar kan.. tunggu situ sampai aku abeh nanti ek..



aku pun jalan laa.... masuk kat entrance die... aku tak de la janggal sangat kat situ... dlu banyak kali gak aku pg sane... sebab aku dlu rajin datang sini bersukan.. :) haaaa - bersukan la sangat kan..... Majlis Izzati kat belah atas... aku cuak gak kot salah ke ape... tapi ade muke makcik2 die yang aku ingat2 lupe.. huhu dlu2 mase kekecik men ngan Zati depan umah, ade gak terjumpe sorang dua... muke derang aku ingat gak la sket2.. huhu... so, untuk kompemkan, aku datang dekat sket n tanye, "Izzati ea?" "haaaa betul2.. kawan die ke? masuk la... die ade tu tgh buat ape tah kat dalam tu" huh... sure die da setel bersanding ape sumer... adeh... mmg aku da lambat.. takleh nak kate ape la kan... masuk2 je, mak Izzati nampak aku. suruh aku makan2.. aku tgk orang pun da tak ramai... ok la kan huhu.. aku jalan depan sket.. ehhhh.... aku ternampak la Wan Azhani ngan Zahira... ya Allah... tuhan jeyang tau brape lame da aku tak jumpe derang nih... at least la Zahira ade gak aku jumpe 3-4 tahun lepas.. ni si Wan Azhani nih... ade la 15 tahun aku tak jumpe die.. lepas form 1.. tak penah jumpe dah.. Kenduri kawen nih la yang menemukan kitorang huhuhuhu... Alhamdulillah...




Zahira (left) with Wan Azhani ( rite)

Aku ape lagi.. da nampak derang terus la lajuuuu je aku pg kat meja yang derang dok tu... :P dah aku tgk keliling, takde pun muke yang aku kenal huhuhu.... dok je terus aku tergelak... tak sempat nak tarik napa, aku terus bercerita nape aku leh lambat... and baru aku perasan... yang aku tak jumpe pengantin pun lagik :P huahuahuahauahuahua..... adeehhhhh Wan da ade 2 hero laaa..... bestnye die... uhuhuhu.... ok la, rezeki die kawen awal kan :) alhamdulillah... makan2, and bese la kan aktiviti kat kenduri kawen, sesembang, amik gamba.. Sarah pun ade... alaa Sarah yang muke macam cina2, badan kekecik tu.. huhu.. die pun tak dapat nak sembang lame.. nak kne jage anak die berlari sane sini hehehe.... last skali, sebelum balik, kitorang amik gamba la ngan Izzati.... (subjek sebenar).. Izzati = Cantik + Gorgeous + Stunning + semua la yang best2... die cantik sangat.. akhirnye kawen gak die ngan si Reza tu... mmm hehehe... Alhmadulillah... Semoga kawan aku sorang nih dikurniakan rezeki yang melimpah ruah, kekal bahagia ke akhir hayat... mmm.... sedihh... aku tak ramai kawan kat Melawati nih.. Izzati da pindah dok S.alam ngan laki dieeeee... whaaa.. hehehehehe :P

No comments:

Post a Comment

I love to hear from you :D