^_____^

My photo
I would like to share, the precious journey of my life. Hanya sebuah blog personal biasa. Sedikit coretan dan pandangan peribadi. Blog ini bukanlah blog untuk mencari info atau blog ilmiah. I just share my story with love and a big heart :)

Daisypath Friendship tickers

Daisypath Friendship tickers

What's new..?

Sunday, November 4, 2012

Sihat Ke Tubuh Badan Aku?

Assalammualaikum dan Salam Sejahtera. 

Tibe - tibe aku nak tulis entry nih. Padahal aku tgh dok sibuk mengonline kan diri kat Oldtown White Coffee neh.. Huhu... 

Hari ni memang layan giler lepak. Rilek sangat. Ngan hujan kat luar tu. Time suasana macam ni, melepak kat Coffee Bean laaagi best hahaha.. Cume poket la yang rase tak best nanti :))) 

Okeh.. Terus ilang mood hiba aku haha.. baiklah.. amik mood amik mood. 

Tengah aku online - online. Sambil sambil dengar lagu, tibe-tibe mate aku terpandang kat sorang lelaki muda. Yang buat mate aku tertarik ke arah die tu mulenye aku terpandang kan perempuan yang dengan die tu. "Cantik...", dalam hati aku. Tibe tibe aku terpandangkan lelaki yang kat sebelah die tu. lelaki tu pakai seluar pendek. Usia dalam lingkungan lebih kurang 19 - 22 tahun. Terus mate aku terpaku kat die. Jangan salah faham ea.. Bukan pasal aku terberkenan tgk muke die. Tapi aku terkejut.

Istighfar aku dalam hati.. "Astaghfirullah.. kenape die mcm tu...?" 

Kalau korang nak tau, aku terkejut n hati aku terus tersentuh. budak lelaki tu good looking, tapi aku rase die sakit. Kaki die kurus sangat. kalau tak silap aku, kaki die lagi kecik daripada tangan aku. tulang semate-mate. Ade macam few patches kat dedua belah lutut die. Ouucchhh... sakit ape budak ni. Bila die berdiri pulak, tangan die memaut kat kerusi. Jari-jari die ade yang bengkok. Terus hati aku jadi hiba. Aku terus rase nak mengalir air mata. 

Tiba tiba aku rasa bersyukur sangat yang aku sekarang ni sihat tubuh badan dan waras akal fikiran. Alhamdulillah. Macam mane pun, aku terfikir. "Sihat ke tubuh badan aku? Mane aku tau yang aku sihat?" Allah je yang tahu semuanye kan. Yang aku harap sekarang, yang aku doa n mintak. Semoga aku sekeluarga dikurniakan kesihatan tubuh badan yang sangat sangat baik. Insya Allah.

Aku doakan kawan kawan yang baca entry ni pun jugak diberikan kesihatan tubuh badan dan waras akal fikiran. Amin.. Jaga diri bebaik ye kawan kawan.


Thank you Sudi Bace :)

   

No comments:

Post a Comment

I love to hear from you :D