^_____^

My photo
I would like to share, the precious journey of my life. Hanya sebuah blog personal biasa. Sedikit coretan dan pandangan peribadi. Blog ini bukanlah blog untuk mencari info atau blog ilmiah. I just share my story with love and a big heart :)

Daisypath Friendship tickers

Daisypath Friendship tickers

What's new..?

Wednesday, October 28, 2009

Hikmah..(bhg.3)

hai..hai..hai... jumpe lagi di kisah Hikmah bahagian ke-3..

mmm... sebelum nih aku citer kitorang kne halau dari umah sewa kan...
aku nak sambung citer kat mane kitorang korek duit.. uhuhuhu....
apepun kitorang tak mencurik la kan.. itu suda pasti....

mmm... mase dalam2 sesak tu nak pakai duit, alhamdulillah sangat2 ayah nak hulur sket wit blanje... dapat la dalam beberape ratus.. but it still not enough nak tanggung sumer yang kitorang plan nak buat nih... tetibe aku terfikir sesuatu.. uhuhu... terfikir la nak jual barang online kat mudah.my
aku nak jual aku nyer set Linguaphone yang aku baru beli 3-4 bulan dulu... mmm... kitorang rase macam cukup la kot kalau jual menda alah tu.. aku pun masukkan la iklan nak jual menda alah tu lam mudah.my

tapi ntah kenape ntah tak valid.... mmm.. takpela... tetibe si along, x-bf si nisya kate ader kedai kat klang tu die bleh beli barang, nisya bawak la pg sane ngan along. tapi derang nak amik menda tu murah jer.. tak sampai 2 ratus... mmmm.... tak jadi ar nak jual...rerupenye kedai tu ader jer kat kl.. name die cash n converter.... kitorang pk, nanti pg la yang kat kl nyer.. so, skip la dlu...

ari yang kitorang kne kuar umah pun sampai.. pagi2 kitorang da kuar nak pg carik kotak n beli plastik itam heavy duty. kebetulan pulak mase kuar tu, Nisya terperasan ader notis kat notice board yang kate kalau nak pindah kne isi borang. amende tu? tak penah tau pun.. mmm balik nanti baru kitorang ingat nak singgah management n tanye. kuar ar jer buat ape yang patut. sempat lagi online jap sebab nak carik umah lain yang lagi murah ke ape ke..

kitorang pun tak siap kemas lagi sbenanye. tapi nak prepare plastik sampah.. nak sumbat jer. lantakla, yang penting, pindah. dalam2 tak cukup duit tu, kitorang ader la sket nak bg lepas duit lori. lori pun da sampai kat umah ajib... lori tu sampai kul 6 petang.. kitorang cakap ngan ajib, hold dlu. sebab kitorang pg management balik dari kuar tu, die kate takder approvement dari tuan umah, takleh pindah. mase tu da petang. kitorang pun bengang, si nisya kol si Yvone.. Yvone tu kate esok die datang management. maknenye, kitorang belum boleh pindah lagi la akan..


disebab kan memang nak pakai duit jugak2, kitorang pun ape lagi.. carik barang2 yang rase leh jual, jual la kat kedai cash n converter tu.... aku rase menda yang paling mahal aku jual mase tu jam yang ayah aku bagi... Tissot... tapi die amik murah jer...
tapi disebabkan nak pakai duit sesangat, kitorang belasah la jugak jual menda alah tu.. ade ar lagi barang2 len yang kitorang jual, macam radio, bear, ngan ape ntah lagi.. banyak laaa.... tapi duit yang dapat pun tak banyak mane... ok laaa... kitorang pun bajet cantik2 jer..



mmm macam tu la kisahnye kitorang dapat duit... itu pun hari ke-2 kitorang mintak cuti kat tempat keje memasing... tapi ader masalah gak.. bukan hari tu kitorang dapat pindah keluar...

ape jadi..?
jeng..jeng..jeng....

No comments:

Post a Comment

I love to hear from you :D