^_____^

My photo
I would like to share, the precious journey of my life. Hanya sebuah blog personal biasa. Sedikit coretan dan pandangan peribadi. Blog ini bukanlah blog untuk mencari info atau blog ilmiah. I just share my story with love and a big heart :)

Daisypath Friendship tickers

Daisypath Friendship tickers

What's new..?

Wednesday, October 28, 2009

Hikmah..(bhg.1)

Aku nak story sket ar pasal ade menda yang tak dijangka terjadi pada diri aku...
mmm... aku nak share sket, so, orang leh amik iktibar ar.. uhuhuhu... (macam bagus jer bunyi kan..)

lepas aku abis exam final sem tengah bulan 6 ari tue, aku bajet yang aku tak lepas ar sem tue.. sebab subjek2 die menakutkan gak ar.. uhuhuhuhu.... lagipun aku ader defer projek paper ke sem depan.. aku taknak sbenanye drop2 paper nih.. tapi aku pk, aku memang tak dermase ar nak buat menda tu sem lepas ngan takder bahan ape sumer, ngan laptop yang ilang tu, aku memang takder mase ar nak buat.. uhuhuhu... mase banyak.. aku jer yang rase tak mampu nak menanggung.. aku ngan housemate decide still nak dok skali ar.. aku memang da plan taknak balik umah lepas abis belajar.. sebab aku nak jadi seorang yang independence... ehehehe...

so, aku pun bgtau ar kat ayah aku yang aku ader lagi satu sem kat kolej.. memang betul ar, cumenye, paper tu takder kelas, aku just kne jumper supervisor lam 2 minggu skali jer ar macam tu.. aku memang plan nak carik keje....
so, mase semester break tu, aku tak balik umah.. aku carik keje.. tapi memang bukan senang ar nak carik keje.. ngan bf aku takder kat sini, outstation ke terengganu.. aku sangat2 bosan.. housemate aku pun terumbang ambing gak la lepas keje derang sebelum nih ader masalah.....(housemate aku ader 2 orang) uhuhuhu...

macam2 menda yang kitorang cube.. aku plak mase tu ader lagi balance sket wit loan yang mara bagi... layan jer ar.. lepas tu bulan2 aku mintak ayah support.. menda nih kalau dengar macam lame kan.. bulan jun, julai yang lepas, tapi rase skejap jer.. uhuhuhu...
yer ar.. sumer jadi macam skejap jer...

aku ngan housemate aku si nisya nih teruskan jer idup macam bese.. sebab ader sorang lagi housemate kitorang si dian nih nak balik umah mak die kat shah alam.. tetibe jer die kate tak nak dok da ngan kitorang .. sebab sewa umah tinggi.... aku pun da puas minjam da ngan kawan2.. malu pun ader... tapi redah jer ar... kitorang pun ader hobi baru, main wall climbing ngan si Joe tu.. tapi kitorang berjimat cermat gak la... aku plak keje slalu dok lepak kat depan kolej tu, online... mmmm.....

citer pasal online nih aku join ar satu network business nih.. i really didnt expect ar nak jadi macam tu... tak sangke sangat... mulenye sebab melepak ngan sorang member kat Pantai Dalam tu.. lepak sebab bosan.. housemate aku nisya takder kat umah ujung minggu, aku lepak ar umah member nih.. uhuuhuhu... terjumper plak member die.. ajak buat bisnes nih la.. aku layan ar.. buat appointment n jumper, aku ngan member pun join.. japg biler da join, upline kitorang nih ilang plak.. macam cibai.. tapi takper la.. tak rugi sangat la... aku pun teruskan la melepak kat cafe tu.. bleh kate hari2 ar.. kalau ader interview aku tak pg la.. bf aku pun seskali datang gak... jumper...die pesan kat aku carik keje kerajaan... tu yang die nak kalau leh.. aku pun bersemangat la nak carik keje kerajaan... online sane sini... macam2 aku buat..

dalam pade tu, aku ngan nisya selalu ar gak ader masalah kewangan.. aku naik bosan gak la.. tapi layan jer... nak kate ape kan.. nisya pun da dapat keje baru... aku kalau takder ape2, lepak umah jer ar.. kalau nisya cakap ader program, aku turun ar memane n die pick up aku.. rase macam heaven giler idop tapi takla sangat sebab kesempitan wang kan.. uhuhuhuhu...... kekadang da rase macam kelakar plak sebab nisya kuar keje carik wit, aku dok umah, jage umah.. macam laki bini pun ader gak..
tu yang kekadang kitorang selambe jer cakap kat orang
"ala, si nisya nih laki aku, aku bini die.. uhuhuhu,"
padahal memasing ader jer bf.. uhuhuhu......

mmm.... ader satu ari tu, aku dapat kol suh pg interview kat bangsar...

(bersambung nanti...)

1 comment:

  1. panjang la plak citer nih... penat nak buat arrangement citer.. uhuhuhu... takper ar layan jer.. kepade orang kalau ader yang membace, nak tanye ape2 silalah yer.. uhuhuhu

    ReplyDelete

I love to hear from you :D