^_____^

My photo
I would like to share, the precious journey of my life. Hanya sebuah blog personal biasa. Sedikit coretan dan pandangan peribadi. Blog ini bukanlah blog untuk mencari info atau blog ilmiah. I just share my story with love and a big heart :)

Daisypath Friendship tickers

Daisypath Friendship tickers

What's new..?

Sunday, February 5, 2012

Dah Telefon Orang Tersayang?

Assalammualaikum dan salam sejahtera.....

First of all, Salam Maulidur Rasul kepada seluruh umat Islam yang ade kat mane2 pun seluruh pelusuk dunia nih. Selawat dan salam ke atas Nabi Allah, Muhammad.

Aku keje hari ni. Dalam ertikata lain, jadual keje aku menyatakan bahawa hari ni aku keje. Aku keje shift. So, public holiday pun tak mustahil aku keje. Dan pada hari orang bekerja plak, tak mustahil aku akan bercuti hehehehe....

Besenye bekerja pada hari cuti neh, kejenye rilek sket. Makanye, mase tetengah tak bz tu,  aku teringat la pulak kat mak aku. Dah dekat seminggu tak kol. Tah ape la kabanye ngan adik2 aku yang lain kat rumah tu kan. Nak la kol sekejap :)

Mak aku yang jawab telepon. "Hello, Assalammualaikum mak. Kakna ni,"
"Haaa waalaikummussalam, kat mane ni?"
"Kakna kat opis, keje.. Tu pasal la tak balik tu,"
"Eh, orang cuti2 umum ni die keje pulak, carikla keje lain," (sempat lagi tu)

Aku gelak je la.. lepas da tanye kabar lebih kurang. Citer2 sket, aku rase da puas dengar sore mak aku, i want to end the conversation la kan.

"Tak balik ke? bile cuti lagi?"
"Minggu depan kakna cuti, tgk la, Insya Allah selase ke rabu, kakna balik ea,"



Erm... Rindu plak kat mak aku.. Ehehehe... Tah ye sihat ke tak tu kan. Mulut kate sihat, tapi selagi tak tgk, tak tau kan. Korang da telepon orang2 tersayang? Kalau belom, kol la ek.

Sebenanye dapat kol 2-3 menet pun da buat derang hepi. (haa mule la aku nak sebak neh kan) ahahahahahahahaha :P. 


Thank you sudi bace :)

No comments:

Post a Comment

I love to hear from you :D