^_____^

My photo
I would like to share, the precious journey of my life. Hanya sebuah blog personal biasa. Sedikit coretan dan pandangan peribadi. Blog ini bukanlah blog untuk mencari info atau blog ilmiah. I just share my story with love and a big heart :)

Daisypath Friendship tickers

Daisypath Friendship tickers

What's new..?

Friday, October 28, 2011

Muke aku oily :(

Halah..halah..halaaaahhhh..... ni yang den tak goma nieehhh.. asal nak pakai eyeliner kat bawah mate je, mesti eyeliner tu jatuh... errr.. bukan la jatuh yang macam benda jatuh tu kan.. takkan laa.. aku bukan letak pensel eyeliner tu kat mate aku.. tapi aku apply la eyeliner tu kat kelopak bawah mate aku... aaaa.. orang seryes niehhh.. (padahal aku yang memain haha)

okek2.. macam nih... eyeliner aku nih... tak penahnye la aku dapat die nak elok je kat mate aku kan.. sure die nyer kaler turun kat bawah mate aku :((


mencik laaa... bukan la ape.. selame aku dok pk nape ye eyeliner tu nak turun kaler die.. tak puas hati betooiii.... lepas tu aku ngan adik pompuan aku kan, diskas2 laa.. mengapakah perkara itu boleh terjadi... and kitorang decide la yang jawapannye adalah... "EYELINER YANG DIPAKAI AKAN JATUH KALERNYE SEKIRANYA EYELINER ITU ADALAH EYELINER MURAH ATAUPUN TIRUAN" fuuhhh berapa lama da aku berpegang pada teori nih...

tapi aku takde la plak penah nak beli eyeliner yang mahal2 ahaks... so, aku buat keputusan untuk hanya mengenakan eyeliner pada kelopak mata sebelah atas sahaje... supaya ia tidak comot seperti yang pernah terjadi hahaha... but aku tak tau plak yang ade alasan yang lebih logik daripada teori yang aku ngan adik aku selame nih dok trust :P

okeyla citernye macam nih... aku nih buat pertama kalinye nak jadi pengapit ok.. so, kne la mekap pun mantop2.. kne kurang glemer skeeet je dari pengantin tu :P (entry pasal puan pengantin kite nih aku update later ea)


dah mekap2 tu, aku pun nak la pakai tudung kan... mase nak pakai tudung tu la, Dayah ( adik pengantin yang mekapkan aku tadi la) kate kat aku
"eh kak, alaaaa.... eyeliner akak turun laa.. akak pakai eyeliner ape ni?" maksud die brand ape la kot.. aku malas la nak jawab.. sebab aku beli eyeliner kat Masjid India je hahaha... :P aku sengeh je leee.. akunye belum pun tgk lagi muke aku kat cermin mase tu.. malas nak berebut ngan kakak2 andam tu kan.. aku nak cover la kononnye...
"laaa yekeee... erm.." aku pun panggil la budak yang tgh mengandam pengantin kan
"awak, mmg kekadang eyeliner jadi macam nih ea.. turun kaler die..? Kenape eaaaaa...?"
ngan selamber je die tanye balik kat aku..
"eyeliner jatuh? oooo kulit awak berminyak eaaa... die kalau kulit berminyak mmg senang eyeliner nak jatuh"
"ooo yekeeee..." panjang giler aku punye 'yeke' tuu hahahaha.. baru aku tau rupe2 nye...


jadinye, aku pun ngan rasminya tahu la bahawe aku nyer teori selame nih yang mengatakan eyeliner turun kaler sebab die murah, adalah salah... tapi entah la kan.. secara teori je la..secara fakta die maybe ade sket betul ke... aku tak la pulak nak mengkaji.. tapi ape fakta yang aku da dapat hari nih adalah...




haaa takde la nak comot sampai macam nih kan.. ni mungkin aku kurang waras la hahaha :P
                                                
MUKE AKU BERMINYAK!! ok.. Diyana... jangan perasan kulit ko tak berminyak..


err.. ekceli aku tau la kulit aku mmg jenis minyak2... tapi aku rase da kurang da... tu yang bbuat2 tekejut tu kan.. tu laa.. pantang da rase elok sket, mule la malas nak jage.. haa rajin2 cuci muke ea MD..


dan the fact about eyeliner skang nih, aku mmg kne rajin tgk cermin la untuk pastikan mate aku tak comot kalau pakai die...




Thank you sudi bace :)



6 comments:

  1. Mungkin blh daftar kelas grooming utk bljr solek kan?

    ReplyDelete
  2. hehe.. ye la kot kan... ade gak terpk pasal tu.. huh.. chaiyok2 MD hehheeh
    Tq Azrinna

    ReplyDelete
  3. actually kan dee...pada aq la..mahal & murah mmg 3 perkara yg berbeza..beza mahal..mmg kalo kita pakai nampak cantik kan? n kalo murah tu..kita ttp bley jd cantik if kena dgn caranya...mcm kalo kulit ko jenis berminyak ato x..aq pun berminyak..tp aq x pernah jatuh..sbb aq pakai yg kalis air..ko punya walaupun masjid india..x semestnya kulit minyak kot? mebe kulit ko halus sgt...ko imagine..knp rmbut aq x leh sanggul..sbb rambut aq halus gila..kalo sanggul mesti jatuh...camtu ar mate..aq nye eyeliner..dlu pakai tiruan je..mmg jatuh ar kalo kene air..skg pakai mahal2 pon..nak pakai syg..wkwkwkw...eh tak ape2 je la aq komen kan.. btw..aq nak ckp ..i loikke ur picture kat sebelah..ade gambo aq la..later ko senang buatkan utk aq ea...ahaha..wendu ko..muahhhh deee !~ lope yuH!!!

    ReplyDelete
  4. wkakaka... betul gak tu weh.. tapi macam ko cakap la kan.. hahaha.. beli murah macam2 tak kene... beli mhal plak, sayang nak pakai selalu wakaka... base la kite nih kalau ekonomi turun naik hehehe :P
    tq for ur opinion babe... haa pasai gamba kan.. baiklah2.. hehehehe

    ReplyDelete
  5. laa iyer ke..alkisah nyer mcm nie ler..ya allah babe..lama giler xleh nk belek22 selak22 blog hang..ya ampunn... nie baru berkesempatan..akan ku mencuba sehabis daya utk khatamkan blog hng nie..hehehe

    ReplyDelete
  6. wakakaka takpe la babe...
    slow2 hehehehe :))

    ReplyDelete

I love to hear from you :D