^_____^

My photo
I would like to share, the precious journey of my life. Hanya sebuah blog personal biasa. Sedikit coretan dan pandangan peribadi. Blog ini bukanlah blog untuk mencari info atau blog ilmiah. I just share my story with love and a big heart :)

Daisypath Friendship tickers

Daisypath Friendship tickers

What's new..?

Saturday, October 1, 2011

Alamak.. over bajet !!!

huh... hari nih aku bangun bukan main awal lagi ok.... padahal aku semalam balik lambat... lepas melantak ngan memember opis, ( tu nanti aku citer kat entry lain) jalan plak kat uptown Danau Kota. sampai umah lam kul 1:15 pagi.. ahaks.. 

aku plak, bese la.. kalau da sampai umah, mane la pulak nak terus tido.. adeeeeeee je aku nak belek2 barang... itu ini... eh, lupe plak.. mase aku jalan kat Uptown tadi, sempat gak aku sambar 3 bijik sepit rambut ngan 2 bijik bracelet.. sepit tu kang beli 1 mane cukup... kang ilang la, tinggal la.. lagi satu, kalau aku pakai kang, my the one and only sister mesti nak jugak hehe.. daripada die pow aku punye, baik aku beli sesiap untuk die :P

bracelet tu plak, tah camane aku belek2 terjumpe plak yang macam seswai ngan aku yang sweet n sour nih kan hahahah :P.. bukan ape.. aku mmg ske menda2 macam nih (bracelet yang anyam2 ngan tali) daripada pakai gelang mas la berlian la.. aku rimas.. tapi tu la... da lame aku tak pakai.. dlu2 kalau nak beli aku terase macam da tua sangat.. hehe.... tapi terjumpa yang ok n tak over, aku sambar la.. siap da pakai satu pagi tadi mase pg tesco ok.. :)  

pagi2 lagi aku da bangun selepas dikejutkan oleh panggilan tepon oleh Ekin. kol nak tanye aku paswed sistem yang kitorang pakai kat opis.. erk.. tak ingat la plak.. cian die. huhu.. sorry Kin.. tgk jam da kul 8:15 pagi.. alamak.. nape la aku tak bangun seblom kul 7 ke kan... hek muu.... ko tido pun kul brape MD.. kul 3am ok. nak bangun kul 7 kunun... sah la aku terlepas solat subuh.. erm.. :(

bagun aku mesti la nak mandi dlu kan... lepas mandi tu aku mmg plan nak terus pg TESCO. aku da plan da nak beli barang dapur... aku pun tulis la list kan... lepas tu baru aku teringat mase tgh siap2 tadi aku ade masak air... kunun nak bekpes... aku pun buat je la roti tampal telur.. haha.. makan la sarapan jap.. daripada perut kosong ke nanti kan... siap2 lam kul 9:45 aku gerak pg TESCO Extra Taman Midah. huhu.. 

mujur orang tak ramai lagi.. tu sebab la aku nak pg pagi2.. parking pun senang je dapat.. tapi hari nih cuaca sangat baik.. pepagi da terase bahang da.. rugi aku tak basuh baju semalam hehehhe :P 

aku pun mula kan la misi mencari barang2 lam list aku.. bese la kan.. mule la aku tu nak capai gak menda2 yang takde lam list.. adehh :P 

pusing sane, pusing sini, patah balik, patah depan patah belakang... puas ati aku dapat barang2 yang aku nak... tapi aku tak jumpe satu menda.. takpe... yang satu tu kne survey.. ( aku carik cable nak attachkan CPU ngan tv) better tgk kat pedai pc kan.. lagi senang.. aku pun da berkira2... barang2 sume da ade nih, aku plak lupe nak bawak beg sendiri hehehe... mujur la aku ade beli laundry basket. sumbat je sumer lam tu nanti heheh :P
okeh la nih.. da boleh2 la balik.. aku tgk la jam.. hah??!! 2 jam aku kat sane.. dasat tul. mementang la sorang.. tu pun ade gak bahagian yang aku tak singgah tu macam baju n barang2 basah.. haha.. kalau tak, mau tambah lagi sejam :P

Okeh, time to bayar at the counter.. hehe.. mujur la ade bakul besar tu ok.. aku pun mintak la plastik untuk barang dapur sahaje.. telur pun aku letak atas skali kat bakul tu huhu.. mase nak bayar.. ALAMAAAAKKKK... OVERBAJEETTT!!! hehehehe... padan muke aku...bayar la ye MD, sape suruh tak bawak kekeleter.. lagi pun ko tak disilplin tadi kan.. barang yang bukan lam list pun ko amik gak.. 

Haaa... macam nih la aku tadi mase kat kaunter tu.. huhu.. takde la.. aku cool je la :P

 even barang2 ko amik bukan yang mahal2.. tapi kire da over bajet la kan.. padan muke ko hhehehehehee... 

adeh.. drive balik, aku angkat la bakul tu macam tu haha.. :P alaaaa... takde hero plak nak tolong angkat barang.. huhu... sampai atas, haaa terjelepuk aku kat sofa.. berat weehhh... sambil lam kepale aku pk2.. alaaahaaaiii... overbajet plak :P

Thank you sudi bace :)


No comments:

Post a Comment

I love to hear from you :D